Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 8 тема

• 52 805
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • в 1001-та нощ
...

аз иначе не знам дали съм ви разказвала, че съм родена в 8-мия месец, терминът на майка ми е бил 6 януари и през целия ми живот на 6 януари са ми се случвали важни събития - любови, разлъки и с двете ми работи трудовите ми договори са подписани на тази дата и т.н. много е странно! сигурно някой ден като си затръгвам от този свят също ще е тогава  Laughing но има време, де, решила съм до 107 г. да живея  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Хах, аз съм така с 14 февруари - на тази дата избягах от една сватба, след това - след годни започнах сериозна връзка и пак на тази дата приключи- внезапно. И пак на тази дата се омъжих ....

Но при теб - тогава тр.Слънце застава на десцендента и предполагам затова датата е значима и има изяви. В знака на Слънцето ти е и СЛВ Simple Smile А нат.Слънце прави хармонични аспекти към нодалната ти ос Simple Smile Заточената ти Венера пък от 5 дом я квадратира.

И ежегодно, Слънцето, като застане на ДС - активира цялата схема - нодалната ос и двете конфигурации - с нат.Слънце и Венера. А междувременно и други аспекти се движат Simple Smile

Сега и пр. Слънце ти е точно на ДС  Twisted Evil Преди него  е минал пр.Меркурий

# 526
  • SF
И аз така си обяснявам кривините, които ми се случват през май. Слънцето е в опозиция на наталното, съвпада със Сатурн от наталната карта и докато не премине в Близнаци, на мене ми е все някаква мъка. Това е моят повърхностен прочит на нещата.

# 527
Сега сигурно ще избия рибата с най-тъп въпрос - ама кажете моля ви, къде точно да отида в astro.com newsm78

Че гледах, въртях се из целия сайт - не мога да схвана как да разбера  къде ми е Слънчето, Венерата и останалите от групата newsm78

# 528
Зареждаш сайта, отиваш на Free Horoscopes горе, в левия ъгъл. Ако вече имаш профил в сайта, тогава отиваш в My Astro в десния ъгъл горе. Ако избереш Free Horoscopes, после долу натискаш Extended Chart Selection. При мен настройките са на английски, но има опция за избор на език, без български.

# 529
Аби* ,
има много сайтове, които правят автоматично натални карти, някои и с описания и/или кратки прогностики. Ако с astro.com ти е сложно, пробвай с друг. Например, https://ralisar.com , http://humandes.ru/astroserviceprog.html, https://sotis-online.ru/ , или http://vitamini.name/new/astro/.

# 530
Мале, Алена, жива и здрава да си!
Само преди няколко дни си зяпах прогресиите, но нали съм се вторачила в пустата Луна, дето я дебна за трето детенце, тотално съм проспала Слънцето  Laughing Laughing Laughing Хайде да видим какво ще донесе то Simple Smile

# 531
Като написа Слънцето........да попитам......

бях срещала някакъв коментар за съдбата на А. Джоли (при нея има някои аспекти и планети, сходни с моите и затова съм я изучавала), ставаше дума за нейното Слънце, което се движи от Южния й възел към Северния  и това било указание за успех в задачата да преодолее кармическия си товар от миналото.
(То е ясно, че за да сме се върнали на Земята , значи не сме се очистили достатъчно и имаме да си решаваме кармически задачи).
Въпросът ми е, известно ли ви е това или подобни указания за успех в решаването на кармата?

Може ли тогава аналогично да се предположи, че човек със Слънце, движещо се от Северния към Южния възел е без шанс за подобен успех? Crazy

# 532
  • в 1001-та нощ
Мале, Алена, жива и здрава да си!
Само преди няколко дни си зяпах прогресиите, но нали съм се вторачила в пустата Луна, дето я дебна за трето детенце, тотално съм проспала Слънцето  Laughing Laughing Laughing Хайде да видим какво ще донесе то Simple Smile

Aми, ако това е темата - виж лунациите през ноември в твоя 5 дом. Пълнолунето от 11 дом  е точно в опозиция на Венерата ти в 5 дом. А новолунието е точно върху твоя Уран в 5 дом и се случва при нов Венусар. Тогава мунданно в 5 дом имаш и съвпад на Луна и Юпитер. Пр. Луна тъкмо се е нашетала в 8 дом и влиза в Риби.

Не съм гледала задълбочено, само погледнах Simple Smile

Какво ти донесе януарското новолуние на К8 и в тригон с Юпитер и Сатирн в 4 дом?

