MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - ТЕМА 10

• 67 734
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Не. Simple Smile
Пропуснах - становище от уролог андролог също трябва пак, извинявам се.

# 661
  • Бургас
На мен ми поискаха ФСХ, спермограма и заключение на уролог.

# 662
Чери Блосъм,

Тая работа с мъжкия фактор е тъмна индия.
Напълно възможно е да се забременее естествено, но си е чиста случайност  !
И ние сме с 2% морфология и аз бяха забременяла за около 6-7 седмици.
И после 3 години- нищо !
Е, ако ще забременявам веднъж на 10 години , не ме устройва. Crossing Arms

Така че, нищо мистериозно няма в това, че има примерно неуспешно инвитро , а после естествено забременяване.
В тая силтуация с пълна сила важи фразата "Божа работа!"
Не от всеки ембрион става бебе и и не от всеки опит.

А по естествен път най-силният плувец стига целта и ако е качествен - опложда. Peace
Все пак в лабораторията насилствено ги бутат в Я.
Който хванат за опашката - с видимо добър попортрет ! Rolling Eyes

Качеството на Я. също е от значение и това , че хормони са в норма и всичко е в норма на хартия , не винаги значи добри Я. За съжаление с възрастта и качеството се влошава.
И като го комбинираш с мъжкия фактор...  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 00:20 от Maya Bee

# 663
момичета,някой да е ходил при д-р Николай Милушев в Сити клиник?

# 664
Момичета я да ви попитам колко парички е прегледа при д-р Милен Кацаров , че никъде не открих цени и иска ли спермограмата да се направи при него?

# 665
  • София
той не пррави спермограми.
и изобщо не може да ги разчита.
добър е в прегледите.

# 666
  • София
50 лева, доколкото помня. СГ я погледна за секунда и каза мога да ви помогна 50 на 50...а бяхме с 1% морфология и всичко друго шок и ужас...качи се на 3% с Ортомол, но пак становището си е същото...

# 667
  • Бургас
добър е в прегледите.

уф , ами къде да запазя час, имам такъв за 22ри юни при него. Имаме някакъв проблем явно с хормоните и от там кофти спермограма и стерилитет. Съвети приемам всякакви къде и при кого? Ендокринолог ли, андролог ли, какво ли  ooooh! и кой?

# 668
  • София
Здравейте,
не знам дали въпросът ми е за тук, но искам да попитам кой е по-добрият вариант: дали лечение с лекарства при варикоцеле или операция? И ако някой може да сподели мнение за лечение с лекарства ще съм благодарна.

# 669
добър е в прегледите.

уф , ами къде да запазя час, имам такъв за 22ри юни при него. Имаме някакъв проблем явно с хормоните и от там кофти спермограма и стерилитет. Съвети приемам всякакви къде и при кого? Ендокринолог ли, андролог ли, какво ли  ooooh! и кой?

Kak  разбра , че имате проблем с хормоните ? Тестостерон ли пускахте ?
Ако е нисък някой хормон може да мине мъжа ти на хормонална терапия , която аз не одобрявам, защото има временен ефект.

При всички случай си иди на прегледа щом имаш час.
Здравейте,
не знам дали въпросът ми е за тук, но искам да попитам кой е по-добрият вариант: дали лечение с лекарства при варикоцеле или операция? И ако някой може да сподели мнение за лечение с лекарства ще съм благодарна.

Според мен трябва да се оперира, щом го има като установен проблем.
Единствено не се препоръчва при мъже над 40 г. защото нямало да даде подобрение-аз не вярвам.
Щом иам проблем и той се отстрано , значи има шанс и за подобрение.

С лекарства не съм чувала да се преодолява варикоцеле- това са разширени вени , какви лекарства ...

# 670
добър е в прегледите.

Мъжът ми посещава д-р Бъчваров, в клиника Щерев. Хубавото е, че там на едно място се правят спермограма, хормони, вече по-специфичните изследвания като фрагментация на Днк, Y-микроделеции и т.н., мъжът ми ги прави в Майчин дом.
Тук мненията за Бъчваров са различни, но ние сме доволни. Говори малко повече, но съобразява доста неща. Рецептите му са подробни, обяснява по 100 пъти ако го попиташ.
Имаме едно дете (при тежък мъжки фактор), дай Боже и още  Simple Smile

И изобщо, считам че частните клиники с добро име, задължават лекарите си да са винаги "в крак" с нещата в тяхната област (както и трябва да бъде). Посещават курсове, лекции, симпозиуми, често те са лектори в разни инициативи. Специално споменавам клиника Щерев, защото там посещаваме педиатър, имаме работа с андролог, гинеколог-репродуктивен специалист, ембриолози... И виждам, че всички са абсолютно адекватни и сега, и преди три години. Simple Smile

# 671
А, ако на някоя девойка мъж й е бил на хормонална терапия , може да сподели , дали има ефект , с колко се подобриха показателите ... колко време се пият лекарства - 2 седмици преди оплождане или по-дълъг период ?

Или това се прилага при крайно лоши показатели ?
 bouquet

# 672
  • София
добър е в прегледите.

Kak  разбра , че имате проблем с хормоните ? Тестостерон ли пускахте ?
Ако е нисък някой хормон може да мине мъжа ти на хормонална терапия , която аз не одобрявам, защото има временен ефект.

При всички случай си иди на прегледа щом имаш час.
Здравейте,

Според мен трябва да се оперира, щом го има като установен проблем.
Единствено не се препоръчва при мъже над 40 г. защото нямало да даде подобрение-аз не вярвам.
Щом иам проблем и той се отстрано , значи има шанс и за подобрение.

С лекарства не съм чувала да се преодолява варикоцеле- това са разширени вени , какви лекарства ...

Е ужким, най-добрият Милен Кацаров, каза, още на първия преглед, че може и с лечение първо да се пробва, тъй като не е чак толкова зле първата спермограма. Втората също не е добра, но каза , че може да пробваме с тримесечно лечение и ако няма бременност, то тогава операция...

# 673
  • Бургас
Пускахме хормони пакет- ЛХ,ФСХ  и Тестостерона са ниски.........ама защо са ниски, ни трябва добър лекар да прецени.

Хормоналната терапия е минимум 3 месеца......след това се прави спермограма контролна и се следи дали и какво влияние има.

Ние сме с мъжки фактор от 2012......не стават по-добре нещата, по-зле стават. Не пие, не пуши, умерено спортува, за мъж се храни доста умерено и здравословно. Няма варикоцеле.....Мистери, това с хормоните и спергмограмата  Tired newsm78  Много ми се иска да знам Зашо? Пролактинае в норми ТСХ също  newsm78
Кацаров го беше преглеждал преди предишното ин витро, каза му да пие добавки и да чакаме ин витрото  Tired Tired  Сега ще подадем документи, ама искам да знам причината, то ин витрото....лесна работа.

# 674
Gerber,

Може да пробвате , но само ще отложите операцията с 3 месеца.
А след операцията той ще трябва да се възстаноява поне 4 месеца и тогава в тия месеци може да си пие добавки.
Колега на моя мъж имаше 3% морфология и оперираха варикоцеле - вдигна на 8% !
И си направиха бебе по естествен път за около 10 месеца опити.  Peace
Не виждам причина да не се отстрани проблема.

Чери Блосъм,
И ние сме така и никой не ни е препоръчвал хормонална терапия- аз съм питала и ми казаха , че няма смисъл. Особено за ИКСИ- то им трябват малко на брой плувци. Няма смисъл да се трови с хормони.
А причината не е ясна- такъв си му е материала и хормоните като нива. То не е болест това да го лекуваме ( за разлика от варикоцелето).
Добавки и това е - билки , витамини.
И ние се влошаваме , така че не се мотая аз.

Общи условия

Активация на акаунт