Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 8 тема

• 52 805
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
ами ти обобщи въздушното слънце като двулично,  манипулативно и интригантско, Маги като че ли за това обобщение говори

Може ли да цитираш, защото се върнах назад и си прочетох отново постовете- не виждам да съм казала подобно нещо.Направих някакво сравнение между това как манипулират водните и как въздушните на база лично наблюдение, но то е в контекста на разговора ми със Сотис.

# 361
Как да разбера какво ме е разтресало на една дата? Астрото преди имаше обяснения към транзити, сега тази опция е само за абонати..

# 362
В astro.com има опция за различни астрологични техники. Можеш да си построиш натална карта там и да видиш към въпросната дата каква е била динамиката на хороскопа.

# 363
Благодаря, да, но няма описания и обяснения в Pdf формат както преди. Може би не сте обърнали внимание, защото имате знанията да ги разчетете.

# 364
Ако не е много лично, можеш да кажеш събитието и датата, на която се е случило. И може да се потърси астрологично обяснение. Не знам обаче дали ще те задоволи, защото обяснението може да не е по системата, по която масово се работи.

# 365
Лично ми е Confused Като за публикация в пространството.

# 366
Снощи четох в блог на една руска астроложка, която ми допада, мнението й, че за висшите планети допустимите орбиси за отчитане на влиянието им ( на сключените от тях аспекти)  може да са максимум до 4.
Вие как отчитате висшите планети?
А аспектите със слънцето? 
Има ли смисъл да се отчита един аспект между Слънце и Юпитер, който е с орбис, примерно 6?

# 367
А аспектите със слънцето?  
Има ли смисъл да се отчита един аспект между Слънце и Юпитер, който е с орбис, примерно 6?

Има различни системи за допустими орбиси, зависи от астрологичната школа. Модерните все повече ги стесняват, включително и към светилата. В Античността допустимата орбиса за аспект със светило е била между 10 и 15 градуса, средно до 12. Най-старата школа използва знакови аспекти. Но, разбира се, колкото е по-тясна орбисата, толкова е по-силен аспектът. Аспектът може да не е партилен, т.е. точен по градус, но се проявява по-силно, ако е по терма.

Зависи и от вида аспект. Ако става въпрос за съвпад или опозиция, може да се вземе по-широка орбиса, в един знак планетите си взаимодействат. Начинът на взаимодействие зависи от природата на планетите и техните естествени връзки. За квадратурите орбисата леко намалява, после се нарежда тригонът, след това секстилът. И вече за минорни, който ги използва, се вземат съвсем тесни орбиси, до 1 градус. Същото важи и за аспект с мидпойнт.

При разстояние 6 гр. между Слънцето и Юпитер със сигурност има аспект. Ако говорим за мажорни аспекти, не някой септил, децил или квинтил. Зависи каква литература четеш, подава се противоречива информация. При руски астролози се използват много минорни аспекти, фиктивни точки и тесни орбиси.

Последна редакция: чт, 09 мар 2017, 13:45 от Sotis

# 368
И това явно се случва чрез Плутон в точка на МЦ...

А забелязахте ли 11 дом? Вероятност за попадане в капаните на хазарта чрез приятели, познати. Домът се свързва със знака водолей с управител Уран. Тук и той е ретрограден - показва лошо влияние към личността чрез недоброжелателни познати.
За втори път ми споменавате Плутон в точка на МЦ. Разбрах за Плутон, че е противоположна планета. Първо разрушение, после нов етап, живот. Че да се постигне това трябва да се достигне до някакво по-високо ниво на осъзнаност, но пък дава най-голяма възможност за трансформация. Понеже са в съвпад, Плутон ще доминира над картата. МЦ ми дава къде отивам, какво посока да следвам. Трябва да го тълкувам така. Там е зенита Плутон/МЦ. Това ми е главната цел - да достигна осъзнатост, да последвам духовното. Освен това Плутон в скорпион ми дава, че ме привлича мистичното, окултното  и през живота си да израствам вътрешно. Да не е водещо материалното, както е в момента. Имам я вече тази потребност, но как...Ще трябва да разбера тези транзити и прогресивни планети. Те ще ми помогнат да открия момент ориентировъчен, нали? Т.е. аз съм влязла в някакъв цикъл вече. Тази промяна  трябва да се случи.
За 11 дом още не знам, но по това което сте написали, може да се каже, че е близо до истината. Не бих казала, че се получи недоброжелателно. Някакси косвено обаче човека ми "помогна".
И последно за сега. Четох статия за Гоклен и неговите зони. От там пък, че трябва да се използва равнодомна система. И начинаещите да започват с нея, а после да ползват плацидус. Явно всичките системи имат и плюсове и минуси, но вие каква система ползвате?

# 369
здравейте, някой от вас ползва ли whole signs като домова система? (в astro.com я има като опция) какви са ви впечатленията, мислите ли, че е "по-вярна"/по-показателна от обикновената?

# 370
някой от вас ползва ли whole signs като домова система?

Да, ползвам я за по-задълбочени анализи. За астропсихологически прочит работя по модерната система. Няма да казвам коя е по-вярна и по-точна, за да не стават недоразумения. Обикновено това е най-дразнещият въпрос за други астролози. Всеки сам трябва да се убеди, а това става с времето и практиката.

# 371
Sotis , много благодаря за изчерпателната информация и търпението всичко това да напишеш.
Да, става дума за мажорни аспекти.
Литература чета всякаква.  Simple Smile Все още нямам абсолютно установени предпочитания за пълен игнор на нещо или пълно приемане на друго. Дори в индийските трактовки се зачитам. Много са ми интересни.

# 372
Ориентирай се към някоя система и експериментирай. Пробвай и да ги сравняваш, за да видиш къде каква резултатност има.

А на мен са ми държали тон защо използвам орбиси повече от 2-3 градуса за някой мажорен аспект, включително и за съвпади. Никой не се е родил знаещ и научен, но незнание, съчетано с арогантен тон, предизвиква усмивка.

# 373
Ориентирай се към някоя система и експериментирай. Пробвай и да ги сравняваш, за да видиш къде каква резултатност има.

А на мен са ми държали тон защо използвам орбиси повече от 2-3 градуса за някой мажорен аспект, включително и за съвпади. Никой не се е родил знаещ и научен, но незнание, съчетано с арогантен тон, предизвиква усмивка.
Sotis, орбиси повече от 2-3 градуса за мажорните аспекти за всички космограми ли важи - натална, транзитна и др.?

# 374
Нямам за цел да налагам някакви орбиси, вие си изберете. При транзит може да действа, дори ако само минава през знака на дадена планета. А при транзит на бавна планета към лична по време на точния аспект абсолютно нищо да не се случи, ако не бъде отключен от някой бърз транзит, от прогресия или друго. И годишните събития, заложени по дирекции, не се случват тогава, когато аспектът е най-точен. Пак трябва нещо да го отключи. В общи линии това е логиката.

Освен това има натални карти, където почти няма мажорни аспекти с точни орбиси, т.е. по 2-3 градуса или максимум до 5. Тогава какво правим? Не я тълкуваме, картата не работи? Разглеждала съм такива хороскопи, аспектите работят по знак. Има карти с по-малко точни аспекти и почти без конфигурации. Например някой стелиум със знакова опозиция или квадратура.

Общи условия

Активация на акаунт