# 533
Аленка, и по прогресии имам някои надежди - към средата на годината Луната от 8 дом прави тригон с Плутон (съУ 5), а към края на 8 дом прави тригон и към наталната Луна, по същото време прогресивния Марс (У5) влиза в 8 дом и прави тригон с Юпитер. Но понеже нали на "грешка" ще разчитам, та да видим  Laughing Laughing Laughing

Иначе януарското новолуние освен разни важнотии по докторантурата, ми даде и много хъс по здравословните теми (Юпитер ми е У6). Нали за да избегна диабета се мъча да сваля 30 кг., 20 от тях вече са в историята, но последните 10 малко ме мъчат Simple Smile И все пак мисля, че новолунието ми даде доста вяра и желание да продължа. Който е правил продължителни диети знае, че идва един момент, в който човек се обезсърчава и отчайва и т.н. А за мен като стрелец е още по-трудно, тези ограничения направо ме съсипват, но гледам светлите дни да са повече, де. Сега има слънце, добре е Laughing

За сметка на това на следващото новолуние майка ми си счупи крака, а баба ми получи инсулт...

# 534
  • София
Предстои ми закупуване на  на кученце.Не е планувано.Внезапно хрумване.Но изведнъж много ми се прииска...Децата разбира се много се зарадваха.Съпругът ми не е във възторг,но аз когато искам нещо винаги успявам да го получа.И наистина ще имаме кученце.Въпросът ми е:на цялото семейство ли ни е активиран 6-ти дом?Възможно ли е?Това са 4 различни карти... newsm78

# 535
Магика , не съвсем не е задължилтелно да е активиран 6 дом на цялото семейство.

Въпросът ти ме подсеща за един пример, който се е поставял за използването на прогностиката и точността на Астрологията. Твоят пример е мини- вариант на примерите за съдбите на хората, които са били жертви на авиокатастрофа или тези, който са били в концлагерите и пр. Съвсем не всички са били с еднакви аспекти, сочещи смърт и ужасии. Но всички ги е сполетяла еднаква събда в един и същи времеви диапазон.

# 536
Въпросът ти ме подсеща за един пример, който се е поставял за използването на прогностиката и точността на Астрологията. Твоят пример е мини- вариант на примерите за съдбите на хората, които са били жертви на авиокатастрофа или тези, който са били в концлагерите и пр. Съвсем не всички са били с еднакви аспекти, сочещи смърт и ужасии. Но всички ги е сполетяла еднаква събда в един и същи времеви диапазон.
Катерица, можеш ли да кажеш къде си чела по темата и да ме насочиш. Много интересно и любопитно. А днес за съжаление и актуално с атентата в Санкт Петербург. Хвърляла съм по един поглед на карти на градове. Не съм се впускала в търсене на информация, но в картата може ли да се види един такъв атентат? То е ясно, че всекидневно във всеки един град по света се случват катастрофи, бедствия, но един 11.09 примерно е важно, голямо събитие, с много жертви.

# 537
Освен индивидуална карма има и групова, вероятно и от това зависи дали ще попаднем в епицентъра на някаква злополука, атентат заедно с други, непознати хора. И все пак едни оцеляват и минават без никакви контузии, други загиват, а някой случайно оцелял може да остане и инвалид за цял живот, което също не е голям късмет. Имаше една статия в Astrogalaxy "Кой ще оцелее", там се разглеждаха ъглови позиции на Юпитер, ако не ме лъже паметта. Имаше и статия за планети в гокленовите зони, според мен също може да се направи взаимовръзка.

# 538
Благодаря, Sotis . Намерих. Прочетох. Ще търся още. Гокленовите зони са все още объркващи за мен. Не мисля, че лично аз мога да направя взаимовръзка. Попаднах на статия в Astrogalaxy - "Защо астролозите не предсказаха атентата в Париж?", което внесе светлина във въпроса в предишния ми пост. Тя така е написана, че сега се почуствах конфузно как точно си зададох въпроса.

# 539
Мунданната астрология изобщо не ме влече, нито ми е силна страна. Но се замислих за индивидуални натали – какви би следвало да са показателите там, които да те въвличат в такива ситуации. В контекста на гокленовите зони. Дали пък при съществена част от пострадалите няма малефици в тези сектори от хороскопа? То е ясно, че всички са с различни хороскопи, различни аспекти и конфигурации. Но освен групова карма, в случая търсим и свързваща астрологична нишка.

Общи условия

Активация на акаунт