Юнчето расте на топло в мама и скоро ритничетата му ще усетим с трепет голяма

• 47 163
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте и от мен!  Heart Eyes

Надявам се не е късно да се присъединя към вас. Казвам се Милена, на кратко Мили, на 35г. и това е моята трета бременност - и то с близнаци.  Grinning Моят термин е 15.06. На фетална морфология съм при др. Марков на 1.02 и все още не зная със сигурност какъв е пола на моите бебчета, но знам, че са еднояйчни.

А да, имам 2 по-големи момиченца - на почти 4г. и почти 6г. Simple Smile

Отсега нататък ще следя редовно темите и надявам се да се включвам активно в дискусиите.
Доколкото разбрах има и група във Фейсбук, как бих могла да се присъединя там, ако нямате против разбира се.

Поздрави от мен и пожелавам на всички лека бременност и здрави, и пухкави бебчета накрая!  baby_neutral

# 151
  • Сопот, Пловдив
Аз за кърменето съм със смесени чувства. Не като цяло, а в частност това аз да кърмя. Сина ми го кърмих седем месеца, но никак не ми беше особено удоволствие. Накрая той се отказа.

Мъжа ми не го искам на раждането. Най-много само да му се зъбя.

Буби, добре дошла!  Hug

# 152
Дали да присъства ММ на раждането, не съм мислила много по въпроса но май по скоро не искам тъй като ще ми е първо раждане, а не знам какво да очаквам от раждането нито знам как ще се стекат обстоятелствата, мисълта да е там на самото раждане ме умилява, но едва ли ще се чувствам така по време на контракциите  Laughing.

За кърменето много искам да кърмя, но ако не се получат нещата мисля да не се самообвинявам, каквото такова  Simple Smile .

mekroni не знам какво да ти кажа за разстройството освен да не четеш в интернет, по скоро наблегни на препечени филиики, солети и бисквити да може малко да се пооправиш, а също така пии много течности за да не се обезводниш, защото самото обезводняване  е опасно и за теб и за бебо  Hug .

Буби добре дошла в темата, мисля че за ФБ групата трябва да пишеш на kelty ако се бъркам, моля някой да ме поправи Simple Smile

# 153
Mekroni, за разтройството можеш да вземеш Смекта от аптеката. Става за бременни. И аз бях така преди няколко дни и едно прахче ме оправи.

# 154
групата ни се увеличава . добре дошли на новите мами Simple Smile

за раждането аз по-скоро не искам ММ да присъства и да вижда всичко, достатъчно е да ме чака отвън Simple Smileн чела съм истории, в които това разрушава напълно сексуалният живот между партньорите. не знам дали е така, и да присъства много няма да може да ми помогне  Laughing

за дрешките се опитвам да си направя някакъв списък, мисля като начало 3-4 бодита, памучни панталонки (вместо ританки, че много бързо умалявали), малко чорапки, 1-2 тънки шапчици, цяла пижамка, за другото още умувам  Rolling Eyes

голямата чуденка сега е за количка, мамите с опит нека да споделят на какви екстри да обърнем внимание.

# 155
  • Sofia
Здравейте,

Аз днес бях на втора фетална-всичко е ок, най-накрая ми потвърдиха 100% пола - мъж (досега на 2 различни лекари ми казваха вероятно момиче).
Още не съм се замисляла как ще се справяме с майчинството-моето ще е близко заплатата ми и не знам колко е минималното в момента. Засега в дните на прегледите направо пърхам от щастие , но ме дразни, че излизанията ми от работа са свързани с отработване на часове Sad , пускане на отпуск или болничен-като за болнични се въздържам-не знам как точно се отразяват.

Диди, относно излизането за прегледи в работно време, може да имаш предвид, че "според чл. 157 от КТ, работодателят е задължен през работно време, да освободи бременна служителка, ако се налагат медицински прегледи и изследвания. Това се счита за отпуска и се заплаща съгласно разпоредбите на чл.177 от КТ" Wink А що се отнася до болничните - около 80% от нетото възнаграждение.

# 156
  • София
Моя мъж пък скоро ми заяви, че би искал да бъде до мен по време на раждането. Много мило ми стана, но определено не ми се иска да му го причиня. И на мен ще ми е за първи път - не знам какво да очаквам, но си мисля, че мъжете са с някак крехка психика и не съм сигурна как ще му се отрази  Laughing Още не сме коментирали по-задълбочено, но едва ли ще е свидетел на самото раждане  Joy
За кърменето и на мен ми се иска да кърмя и се надявам по-дълго време да успявам...но ще видим. Дано само всичко е наред да стигнем до там  Praynig
За дрешки хич не съм мислила. Онзи ден се престраших за първи път да поразгледам креватчета и колички. Леле тия колички...това ще си е като да избереш автомобил  Joy Общо взето хич не съм наясно и не мога да подредя по приоритет нещата, които трябва да се купят  newsm78

# 157
Искам да попитам им ли някой който е бил в болничен за месец декември и нои изплатил ли го е, че на мен работодателят все още не го е представил в нои

# 158
На мен утре вече ще пращат пари от нои за първите 2 седмици на януари. За декември вече всичко е изплатено. Видях днес на сайта. Болничен е занесен на 29 декември от работодателя.

# 159
Добре дошли на новите мами  Hug
Моя мъж също иска да присъства на раждането, аз самата също го желая. С него ще ми е по-спокойно. Той реагира много адекватно в напрегнати ситуации и не губи самообладание. А и е с чувство за хумор, смятам че може да ми е от полза. Не мисля, че ще се отрази на сексуалния ни живот.
За разстройство - банани, препечени филийки, сирене и вода. Дано скоро отмине.

# 160
Аз писах на нои те направиха справка и ми отговарят  че работодателя не е представил приложение 9 и плащанията ще започнат след представянето, а до колкото зная срока за представяне е 10 януари.

# 161
Здравейте мами.
Болничните не са ли електронно ?!
Аз бях декември и януари и всичко е изплатено.
Мъчи ме ухо имам отипакс капки и май няма проблем да ги ползвам.
За ритничетата ... при мен пеперуди нямаше ( или не ги усетих ) , но ми прескача почти на едно и също място корема. Като схванат мускул.

# 162
Искам да попитам им ли някой който е бил в болничен за месец декември и нои изплатил ли го е, че на мен работодателят все още не го е представил в нои

Аз чакам утре да ми изплатят оставащи 4-ри работни дни от декември месец, но те са в комбинация с болничен който продължава и януари т.е от 24-ти декември до 23 януари мисля или до 22-ри нещо такова, та утре ще ми платят само тези 4-ри дни, но и работодателя ми подаде болничният миналата седмица в петък.
На мен са ми казали, че срока е до 15-то число на следващият месец или нещо такова беше не знам вече, ама на човек да не му се наложи да излезне болничен в Бг

# 163
Моят болничен обхваща началото на декември до нач. на януари, не само че  нямам превод, а от фирмата не са го внесли все още в нои, до колкото зная срокът е бил до 10 януари и ми е много странно.

# 164
Срока вече е до 10то число на следващия месец.До 15 дни след предаването на болничните се получават парите.НОИ плаща само вторник и четвъртък.Има възможност за подаване на болничните по ел.път и повечето счетоводители се възползват,но има и такви ,който ходят на място.На място повече от 10 болнични 1 счетоводител не може да предостави.

Общи условия

Активация на акаунт