MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - ТЕМА 10

• 67 762
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
И другото СГ със 5% е пускана на 10 дена въздържание. Смятайте. Трябваше да е трагична. А то я каква прелест. Ужас. Иде ми този които я прави незнам какво да го направя. На всичкото отгоре ми каза че съм "интернет маниачка четяща във форуми". Представяте ли си.

# 631
Момичета, някоя от вас е мнение за АДИЗОА? Дали е удачно да заменя Спимен с тях 🙄

# 632
Момичета ще кандидатстваме по фонда за втори път по мъжки фактор. Интересуваме  колко назад във времето може да е спермограмата? Ако пуснем сега една и използваме по-стара от декември дали ще я приемат?

# 633
  • Варна
6 месеца мисля, че трябва да ви е най-старата

# 634
Kiksi,

Мерси ! Значи ще му купя Спимен за около месец.

За въздържанието - скоро си припомнях , че когато забременях естествено , не бяхме правили секс повече от седмица !
А той ММ едва ли е бил с по-високи показатели. Peace
И сега ни е малко по-висока морфологията, но не е нещо съществено.

Чара,
не е грешка , може да се подобрява на моменти - все пак сте оперирали варикоцеле.
Може след време да стане постоянно 5%.
Пълният период на възстановяване е 1 година.

То и на мен ми се случи естествено забременяване с 2-3% , ама като не е с успешен край и ми е все тая.

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 23:10 от Maya Bee

# 635
Боби,точно този сайт имах предвид.Откакто го срещнах тук в темата преди около година и основно по него си действахме. Селена и цинка и те са много важни.Аз пия неофолик мета и на ММ също такава вземах преди опит. Ако мъжът ти е слабичък може Л-карнитина да не го пие всеки месец.
Майче, спимен можеш да си купиш от всякъде-без рецепта-това са индийски билки, около 2 лв. са, но с много добри отзиви.Само гледай да е Спимен,защото има и Спимен Форте,който е за други работи с по различни билки.Андрозитола също е без рецепта- в ремедиум винаги е имало наличен. Тези са с прилична цена и в повечето случаи дават резултати иначе знаеш,че на пазара са много. Но за морфологията си трябват силни антиоксиданти...и най-вече добър ембриолог.
 Hug

На моя мъж му изписаха точно Спимен Форте, не е вярно, че трябва да се взима обикновения във всички случаи. Форте-то също спомага за увеличаване количеството сперма, както и ако има проблеми с тестостерона. Форте, доколкото знам, е постепенно усвояване от организма през целия ден. Пие се примерно сутрин и вечер, по-концентрирано е, а от обикновеното се пие няколко пъти дневно и по-големи количества.

# 636
Някой запознат ли е с твърдението, че приемането на високи дози витамин Е и Витамин С едновременно, не повишава качеството на сперматозоидите, а нанася поражения на ДНК-то им? Положителен ефект имало само, когато се приемат по отделно. Смятам ММ да приема 2000 мг на ден Витамин С и 400 IU Витамин Е, не знам дали това се приема за високи дози и се замислям да разделя ли приема им в различни часове. newsm78

# 637
Някой запознат ли е с твърдението, че приемането на високи дози витамин Е и Витамин С едновременно, не повишава качеството на сперматозоидите, а нанася поражения на ДНК-то им? Положителен ефект имало само, когато се приемат по отделно. Смятам ММ да приема 2000 мг на ден Витамин С и 400 IU Витамин Е, не знам дали това се приема за високи дози и се замислям да разделя ли приема им в различни часове. newsm78

Да, Гейзър беше писала преди време с линк към текста. Peace
Големи количества вит. Ц не се препоръчват в комбинация с вит. Е .
Затова ние сме само на вит. Е !

А и никой док. не ние споменавал за вит. Ц.

# 638

точно по повод този сайт и твърдението, запитах denis. Отговори ми, че големите количаства витамин Е над 800IU са оксидант, доза от 400IU не проблем да се приема с витамин С

# 639
Здравейте,
не знам дали сте го обсъдили, не го видях в последните страници, но на нас подвижността ни се покачи с Адроситол, 3 месеца употреба. И бърканицта на Хоуп. Дано помогне на някой.

# 640
Показател Резултат Референтни
стойности Цвят
Бял
Жълт
Втечняване 20 мин До 60мин  Слонова кост
Обем 2.0 1.5-6 ml Кафяв
pH 8.0 7.2 – 8.0 Желатин Да  Не
Вискозитет N 0-2 см Агрегация  Да Не
Епителни клетки N 0- 1/ поле Аглутинация  Да Не
Левкоцити N < 1.10
6/ml Незрели клетки  Да Не
Виталност на сперматозоидите (N > 58 живи) Антиспермалниантитела N (<60 U/ml)
Живи % Мъртви %
Концентрация на сперматозоидите
Показател Резултат Норма
Бройсперматозоиди/мл 23 000 000 >15.10
6/ml
Брой сперматозоиди/еякулат 46 000 000 >39.10
6/ml
Подвижност на сперматозоидите
Нормокинетични 26.0 > 32 %
(а+b)/ml 5 980 000 (a+b)/еякулат 11 960 000
Хипокинетичнисперматозоиди 37.0
Акинетичнисперматозоиди 37.0
Тератозооспермален индекс по Kruger – Tygerberg strict criteria (TZI)
Бройизследванисперматозоиди 200 Сдефекти на средна част 18 %
Снормалнаморфология (>4%) 2 % Сопашнидефекти 6 %
Сабнормалнаморфология 98 % Сцитоплазменостатък 4 %
Сглавичнидефекти 98 % TZI (N < 1.6) 1.29
Преобладаващидефекти: аморфни, елонгирани, вакуолизирани главички, сперматозоиди със
задебелен и пречупен среден сегмент. *заб. Референтните стойности на показателите от семенния анализ са съобразно WHO laboratory
manual for Examination and processing of human semen – fifth edition, 2010
Заключение: Астенотератозооспермия.

Това е последната СГ. След прием на Профертил и още хиляда добавки коя от коя по-добра. От операцията на варикоцеле мина половин година. Сега се чудя ИКСИ или ИМСИ. Пред заповед сме

# 641
Чара , ние успяхме с икси с такива показатели. Лекарят ти ще ти каже.Успех!

# 642
И ние сме с такава спермограма в общи линии.
Сега сме пред втори опит.
 bouquet

# 643
  • Бургас
Да се запиша и аз тук да следя.

Тежък мъжки фактор. 20120 ин витро, неуспешно. 4 месеца след това забременявам напълно естествено и имам едно родено детенце през 2014. Сега се опитваме за второ, близо 2 години. Преди една седмица пак направихме спермограма, по-лоша е от преди. От Февруари приема добавки, сега съвсем натиснахме, предстои преглед отново при андролог и ще подадем документи за втори опит. Живот и здраве на есен.  Peace

Новата спермограма от миналата седмица
Скрит текст:

2012 спермограма, преди неуспешното ин витро и преди да забременея след това
Скрит текст:

# 644
Купих чай от бабини зъби. Само това нямаше в къщи. Успоредно с профертил вит е отделно и спимен също. Незнам има ли смисъл но съм длъжна да опитам. Вече не виждам как септември ще правим опит с тези 2%.

Общи условия

Активация на акаунт