MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - ТЕМА 10

• 68 547
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Съгласна съм с вас, на мен също ми е тежко като помисля, че уж аз съм здрава и всичко е наред при мен и въпреки това аз най-много ще го "отнеса" при процедурата, но психически на него му се отразява зле, мисли че е дефектен и не искам и аз да влошавам нещата като му "дудня" допълнително. И аз мисля да изчакам прегледа при док на 20-ти и тогава да го питам и да даде нещо за подсилване. Исках да разбера при вас как е.

# 421
Моя пи 3 г. без да каже " гък", така че му казвай да продължава.

# 422
Мъжът ми пи и продължава да пие добавки и не се оплаква.

# 423
Здравейте момичета  Wink
Включвам се и аз в групата с лош мъжки фактор. На 20-ти март мъжът ми направи спермограма, резултата на която беше плачевен. Направихме консултация с уролог, който установи варикоцеле. Назначи му изследвания и изскочи Уреаплазма. Вече трета седмица сме на антибиотици. Междувременно той беше опериран вторник. Урологът го е успокоил, че не е толкова зле положението, въпреки че морфологията е 2%, но аз съм все така притеснена и не знам дали въобще имаме някакви шансове за спонтанно забременяване. Опитах се да кача спермограмата , но не успях. Ще опитам отново.

# 424
Като я качиш в прикачи, някъде трябва да пише линк за отваряне и него трябва да копираш тука

# 425
http://prikachi.com/images/77/9092077F.jpg
Успях Grinning
Благодаря за помощта  bouquet

# 426
СГ наистина не е добре, но е още рано да се прецени. Изчакайте да минат поне 3-4 м след операцията, като през това време е добре да пие някакви добавки, които ще подпомогнат възстановяването, и чак тогава пуснете контролна за да видите как е.
След лечението на уреаплазмата също ще има подобрение,  най-вече в концентрацията.  Peace

# 427
Ами явно трябва да проявим търпение 3-4 месеца. Утре приключваме антибиотиците и след две седмици мисля да правим контроли. А относно добавките урологът нищо не му е казал да пие. Чудя се дали на своя глава да му взема нещо, ама пък и малко ме е страх. Насочила съм се към някакви витамини "Прегнакеар зачеване за него и нея", чудя се още.

Последна редакция: нд, 09 апр 2017, 21:47 от Хопчи

# 428
Хопчи,

И ние сме така в общи линии... но нямахме варикоцеле.

Купи му витамини, няма да навредят.
Възстановяването след операцията мисля беше около 6 месеца, така че може да си ги пие.
Със сигурност ще имате някакво подобрение. Peace

# 429
Ох, дано  Praynig
Освен да чакаме, друго нищо не може да направим. Междувременно аз може би ще си направя цветна снимка. Решила съм да чакаме до края на година и ако не се случат нещата да се насочим към ин витро. Вече година и два месеца работим, дай боже скоро всички да имаме радост   Heart Eyes

# 430
  • Варна
Ох, дано  Praynig
Освен да чакаме, друго нищо не може да направим. Междувременно аз може би ще си направя цветна снимка. Решила съм да чакаме до края на година и ако не се случат нещата да се насочим към ин витро. Вече година и два месеца работим, дай боже скоро всички да имаме радост   Heart Eyes
Добре дошла в групата - дано не се задържиш дълго, а скоро успеете да се сдобиете с мечтаното бебче Simple Smile Ние също сме с лоши показатели, но по-големия проблем е, че няма видима причина за това! Той просто си произвежда това Simple Smile Не, че е хубаво, но поне сте открили защо показателите при вас са занижени Wink след лечението ще се оправят Simple Smile витамините, които мислиш да почвате няма да ви навредят в никакъв случай, така че смело напред !!! Всичко е въпрос на време да се нареди Wink Успех!

# 431
Здравейте момичета, нова съм тук и се осмелих да пиша. Около 2 години с мъжа правихме опити, но без успех. Най-накрая се разбра проблема- азооспермия и хипоспермия. В момента сме в Дания, но миналата седмица той потърси и мнение в България в клиника Надежда. Там резултатът беше същия и му казаха, че се налага операция за събиране на материал, операцията е на стойност 650лв. Обаче не ми става ясно сега какво следва. Смисъл този материал само за какво се ползва, единствено инвитро или и инсеминация?

# 432
  • София
инвитро, не си струва да се хаби за инсеминация.
ама първо е добре да се потърсят причините.  Rolling Eyes

# 433
А причината се разбира само с биопсия нали?
Може ли да предложите място където може да се направи?

# 434
  • София
не съм чак много наясно, но от каквото съм прочела причините може да са механични, разни запушвания на някакви канали или пък генетични.
може да има и други, както казах не съм съвсем запозната.
но в някои случаи и биопсия не помага, например при някои генетични проблеми.
като сте ходили в надежда там има уролог, защо не поговорите с него, може да ви насочи  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт