Сутрин почти задължително пие между 180-220мл, тъй като обикновено се събуждаме с детето по едно и също време и ако стана да и правя закуска, тя започва да ми дърпа нещата от ръцете, събаря каквото види в кухнята в опит да хапне нещо, мрънка, понякога и реве, глад го гони детето...
Така че съм си решила проблема, като се събуди правя и АМ, пие си го и е спокойна, така и аз имам време да се разбудя и тогава да започна да приготвям закуска.
Ако се събудя преди нея, в повечето случаи, започвам нещо да приготвям и тя се буди...пак не е готово, а не и се чака, иска нещо да залъже глада...
Та странно ми е малко, че ако спя до по - късно и тя спи, ама събудя ли се аз по - рано или веднага с мен с буди или 5-10мин по - късно, а се старая да не вдигам шум... Незнам, усеща ли ме или просто вече е сутрин и спи по - леко и колкото и да се старая да не вдигам шум, ме чува...
Понякога ми се налага и през деня да и давам мляко да залъже глада, в редки случаи, но ако пътуваме някъде и няма къде да спрем или не е подходяща храната за нея, а е гладна, пак АМ давам.
Вечер не давам задължително, ако иска, тя сама си показва, като започва да мрънка...тогава и давам шишето и си заспива бързо, бързо. Ако и е достатъпно вечерята си заспива без АМ.
Биберон ползва още...най - вече, когато ще спи. Попринцип не го търси, не реве за него, но като я сложа да спи ие едно въртене, катерене по решетката, мятане в кошарата, а като и дам бибата по - бързо си заспива. Та и той ми е улеснение сега и незнам кога ще го махам... Чакам кучешките да избият, тогава мисля, че имаше един период скоро я мъчеха и си хапеше завивката, рразнасяше си със зъби обиколниците, като кученце, доста настървено си смучеше бибата, така че ако пък я успокоява, не искам да бързам да я махам.
Иначе само да си види бибата някъде и веднага я тъпче в устата.
От понеделник до днес съм доста доволна. Сутрим се будим между 8-9часа, закусваме, оправяме се набързо, ходим да вземем ДК, после играе на площадката, към 12,12:30 вече започва да мрънка и се прибираме, хапва, заспива почти веднага и се буди към 15:30-16:00часа...та и аз си имам няколко часа да си помързелувам, да пия кафе без да се налага да си качвам чашата на тавана
Днес ще заминаваме към морето, така че се подготвям психически, че попринцип през деня не заспива на друго място освен вкъщи и като сменим и обстановката с друг град, та съвсем се превъзбужда и и трябват най - малко 2 дни да влезе в ритъм...
На почивка, като сме, вечер стои до късно, не иска да заспива, през деня не ляга...няма плаж, няма площадки, нищо н я изморява, че да легне по навреме...и направо ни спира тока, страшна енергия и идва на новото място