MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - ТЕМА 10

• 67 777
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, имам голяма питанка. След стимулацията с Клостилбегит ,от 4 до 8 ден, на 11-ти ден се видя един фоликул в дясно 22/17 мм.  Днес на 12-ти ден естрадиол а ми е 718 pg/ml, а знам, че трябва да е около 250-300 за един фоликул. Някоя от вас знае ли какво означава това? Мерси  предварително.

# 616
Момичета, имам голяма питанка. След стимулацията с Клостилбегит ,от 4 до 8 ден, на 11-ти ден се видя един фоликул в дясно 22/17 мм.  Днес на 12-ти ден естрадиол а ми е 718 pg/ml, а знам, че трябва да е около 250-300 за един фоликул. Някоя от вас знае ли какво означава това? Мерси  предварително.
Означава, че трябва да си зададеш въпроса в правилната тема Wink нищо лично , смятам, че ще получиш по-бърз отговор, ако питаш в подходящата такава Wink

# 617
Райна,

Със сигурност ще ви одобрят за Фонда - 1% е много ниска морфология , отделно и обема не ви е голям.
Има си диагноза - включва 2 елемнта понижени. И ние сме така и сме одобрени. Peace

И аз не знам защо сте направили Инсеминация- напълно излишно. Rolling Eyes

Може би сте споменали, че нямате средства в момента и веднага са ви вкарали оферта за Инсе Simple Smile
Хубаво е да си проверявате нещата и извън клиниките- или второ мнение или четене в нета.  Peace
Ние сме Клиенти и без това , а не пациенти - като кажеш , че не искаш Инсе и няма да има инсе- действай си за ИКСИ.

Вече на никого не се доверявам- аман....  Crossing Arms

# 618
Правихме СГ контролно и сега морфологията се е вдигнала с 1 % ( от 2 на 3%) !
Концентрация и подвижност са драстично под нормата - 2 пъти по-ниски от последната СГ. Shocked

Предните СГ са правени с 4 дни въздържание , а последната след 3 дни.
Според мен има логика да е по-ниска концентрацията. За още едно денонощие се повишава явно.

Трябва ли винаги на един и същи период да се пуска СГ ? На 4 дни ?  newsm78
Вие на колко дни ги пускате ?
На нас ни казаха между 3 и 5 дни възд. и този път на трети ден дадохме материал. Rolling Eyes

# 619
  • София
Мая, ние различно - след 3-4 или най-много 5 дни.
Според мен дните не би трябвало да влияят толкова много на концентрацията щом са в границите на упоменатите. Нали и онази уж известна схема за забременяване беше през ден опити и после всеки ден около овулацията...значи трябва да се намалят драстично пътите ако е така...ако трябваше всеки път да е еднакво въздържанието щяхме да знаем вече мисля.

Иначе към всички съфорумци тук - научихме една рецепта от стара билкарка и мислим да я пробваме докато си чакаме заповедта - в 1 каф. чашка топла вода се разтварят 20 капки прополис-тинктура (май е клеева тинктура това - ще питам в билковата) и се пие преди хранене сутрин. Това за 2 месеца. Не пречи да се опита...
Айде, момичета и момчета! Успех!

# 620
Значи сме се влошили като цяло Sad.
Поне морфологията не е 1% ! или Нула.

А прополиса много го хвалят !
Това същото го препоръчват за имунната система - срещу грип зимата и пролетта.

Мога само допълнително да споделя , че мъжа ми пи усилено вит. Е, което се препоръчва като антиоксидант за ниска морфология. ( онлайн , тука четох и уролога го изписа допълнително към Ортомола.)
Peace
Може и да е имало малък ефект ! Все пак винаги сме били с 2% морфология.
Като цяло му давам антиоксиданти - вит.Е, екстрат от Асай Бери.... ( ако се чете така).
Фертл ейд го взима по-скоро понякога.

# 621
  • София
При нас най-добър резултат даваше схемата - 7 дни освобождаване, два дена почивка и на следващия даване на материал - така бяха с най-добра морфология.
Иначе бройката може да я вдигнете с андрозитол,спимен и др. Но не се притеснявай за процедура не им трябват бройки, а добро качетво.

Последна редакция: вт, 23 май 2017, 18:55 от kiksito

# 622
Здравейте момичета, аз след известно колебание реших да не купувам но ММ от препоръчваните добавки /Ортомол, Фертилейд и т.н./, а ще купя отделни витамини и добавки, както ми препоръча Денис. Попаднах на един сайт и сглобих следната комбинация: Витамин С, Витамин Е, Витамин Д, Селен, Цинк Пиколинат, Коензим Q10, Омега 3, Фолиева киселина и Л-карнитин + мисля да му направя бърканицата. Може и да сте виждали сайта, но за всеки случай давам линк:
https://sites.google.com/site/miscarriageresearch/how-to-boost-f … se-male-fertility

При нас морфологията е зле, другите показатели бяха добре. Ще видим дали ще имаме напредък.

# 623
При нас най-добър резултат даваше схемата - 7 дни освобождаване, два дена почивка и на следващия даване на материал - така бяха с най-добра морфология.
Иначе бройката може да я вдигнете с андрозитол,спимен и др. Но не се притеснявай за процедура не им трябват бройки, а добро качетво.

A Спимен продава ли се без рецепта? На нас само Ортомол ни предписваха.

Не бях чувала за тази схема.
Ние ще стартираме около 10-ти юни , така че няма много време.

бОБИ,
дОБРЕ СИ РЕШИЛА- при нас Ортомола не даде никаккъв резултат за 4 месеца прием.

# 624
  • София
Боби,точно този сайт имах предвид.Откакто го срещнах тук в темата преди около година и основно по него си действахме. Селена и цинка и те са много важни.Аз пия неофолик мета и на ММ също такава вземах преди опит. Ако мъжът ти е слабичък може Л-карнитина да не го пие всеки месец.
Майче, спимен можеш да си купиш от всякъде-без рецепта-това са индийски билки, около 2 лв. са, но с много добри отзиви.Само гледай да е Спимен,защото има и Спимен Форте,който е за други работи с по различни билки.Андрозитола също е без рецепта- в ремедиум винаги е имало наличен. Тези са с прилична цена и в повечето случаи дават резултати иначе знаеш,че на пазара са много. Но за морфологията си трябват силни антиоксиданти...и най-вече добър ембриолог.
 Hug

# 625
Здравейте. Искам да се оплача. Миналият понеделник пускам СГ в клиника в Плевен. Въздържание 10 дни. Еи така нарочно. За видим рез. Знам че трябваше да е много зле при 10 дена. Излиза рез и какво да вида 5% и другите показатели мн добри. Викам си брей че това не е възможно. Имаме операция от варикоцеле през декември. И преди операцията морфологията беше 1%. Месец пихме добавки покачи се на 3%. Минаха 3 месеца от операцията пуснахме контрола пак 3%. Пускам в различни лаборатории. И сега 5%. Тази сг я правим в понеделник при 10 дена въздържание. Отивам в Ст. Загора защото сме при д-р Стефанов. Да си вземем фишовете за изследвания и така или иначе трябваше за правим СГ с морфология и хламидии преди процедура. Доктора иска изследванията да са от там. Излезе резултата ми стои си 2% и това е. Кажете ми сега аз психически какво да правя. Тези с тази СГ от 5% въобще знаят ли аз как се почувствах като ги видях. Ами ММ. Литна от щастие. А аз подсъзнателно бях сигурна че има грешка и че не е възможно. Нямам думи вече.

# 626
  • Някъде там...
Chara, не е задължително да е грешка. Показателите не са константа. Менят се. Има и пикови моменти. И ние сме имали подобни пикове и след това разочарование. При моя мъж много помагаше спимен и една бърканица с мед. До инсе така и не докарахме, но пък ИКСИ-то даде двоен резултат, който вече е на 8 години.

# 627
  • София
Да и ние сме виждали най-различни високи морфологии, но за съжаление в клиниките, за които знаехме,че резултатите са точни сме виждали само 1-2% Thinking
Чара не се притеснявай за клиниката към която сте се насочили тази морфология не е проблем.

# 628
А, разликата е сериозна за толкова късо време  Thinking

# 629
Сериозна е. Според моят АГ които ме пита това СГ на мъжа ти ли е не е коректна. Както и да е но не е приятно. И да всичките СГ са със плаващи стойности от 2% до 3%. Но толкова.

Общи условия

Активация на акаунт