Юнчето расте на топло в мама и скоро ритничетата му ще усетим с трепет голяма

• 47 160
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Ританки какво е?  Embarassed
Не знам къде ще пера дрешките, дали изобщо е безопасно в машината и на каква температура се пуска. Разгледах програмите на моята. Имам бебешко пране, 90 градуса, повече от 2 часа? И ми се струва прекомерно, може би става докато не зарасне пъпчето. Аз съм алергична и пера с прах My forest, мисля че ставал и за бебешко.
Имам един страх, сега още рано да правим покупки, а после не зеам колко ще съм подвижна за да обикалям магазините и да не стане така да пращам мъжа ми сам да ходи по магазините и да ми показва нещата по скайп за да приценя.  Embarassed

Повечето бебешки дрешки са за 30 или 40 градуса, поне според етикетите. Аз лично не съм имала проблеми, но не съм и била супер маниачка на гладенето след пране и тн, знам, че има майки, които гладят всички бебешки дрешки години наред. Според мен и пералните, и праховете днес са достатъчно силни и добри, че да убиват всичко, в сравнение с времето,когато ние сме били деца и майките ни са прали, гладили и тн до откат.
Иначе аз имах супер много дрехи,много от тях неизползвани, но поне нямах притеснението, че трябва да пера всеки ден, за да не остана без бодита. Една пералня с бебешки дрехи са доста дрешки, аз я събирах за по няколко дни. Според мен купи разни базови неща за първия месец, после ще ти подарят много, обикновено по-големички и тогава ще запълваш празнини на момента.

# 136
Креваьчето и количката вече знаем от къде ще взимаме. Обаче дрегиье неща трябва да приценя колко и какво. Пак биберони и залъгалки нямам представа какви трябва, покрай тещи супер модерни из магазините. А и чух инфо че при изписване от Щерев правят подорък на родилка с точно такива неща. Не знам дали още е актуално. Да не купувам излишно, после да не правя склад.

# 137
  • Сопот, Пловдив
Не виждам защо да не се показват снимки на децата, моят син даже много се радва, даже повече от ММ разбира кое какво е на снимката и от нищо не се плаши.

За парите... аз не знам ние как ще се оправяме. Просто ние досега не сме живели заедно, реално и сега не живеем, защото той през повечето време не е в БГ. Преди да забременея правихме планове, че ще заживеем заедно април-май, но не мислихме, че ще бъде бременна в 8-мия месец по това време, дори въобще не мислихме, че е възможно да бъда бременна.  Така или иначе местенето остава за тогава, защото той в момента  още кара навън и няма смисъл да се местим сега, и аз да стоя сама, в чужд град, бременна и с дете на пет години. Затова още съм при родителите ми, които помагат донякъде. Той като си идва половината време е у тях, половината у нас. Не сме от един град, на 240км са ни градовете един от друг. Мислихме да се местим в Бургас, като той уж да спре да работи в чужбина и да търси работа в БГ, но аз започвам леко да се разубеждавам, защото не знам дали ще сме събрали достатъчно пари до тогава, доста разходи ще ни глътне и бебе, и квартира, и т,н. В неговия град няма да отида, града ми харесва, но имам някои съмнения как ще се стекат нещата около роднините му там и това нямам намерение да го проверявам дали ще е така или не. Може да го убедя да се премести той в моя град, пак на квартира, но тук е доста по-евтино, отколкото Бургас. И на него едва ли му се идва да живее тук, но всеки прави жертви, а аз освен със себе си и бебето, се съобразявам с това, кое е добре и за сина ми.

# 138
  • София
Синът ми е на 10 г. и е първия човек, на когото казахме, че чакаме бебе. Нищо от тогава не съм му спестявала, обяснявам кое как се случва и ще се случва. Бяхме обяснили дори, че при ранна бременност всичко може да се случи, за да е подготвен. Любува се на всяка снимка. Утре той ще е с мен на феталната, обещала съм му, а и баща му няма да може да дойде. Няма търпение!

# 139
Ние не сме на квартира, но изплащаме кредит, което е същото. То реално ако не живееш с родителите на единия или другия, ако работите в София и нито един от двамата няма  апартмент като наследство трябва или наем или кредит. Страшничко си е, но то и човек наема като спре да плаща пак могат да го изхвърлят на улицата. За сега не се оплаквам. Знам, че човек може и с две и двеста и съм го изпитала не веднъж на гърба си.  Само да сме жили и здрави да работим пък ще се оправим Simple Smile

# 140
  • София

Ританки са ето това тук: http://www.bebemarket.bg/bg/item/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88% … %D0%B8-18436.html

За прането, аз всички дрехи на дъщеря ми прах в пералня на 40 градуса, но отделно от моите и с бебешки прах до 2-годишна възраст. Гладих само в началото 1-2 пъти, но накрая реших, че и това не е за мен и няма логика, и престанах. От 2-годишна насам пера дрехите ѝ с какъвто препарат пера всичко друго, и не са задължително в отделна пералня. Понякога са в общата, с мои и на мъжа ми неща. Даже повечето пъти Simple Smile

За снимките от прегледите - и аз не виждам от какво пък чак ще се уплашат децата, че да не им се показва. Моята дъщеря с всичко е в час, всичко гледа и е съвсем наясно. Има и едно клипче в ЮТуб - The miracle of life - за вътреутробния живот от зачатието до раждането - гледала го е сигурно 1000 пъти и не се е изплашила, много ѝ е интересно и много се умилява. На преглед все още не съм я водила, все са в работно време - аз излизам от работа само за прегледа, а тя е на детска градина през това време и няма как да я взема само за това и после да я върна обратно, за да си доработя. По-нататък може би ще измисля как и на преглед да я заведа.

# 141
Здравейте на всички мами.  Peace

И аз да се присъединя към вас, ако може Simple Smile
Здраве и живот, и аз ще съм юнска мама с термин 29 юни 2017.
Вчера открих тази група и прочетох всичко от първата тема и малко от втората, ще напредвам бавно Simple Smile
Не съм търсила и писала досега, защото ми е едно страшно. Страх ме е дори на приятели да кзвам, че съм бременна.
Ето я набързо и моята история. С предишния ми партньор бяхме заедно многооооооо време (аз съм на 32), та от тийнейджърските години. За пет години опити за забременяване имам: един спонтатен аборт през 2011 г.; една лапароскопия в края на 2013 г. за прекъсване на запушена тръба; една извънматочна бременност месец след лапароскопията (началото на 2014 г.) и последввала втора лапароскопия за прекъсване и на другата тръба, защото беше разкъсана; и накрая едно неуспешно Инвитро през 2015 г. Малко след това с партнцора ми се разделихме. Общо взето проблемите ни се въртяха около репродуктивните проблеми и нещата ескалираха в един момент. Големи драми бяха.
По-късно започнах да излизам с друг мъж, когото от самото начало запознах с проблемите ми. Всичко беше идеално и един ден решихме да спрем да се пазим... нали няма от какво да се пазим, обичаме се и си вярваме!? Така последният ми цикъл беше на 22 септември 2016 г. Бяхме на екскурзия в чужбина, когато започна да ми се гади и да ми прилошава, ама кой да си и помисли, че може да съм бременна. След закъснение от 10 дни, направих тест  newsm78 и беше  EFP. След два дни бяхме на преглед, вече бях в 6 г.с.

Та така, мили мами, оказа се, че поне една от тръбите ми не е прекъсната. Благодаря на Господ, че доктора ми не си е свършил работата, както трябва  Praynig. Друг е въпросът, че все имах едни съмнения...

Още веднъж,много се радвам, че има група. Тинтири-Минтири вече ме добави и във ФБ.

Пожелавам Ви спокойна и лека бременност. Бъдете здрави!

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 15:19 от did842004

# 142
Здравейте на всички мами.  Peace

И аз да се присъединя към вас, ако може Simple Smile
Здраве и живот, и аз ще съм юнска мама с тремин 29 юни 2017.
Вчера открих тази група и прочетох всичко от първата тема и малко от втората, ще напредвам бавно Simple Smile
Не съм търсила и писала досега, защото ми е едно страшно. Страх ме е дори на приятели да кзвам, че съм бременна.
Ето я набързо и моята история. С предишния ми партньор бяхме заедно многооооооо време (аз съм на 32), та от тийнейджърските години. За пет години опити за забременяване имам: един спонтатен аборт през 2011 г.; една лапароскопия в края на 2013 г. за прекъсване на запушена тръба; една извънматочна бременност месец след лапароскопията (началото на 2014 г.) и последввала втора лапароскопия за прекъсване и на другата тръба, защото беше разкъсана; и накрая едно неуспешно Инвитро през 2015 г. Малко след това с партнцора ми се разделихме. Общо взето проблемите ни се въртяха около репродуктивните проблеми и нещата ескалираха в един момент. Големи драми бяха.
По-късно започнах да излизам с друг мъж, когото от самото начало запознах с проблемите ми. Всичко беше идеално и един ден решихме да спрем да се пазим... нали няма от какво да се пазим, обичаме се и си вярваме!? Така последният ми цикъл беше на 22 септември 2016 г. Бяхме на екскурзия в чужбина, когато започна да ми се гади и да ми прилошава, ама кой да си и помисли, че може да съм бременна. След закъснение от 10 дни, направих тест  newsm78 и беше  EFP. След два дни бяхме на преглед, вече бях в 6 г.с.

Та така, мили мами, оказа се, че поне една от тръбите ми не е прекъсната. Благодаря на Господ, че доктора ми не си е свършил работата, както трябва  Praynig. Друг е въпросът, че все имах едни съмнения...

Още веднъж,много се радвам, че има група. Тинтири-Минтири вече ме добави и във ФБ.

Пожелавам Ви спокойна и лека бременност. Бъдете здрави!

Добре дошла мила, лека бременност и пухкаво бебче на финала  Hug

# 143
Момичета преди дни си пуснах урина за микробиология- излезе стерилна..дадох и обикновена урина - пише бактерии, 7-8 левкоцита и 1-2 еритроцита.... Някоя от вас пие ли нещо за тези бактерии в урината? Феминела Урофорте пише че става за бременни...

# 144
Здравейте момичета, да се включа и аз по темите днес. Относно снимките, моят син е на 3г. и много се радва на коремчето, само го гушка и целува и казва, че обича бебето. Обаче, като му показах снимка на бебето от ехограф и каза, че не го иска това бебе. После трябваше да му обяснявам, че то нашето бебе като се роди, няма да бъде такова, а ще е розово, сладко и пухкаво, като тези от списанията. Няма промяна с поведението му, пак гушка и целува коремчето. Наумил си е, че ще има сестричка и на всички разказва, даже и име й е измислил Grinning. Може би, ще се наложи да го вземем на втората фетална морфология, защото е в събота и няма да има на кой да го оставим. Аз го бях взела на един от първите ми прегледи, но тогава се виждаше само точка. Да ви кажа, малко да се посмеете, доктора, като приключи с прегледа и моя син му вика: "Сега и аз искам", а доктора му отговори: "Нищо не губиш мойто момче, то само за жени е тая работа". Паднах от смях в кабинета  Joy
Относно вещите, които трябват за бебето, аз лично смятам, че е много индивидуално. Не си бях купила помпа за кърма първия път, но бебето не искаше да захапе добре и моя мъж бягаше да купува и помпа и силиконови зърна. Помпата е удобна, защото можеш винаги да имаш замразена резервна кърма, ако ти се наложи да излезеш някъде и да оставиш бебето с някой да го гледа. Относно стелиризатора и аз си мислех, че няма да ми трябва, но ми подариха и го ползвах около 7 - 8 месеца. Относно бибероните - не всяко бебе ги иска. Хубаво е да си имате 1 за проба да видите иска ли или не. Относно дрешките - юни месец ще е топло. Първият път бях накупила, какви ли не сладурски малки костюмчета, които са облечени само по 1 - 2 пъти. Юнските бебета до към септември месец имат нужда само от бодита и ританки (за по-хладните дни), евентуално пелени за повиване. Всички тези неща пак казвам, по мое мнение много зависят от начина на живот. Ако пътувате много, ще ви трябва кенгуру - аз ползвах на Чико, понеже пътуваме доста и със самолет. Шезлонг, например имах, но почти не съм го ползвала. Задължителните неща са - количка, кошара, спално бельо, бодита с къс и дълъг ръкав, пелени (за еднократна/ многократна употреба) - всичко останало е строго индивидуално. Има групи във фейсбук Бебе продавалник и бебешки продавалник мисля, че се казват, в които се продават много неща - нови и втора употреба, при това на доста изгодни цени. Толкова много не бях писала до сега, дано да е полезно на някой Simple Smile

# 145
Моят син е на 3 и само ми гали корема и пита как е бебето. Снимки не съм му показвала още - не се сещам. Но имам огромното желание да го взема с мен на втората ФМ. Там хубаво ще се види всичко Simple Smile

Бебешки и детски дрехи пера на 40 градуса. С баткото никога не съм гладила. Обикновено след пералнята, дрехите минават през сушилня и излизат почти като гладени Simple Smile

С баткото уж се бях подготвила добре, моят приятелка беше родила 5 месеца преди мен и доста неща ми обясни, но след раждането се оказа, че на мен ми трябват неща, които на нея не й трябваха. Та си е доста индивидуално и според детето. Simple Smile

# 146
Докато сме на тема дрешки, има няколко варненски сайта, в които се намират находки, особено за най-малките: http://www.chochkobochko.com/index.php?route=common/home и https://www.abubu.bg/ , както и http://www.hvarchilo.bg/bg/ . Обикновено имат почти еднакви неща, но наличностите им са различни, а понякога и цените ако има промоция. Английските бодита имат малко тъпа кройка, ама поне като качество са ОК и радват окото.

# 147
  • Сопот, Пловдив
Аз ако кърмя, и ми се наложи да оставя бебето на някого за няколко часа, няма да ми е проблем и някой път да бъде нахранено с АМ. Със сина ми от време на време се цедях, за да стимулирам лактацията. Прибирах кърмата и после след известно време я изхвърлях, защото само се трупаше, и почти никога не ми се наложи да прибегна до нея. Но наистина всичко е до бебе, начин на живот и т.н.

# 148
Rois, и аз като теб в началото замразявах, казвах си да не отива зян Simple Smile но реално никога не ми се наложи да дам, а и си мисля, че след замразяване и размразяване вкусът и качеството са различни....и аз съм давала АМ, когато се наложи. Но кърменето е нещо много...лично преживяване между майката и детето, макар да е обикновено трудно в началото и болезнено за зърната, определно си заслужава.

И още нещо да ви питам - мислите ли таткото да присъства на раждането? И как са настроени вашите половинки по въпроса?
ММ не съм го карала за първите два пъти, той е малко чувствителен на тема кръв и болки. Но този път някак си ми се иска да дойде с мен, може би ме е страх, не че преди не ме е било, иска ми се да имам близък човек до себе си и това си е един важен момент и за двама ни, после му казвам ще има да разказваш и ще си единствения сред приятелите си..е той пак ми отказва, което не ме очудва особено, щяла съм да го уморя Simple Smile

# 149
Мамита, мен ме хвана някакво разстройство.  Blush От снощи почнаха едни болки и се притесних, но сега като знам какво е съм по-спокойна. Според вас може ли с нещо да навредя на бебчо в мойто положение. Embarassed Интернет малко ме шашна. За сега съм на оризова вода и варен ориз и се надявам да го пресека. Дано не се окаже нещо сериозно  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт