MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - ТЕМА 10

• 67 721
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Според мен сме си за МАКС.....в България, май само в Щерев правят. Предишният път правихме икси. Оплодиха 9 ембриона. 5 бяха с добра оценка. На 3ти ден ни извикаха да връщат спешно, защото започват да се скапват, най-добре било да бъдат в матката, ако имало изобщо някакъв шанс, трябвало да ги върнат.....Резултат от иксито- биохимична. /И месеца след това, пак направих биохимична/......3 месеца след това, обаче бях бременна, с родено за щастие живо  и здраво дете.Не мога да се примиря да не знам защо и каква е причината.

Как при жените могат да намерят причините, а при мъжете директно за процедури/и без да са лекувани адекватно, резултатите са очевадни  Tired/ Искам да знам какъв е проблема. Crossing Arms

Сега разбирам проблема и защо се говори, че имаме отчаяна нужда от андролози и такава специалност в университетите. Колко още бебета ще могат да се родят по-лесно и може би без тежки процедури, ако има адекватно лечение на мъжкото безплодие  Tired

# 676
  • София
макс правят почти навсякъде  Rolling Eyes
имси също.

# 677
  • Бургас
ИМСИ исках да кажа  Peace едно ми е в главата , друго пиша  newsm78 За ИМСИ, намирам инфо само в Щерев, дали навсякъде се практикува вече?

# 678
  • София
владимиров, щерев, надежда, малинов.
всички правят и имси и макс.
сигурно има и по другите клиники, ама не съм задълбавала.

в най-тъпата клиника ви беше опита, според мен основния проблем ви беше това, ама ти си знаеш най-добре.

# 679
  • Бургас
Ами то е дълга история защо беше там, уж за добро беше там, ама въпреки че уж с връзки и препоръки и.....накрая...Както и да е, сега ако стигнем до там, ще внимавам много повече при избора на екип.  Peace

# 680
Здравейте,
може ли да попитам един много глупав въпрос от клиника Щерев ни препоръчаха да направим на мъжът ми sdi тест който май е за днк фрагментация (нищо не разбирам  newsm78  Grinning) и понеже питах при тях е 340лв. а сега отворих сайта на клиника Малинов и при тях в ценоразписа пише 140лв. това е доста голяма разлика, някой знае ли дали едно и също е изследването защото разликата е ужасно фрапираща и се извинявам за въпроса  Wink благодаря предварително  newsm17

# 681
  • Бургас
Този тест е безумен.....и какво ако открият, че са с ниска оплодителнма способност....нищо, един факт повече ще знаят. Щом сте я докарали до ин витро с или без този тест, процедурата е една и съща- икси, имси и макс....аз вече се чудя някой изобщо дали практикува при мъжки фактор стандартно ин витро, май не...

# 682
Ние сме с мъжки фактор и първия ни опит беше в Малинов със стандартно инвитро и разбира се нямаше пресен трансфер защото беше хиперстимулация направихме замразен трансфер три на брой и нищо... Cry

# 683
  • София
Изобщо не е безумен.

# 684
  • Бургас
А какъв е смисъла, ако се окаже, че са с ниска оплодителна способност какво може да се направи?  newsm78 Освен ин витрото, което така или иначе се прави?

# 685
ами незнам за това реших да потърся съвет от вас, сега сме се преместили в Щерев и съм поискала надраскване на лигавицата и реших да попитам и за този тест къде да го направим

# 686
Чери ,

Ами как каво , ако има ниска оплодителна- значи, че ще имате некачествени ембриони примерно , биохимични и т.н. - каквито сте имали.
Ако процента на ДНК фрагментациите е над 40-50% може да се замислите за донор.
Може и да не сте в тзи категория, след като имате вече дете и това явно не е за вас.

Мъжки фактор не се лекува - за втори път го пиша.
Другият вариант е да има проблем при  яйцеклетките

# 687
  • Бургас
По -скоро бих осиновила, не държа да съм бременна на всяка цена. За това може би го намирам за безсмислено за мен.

И да е и да не е над 50 процента, имам родено дете, няма да ме спре от процедура поне още една да опитам....ако ли не , каквото сабя покаже, както и миналият път, опитах не стана, почнах да мисля за осиновяване, то взе че пък ни изненада. Луда работа.

Мъжкият фактор се лекува, ако се намери добър доктор, както се лекува женският, така и мъжкият. Аз разбирам да е стерилен или да има някакво физическо увреждане. Ама при все че нещо играе в хормоните, трябва просто да се проследи кое е това нещо.....

П.П Както мен не би ме спряло лош резултат на този тест от процедура, предполагам и повечето тук......тогава какъв келипир, че знаеш.....никакъв

# 688
Пусках хормони. Всички са наред единствено LH е малко висок. Норма 0-12.5 а моят е 12.65. Моля за мнение

# 689
Пусках хормони. Всички са наред единствено LH е малко висок. Норма 0-12.5 а моят е 12.65. Моля за мнение

"If you are younger than 40, high LH levels could suggest premature menopause, polycystic ovary syndrome (PCOS), or a genetic or congenital condition that affects the production of hormones. High levels at times outside of the LH surge can interfere with ovulation and menstruation, contributing to infertility."

Доста е високо 12.6, на горна граница.
По принцип може да значи поликистоза или преждевременна менопауза.
Може би поликистозни яйчници при теб, не знам.
АМХ колко е ( анти Мюлеров хормон)?
Питай док.

Общи условия

Активация на акаунт