Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 8 тема

• 51 715
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Луна на десцендент в рак означава пети дом (там се гледа за деца) в телец, който е муден и бавен знак. Може да означава дълго планиране или забавяне във времето.

# 676
Ооо, всяка прилика с действителни лица и събития е случайна. Рачешката ми Луна веднага влиза в защитна позиция, когато някой настъпва Лъвската ми опашка.  Wink Не съм търсила анализ или тълкуване на наталната ми карта за бременност или раждане. Попитах за точно определен аспект, какво мислите, дали сте срещали някаква информация, или сте попадали на него в карта, понеже прочетох за него на няколко места. Този въпрос ми е твърде далеч, защото имам  първо да оправям други проблеми и каши дето съм си забъркала, а ще отнемат доста време Peace

# 677
  • София
Диалогът беше за луната в рак на Лайла... ставаше въпрос за друго, ама пуст лъвски егоцентризъм все за него мисли, че се говори... hahaha

# 678
Аз съм с Луна в десцедент Козирог, а в пети дом имам голяма навалица- Слънце, 3 планети и СЛВ. Едната планета ми е във Везни обаче (Плутон), и Везната е управител на дома, останалите са в Скорпион. Има ли значение, че едната е "самотна", или е все едно?

# 679
orange_girl,  Hug
Deziderata, разбира се, че има значение. Тя е " самотна "  по знак, но не и по дом.  При мен е подобно с Плутона ми - също във Везни, но в 3 дом. Но той не е самотен, защото Меркурий взел, че съвпаднал с него. Имат си и те компания - Сънцето се мъдри наоколо, само че по знак различно    Simple Smile
asen_mihaylov, понеже беше споделил за планетите си в 8 дом, а мен този дом ме интересува. Моля те, ако не те притеснява, разкажи своите наблюдения /опит. Как се проявява при теб този дом. Имаш ли планети, аспектиращи дома (примерно в 2,  5 , 11 или 12 домове)
Ако правилно помня, а.л.е.н.а също има две планети в 8 дом. Ще бъда благодарна също на споделяне на опит /мнение.
Скрит текст:
8 дом ме интересува по -скоро заради детето ми, аз планети там нямам
.

# 680
  • София
Имам марс и венера в осми дом. Традиционно това е домът на секса, смъртта, разрушението, мистиката, познанието на човешката душа и нейните черни страни и страсти. Управлява се от знак скорпион. При мен лично Марс създава огромни проблеми там. Планетата си е на трон, имам огромен сексуален заряд, но често това ми създава пречки и проблеми, защото не съм се научил да го контролирам правилно. Винаги без да искам се набърквам в любовни драми и непредвидени/опасни ситуации. Присъствието ми в заведение често е съпроводено с инциденти (например някой агресивен пияндурник ще почне да ми се заяжда или някоя пияна жена ще започне да обяснява как за нищо не ставам, от което следват скандали - не мога да си мълча). Три пъти са се опитвали да ме изнасилват в детските години (срам ме е да си го призная, но е факт - в крайна сметка е хубаво за подобни проблеми да се говори открито). Това са тъмните страни на дома и планетата-управител, Марс ми е доминантната планета в натала. Положителните страни са силна воля, борба и успех на всяка цена, амбиция. Имам много приятели, на които успявам да дам хъс (звучи самохвално, знам).

Другата планета в осми дом - Венера я усещам по-слабо. От една страна харесвам партньори/партньорки със силен характер и жънещи успехи навън. От друга страна ме привличат крайно жертвоготовни и подчинени мъже и жени (бисексуален съм, ако има значение) Малко е двуяко - от едната крайност в другата.

Потаен съм и пред никого не съм говорил толкова открито, както го правя сега - вероятно пред непознати е по-лесно.

Често имам периоди с множество сексуални актове с различни непознати (обикновено периодите продължават месец-два), след което изпадам в черногледство, грубост, лоши емоционални състояния, желание за отмъщение, самосъжаление. Стигна ли до такива състояния, спирам да се виждам с хора, затварям се вкъщи и предпочитам да съм сам, защото в противен случай си го изкарвам на невинни хора, което не е редно. Странното е, че точно в такива лоши емоционални състояния имам най-много ухажорки (и ухажори).

