Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 8 тема

• 52 805
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
orange_girl, остави си данните  Peace
a.l.e.n.a, аз съм си публикувала и картата и данни тук в тази тема, преди 3 месеца. Тогава ми дадохте насоки по нея и по проблема, който ме интересуваше. Понеже напредвам бавно, чета хаотично, но все пак ми се изясняват във времето, споделям неща, които тогава сте ми ги казали, но аз сега ги виждам през моите очи. Но главното е, че до сега разбрах, че за проблема с отношението ми към парите и рисковите операции с тях, за който споделих тогава е вторичен. Първоизточника е емоцията, която не мога да изкарам от мен, това ме затваря в себе си, кара ме да се чувствам несигурна, неразбрана. Опитвайки се да се харесам на хората не чрез качества, а чрез подкупване - подаръци, екскурзии и др. Начина ми на мислене, че ако ти дам нещо ще ме харесваш. Тотално невярно. А за да ги правиш тези неща ти трябват пари и ето го втория проблем - финансов. Всичко това по оста 6-12 /Рак - Козирог, съотв. знаци на Асц и Дсц/. Луна, Венера, Хирон в 6 дом всяка една от тях в опозиция съответно със Сатурн, Уран, Нептун - емоции, пари, ограниения, блокажи и т.н.

# 661
Така ме заинтригувахте с този Хирон, че си проверих наталната карта и порових в нета.
Моят е в 11 дом, в Овен, но явно Юпитер ми го смекчава, защото нищо от описаното не се е проявило в живота ми, точно обратното- силни, дългогодишни приятелства, лесно създавам нови където и да се появя...Юпитер и той ми е в 11 дом. Дали той го неутрализира, или са повече неща наведнъж, не мога да преценя.

Попаднах на форум, където хората сравняват дългогодишна самота, никакви приятели, предателства и социална изолация...нищо такова при мен. Веднага се надушваме със себеподобните ми, без значение от коя държава или раса са. Дано и знанапред така да си остане.

# 662
orange_girl, продължавам да ги изучавам. За Куинконса така и не стигнах до яснота. В американски източници също намерих, че е положителен. Явно от българския форум (цитатът, който публикувах тук)   от тях са чели.

[
Скрит текст:
quote author=a.l.e.n.a link=topic=960800.msg35005408#msg35005408 date=1494786458]
orange_girl, остави си данните  Peace
Скрит текст:
a.l.e.n.a, аз съм си публикувала и картата и данни тук в тази тема, преди 3 месеца. Тогава ми дадохте насоки по нея и по проблема, който ме интересуваше. Понеже напредвам бавно, чета хаотично, но все пак ми се изясняват във времето, споделям неща, които тогава сте ми ги казали, но аз сега ги виждам през моите очи
. Но[/spoiler] главното е, че до сега разбрах, че за проблема с отношението ми към парите и рисковите операции с тях, за който споделих тогава е вторичен. Първоизточника е емоцията, която не мога да изкарам от мен, това ме затваря в себе си, кара ме да се чувствам несигурна, неразбрана. Опитвайки се да се харесам на хората не чрез качества, а чрез подкупване - подаръци, екскурзии и др. Начина ми на мислене, че ако ти дам нещо ще ме харесваш. Тотално невярно. А за да ги правиш тези неща ти трябват пари и ето го втория проблем - финансов.
Скрит текст:
Всичко това по оста 6-12 /Рак - Козирог, съотв. знаци на Асц и Дсц/. Луна, Венера, Хирон в 6 дом всяка една от тях в опозиция съответно със Сатурн, Уран, Нептун - емоции, пари, ограниения, блокажи и т.н.
[/quote]
Силно и точно осъзнаване е това, поздравления. Да се научим да контролираме и владеем емоциите (да познаем коренът им), да ги пречистваме, и отсяваме, запазвайки топлината в себе си  е много важно за всеки един от нас, за развитието и оцеляването ни.
Ако целта обаче е да се харесваш на хората (както си написала) , то такава цел не би те довела до истината, до нещо стойностно, а напротив. Не попадай в този капан, опасен е.
Не зависимо дали средствата за харесване са материални - подаръци или др качества, (.духовно -нравствени) ...... Дано ме разбереш какво имам предвид  Hug
Deziderata, твоят Хирон е слаб, понеже е в заточение. Освен това, както си написала, Юпитер ти е в 11 дом, дава много покровители и контакт с общности, разширява контакти, връзки, познанства. Радвай се. Особено ако имат хубави аспекти Simple Smile

Adriana11, не знам. Въпросите ти са сложни за мен.

Последна редакция: пн, 15 май 2017, 01:44 от Катерица

# 663
Да споделя, погледнах картата на това момче, дето е избрано да представя България на Евровизията. Много обещаваща карта има. Според мен, тепърва го очакват творчески успехи и реализации.
Още не съм му чула песента, надявам се да е хубава.

# 664
  • SF
С час на раждане?

# 665
Също забелязвам, че тук се обръща прекалено внимание на аспектите, което е грешка.
asen_mihaylov На кое да обърнем повече внимание?

# 666
  • София
Не помня в каква връзка съм го писал, но ако става дума за разчитане на натална карта и психологически портрет - първо планетите по дом и знак и след това аспектите между тях.

# 667
Аспектите също изграждат психологическия портрет на натива, особено на Луната – психика, съзнание и подсъзнание, субективни възприятия.

# 668
  • София
Личното ми мнение е, че те са второстепенни, пък всеки има право да се съгласи или не с мен.

# 669
Esmee , без час.
asen_mihaylov, съгласна съм с теб, че знакът и домът имат силно влияние. Лично усетено.
Една натална карта е многопластова и действително на аспектите не бива да се слага първостепенен акцент.
Бях чела дори , че на първо място  трябва да се гледат Управителите на домовете и разположението им в картата. Това било светая светих на хороскопа.

# 670
Личното ми мнение е, че те са второстепенни, пък всеки има право да се съгласи или не с мен.

Ок, щом говориш за лични впечатления.

Но можем да вземем за пример една есенциално силна Луна, Венера или Слънце, но ранени от малефици. Изявата им може да ни изненада. И при аспектите има йерархия на влияние.

Затова има и Лъвове с миши опашки  Grinning, и рачешки Луни, на които репродуктивната функция не им е приоритет.

# 671

Но можем да вземем за пример една есенциално силна Луна, Венера или Слънце, но ранени от малефици. Изявата им може да ни изненада. И при аспектите има йерархия на влияние.

Затова има и Лъвове с миши опашки  Grinning, и рачешки Луни, на които репродуктивната функция не им е приоритет.
Аз се припознах тук  Sad Извинявайте, че си задавам глупавите въпроси и ви занимавам с личността си.

# 672
  • София

Ей ме на  Mr. Green рачешка луна на десцендента  Flutter деца - мисия невъзможна  Rolling Eyes

# 673
Ей ме на  Mr. Green рачешка луна на десцендента  Flutter деца - мисия невъзможна  Rolling Eyes

Лайла, ако не е твърде лично, нямаш желание за деца или имаш репродуктивни проблеми?

# 674
Това беше просто неангажиращ пример, че някои сме с бъгнати Луни, не се изявяват според правилата. Ако се гледа само знаковата ѝ позиция по тропически Зодиак. А в случая с рачешките все някъде би могло да избие. Ако не са деца и семейство, да си намери друг обект за обгрижване или вид дейност/хоби, с които да си "храни" душата.

Общи условия

Активация на акаунт