Казват, че Марс в осми дом е най-силната му позиция и наистина звучи вълнуващо, но само когато в по-късните си години човек се е научил да управлява енергията правилно. Под правилно имам предвид правилното изразходване на сексуалния заряд - хората като мен с това разположение е хубаво да не се впускат в безразборни контакти, а да си освобождават енергията постепенно и равномерно. Хората с това разположение знаят за какво говоря.

И последно, защото постът ми стана цял роман - не мога да имам връзка с хора със силно поставен Марс (в скорпион или овен, сегашният ми партньор е с марс в козирог и няма проблем). Или решавам, че са искали да ме ползват само за секс, или същите упреци ми се отправят от отсрещната страна. Обяснението ми е, че подобни отношения горят много бързо и стават само и единствено базирани на креватните изпълнения и връзката няма други аспекти, което е и предпоставка за края й.

Дано постът ми не прозвуча крайно негативен и плащеш.

ПП Планетите в моя осми дом са широко аспектирани (предимно с тригони към стелиума в пети дом - знак скорпион). Има опозиция с луната ми в дева - трети дом.

Последна редакция: чт, 18 май 2017, 03:18 от asen_mihaylov

# 681
asen_mihaylov, благодаря ти много за откровението. Душата ти е избрала екстремален път.
Слава на Бога, обърнал си се към духовните познания.
На мама Уран й е там. 2 пъти е била изнасилвана. Буквално и брутално.
Ох. Не знам какво да ти кажа, защото може да не са най -подходящите думи..... освен - продължавай да бъдеш със силен дух и благодаря много още веднъж. Прегръщам те (без каквито и да е сексуални намеци) . Hug

# 682
  • в 1001-та нощ
Катеричка, излишно се тревожиш. Преди да дойдат на земята, душите си избират такъв живот, че да си изпълнят планираната програма. Представи си, че отиват на училище и си взимат нужните за деня учебници. Някои може да липват, защото нямам да имат занимание по даден предмет.

При мен К8 е в Скорпион, в 8 дом са Локус фортина, Уран, Венера и СЛВ. Плутон, диспозиторът им е в 7 дом, във Ввезни, т.е. Венера и Плутон са във взаимна заточена рецепция. Марс е ъжлов, ниско, ретрограден - на ИЦ.

За планетите в 8 дом - Венера и Уран - сексуална натура съм, сексът има значение, разкрепостена съм. Венера има голям скрит потенциал по заточението в дом и знак, но има много силна енергетика, заради съвпада със СЛВ и взаимната рецепция с Плутон. Според Илиана, заточението по дом и знак я отслабват нищожно малко, спрямо силата, която получава от съвпада със СЛВ - действа й, като  лупа.

Всяка карта трябва да се гледа по отделно, тук има детайли, които не коментирам, например за аспектите, които правят, а е важно. Но конкретно и само за мястото в 8 дом - както вече казах - отношението към сексуалните теми, окултните също, езотериката, винаги съм се интересувала - от малка, близко ми е, не ми е далечна индия, с лекота се впускам, не отчитам стереотипите и ограниченията - плувам в свои води.

Наскоро си правих грим с червена очна линия и червена спирала - дори такива неща са ми нормални и ги възприемам идеално, макар за хората да са шок и ужас  Twisted Evil

# 683
a.l.e.n.a сърдечно благодаря и на теб. Hug че съм  тревожна натура, да. Оказа се, че е така. От една страна, реални събития провокират тревогата, от друга, това е и важна част от личното ми развитие. При все силно застъпения земен елемент в картата ми, факт е, че имам да чистя страсти (в страстите влизат тревогите, страховете и пр.).
Убеждавам се, че 8 дом  е дом с много дълбочина и криза. От всичкото ми четене и изследвания, разбрах, че той няма как да остане незабелязан. Не ми се вярва да има хора с планети или акцентиран  8 дом, които да си  живеят тих животец. Wink Hug

Скрит текст:
При мен в 8 дом няма планети, нито възли, нито точки. Но при транзитите на Уран- родих. При Нептун- големи душевни и духовни преживявания/осъзнавания.

# 684
  • София
Наистина няма повод за тревоги. Съгласен съм с Алена, винаги картата е устроена така, че човек да се справи, защото са дадени необходимите ресурси за това. За пътят на душата съм на същото мнение. Интересно е, че при теб, Алена, СЛВ е в скорпион, а моят е в телец - и двете задачи в настоящия живот са с еднаква трудност. Кризите на осми дом наистина не са леки, но са по-скоро душевни отколкото физически.

# 685
При мен само Слънцето е в 8 дом. Върхът на 8-и дом е в Овен, а Марс в Телец, 9-ти дом, съвпад СЛВ. Как да ви кажа, доста уроци имам за учене, голяма вътрешна трансформация. 6 планети са ретроградни, т.е. всички без Марс и Юпитер. Най-много ме мъчи това, че искам да съм по-силна психически, а доста често се сривам. И все пак на моменти усещам вътрешната си сила и борбеност, просто ми се иска да имах по-големи устои. Явно не работя достатъчно в тази посока.

# 686
  • Sofia
Виждам, че коментирате любимия ми астрологичен дом - а именно 8. дом  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Асен Михайлов, благодаря ти за дара на споделеното! След прочита на твоя пост се почувствах ... толкова в свои води. Разбрана. Зачетена. Някак нормална. Невинаги се чувствам нормална в този толкова все още Сатурнов свят. Да поясня какво по-точно имам предвид:

Имам натален Юпитер в 8. дом, в Близнаци. В точен съвпад ми е с Вертекс , също в 8. дом, в Близнаци. Откакто се помня, съм много любознателна и обичам да пътувам. За мен окултното, чудесата, вълшебствата са част от ежедневието, а не нещо извън него. Имам силна интуиция. Сексът и като цяло страстта са от съществено значение за живота ми. В същото време имам още няколко силно изявени Скорпионски аспекта / присъствия / в хороскопа си: с Асцендент Скорпион съм. На Асцендента ми се е проснал Уран, откъм 1. дом, отново в Скорпион. Оттам съм едновременно силно Плутонова и силно Уранова личност. И ми личи. Ужасно свободолюбива съм и доста ексцентрична и нестандартна. Склонна към крайни емоционални състояния. А в същото време Плутон заедно със СЛВ се намират във Везни, в 11. дом. И като се има предвид горното влияние, ретроградните няколко рождени планети, и фактът, че имам Слънце, Меркурий и Венера в Риби, а Марс - в Рак, можете да си представите плетеницата в картата ми. И това на колко много Вода се радвам и "се радвам"...

# 687
~Mystic~ , и моят Марс е в  Телец, но в 10 дом. Бях чела сравнение, че все едно Марс  е на глинени крака, когато е в Телец. И действително, на мен ми подхожда сравнението. Но пък силата му е в търпението и издържливостта.
И аз имам да си усилвам Духа. По- скоро да го пазя, да не се съкрушава до саморазрушение. Но когато човек се обърне към Бог, силите и прозренията , вярвам, идват в изобилие. 
Не знам дали и в духовния свят важат законите на Джунглата, както е във физическия. Надявам се, че на небето не е каквото е на Земята Laughing
Иначе, излиза, че Духът трябва да ни е силен и да се справя като  зверовете тук, на Земята Laughing

vihrogonche  , много се зарадвах на включването ти! Благодаря много Hug
Силна натура си, според аспектите, които си описала за себе си Simple Smile
Кажи моля те, повече за този Вертекс.
При теб е в съвпад с Юпитер
Скрит текст:
, а на сина ми- с Меркурий. Интересно е съвпадението, че неговият Вертекс/Меркурий, правят съвпад с моя Асц.
А моят Вертекс, който ми е в 5 дом, прави съвпад с неговия Асц.

# 688
Здравейте! От скоро се интересувам от астрология, все още уча основните понятия:) Искам да попитам транзитът на Юпитер през 12 дом може ли да доведе до емиграция /чрез работа/, при положение че се правят опити в тази насока?

# 689
  • в 1001-та нощ
Може, но зависи и как е поставен в натала - може и само да надува балона с надеждите. А може и да доведе до голямо разочаование там. Може да даде преувеличение по темата - прекомерен успех, прекомерно разочарование ... Само по един транзит - не могат да се правят крайни заключения - той минава от там на всеки 12 години ... Освен как е поставен в натала, трябва да се види и как е по прогресии, кои са управителите на 9 и 12 дом, какво се случва с тях, как са аспектрани, К12 по прогресии и дирекции. Условията за адаптация в момента, също свързаните с работа, смяна на дом и среда ... Сигурно ропускам и други значими детайли, но най-общо да стане ясно, че само това "не води до емиграция" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт