Искам да кажа ... (105)_16.01-22.01

• 69 570
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро,
сняг вали от снощи и по прогноза ще продължи още 2дни. Зимата ни затисна, нещо ми писна от нея.

За колата, вероятно някой аматьор се е опитвал да я отваря, или просто някой нарочно е набутал нещо в нея. Повикайте ключар на място, иначе опитите да я отворите може да ви излязат по-солено.

# 181
и сега пак трябва да се лутам и да обикалям с малката по снега щото на някой хора не им пука

# 182
Добро утро!
Нещо ми е тревожно, в групата на малката има скарлатина и е о явена карантина Tired Само това ми липсваше Rolling Eyes

# 183
  • югозапад, под "Марков камък"
Добро утро!
и пра нас пак вали ама лекинко Simple Smile

Честит имен ден на Тонка  bouquet

# 184
Ekaterina,
дано Ви размине скарлатината, голяма е гадост

# 185
Добро утро!

Кате, дано ви прескочи и да няма повод за притеснение.

Куркума, много обичам да те чета, едно толкова увлекателно пишеш!! Като другата ми любимка, Светалчо. Едно такова топло, мило чувство оставят вашите разкази! Hug

Аз идвам да се оплача, сутринта закъснели за офиса, идваме..глад, аз нямах време за закуска. И какво да видя.. шефката ми, да е жива и здрава, има Рожден ден. Тука...домашни баници, сладки, соленки, един десерт с домашен шоколад... Ми то сърце не трай. Срамувам се, ама ядох!! Изядох едно парче баница ( и не съжалявам за това  Crazy ) и едно малко парче десерт и ще се пръсна!!! Защо съм такава? На всичко в тоя живот мога да устоя.., но на топла баничка със сирене или току що изпечен хляб капитулирам тотално!  ooooh!

Довечера съм на народни танци обаче! Долу има, в сградата и смятам да тропна малко, да разгоня калориите..  dance

Да се изкажа и аз за почивките, като човек, мързелив и обичащ да почива!!!  Hug
За България ми харесва само планина: хижа или преход. Тази година се качих до 2 хижи и съм страшно  доволна от себе си. Едната х. Козя стена ми беше първия истински боен преход, беше много интересно за мен, красотата там е невероятна. Другата беше х.Рай, аз съм ви писала, но и сега мога да кажа, че тази хижа е необходимо да бъде прекръстена на х.Ад. Доста тегаво ми се видя, вероято защото мъкнахме тежки раници, но пък красотата...ах!
Скрит текст:

Иначе, за море в България най-тържествено повече казвам, че никога няма да отида! Никога!! Тотално разочарование. Цялостно, в България хотелиесртвото не е никак силна страна, особено по морето. Не ми харесва, не е мой тип. От години почиваме в Гърция, по островите и толкова ми харесва, че чак се страхувам да ида другаде, за да не се разочаровам. Харесала съм си един остров в Хърватска, о-в Хвар ама не знам...наистина, почивката в Гърция е точно мой тип.. Малко, чисто семейно хотелче ( между другото, никога ама никога не бих взела ОИ в страна като Гръция, където хубавата храна и таверните дебнат отвсякаде, това направо ми звучи безумно), взимаме си моторче или скутерче и обикаляме по някакви плажове..закътани. Цял ден по плажа, с книжка или в приказки с приятели, вечер хапваме в някоя таверна.. обичам такъв тип почивки. Наскоро открих Тасос, който дълги години пребнебрегвах и много ми хареса. Там има прекрасни местенца, открихме и една таверничка, точно на брега, в която всеки ден лодки идват и носят пресен улов..

Сега новата ми мания е яхта. Бях ви разказвала, че ходихме миналото лято и много ми хареса. Много е...различно от всичко. В невероятен досег с морето си, всичко е...съвсем различно от стандартната почивка в хотел. Има, разбира се, своите неудобвста, но за мен наистина е рай!  Heart Eyes И искам тази година пак.. , за да взема и моя никаквец, че миналата година бях без него, но не можем да съберем група. Никой не е склонен да даде толкова пари за такъв тип почивка, от нашите познати.. А на мен наистина много ми се ходи!!

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 09:28 от Захир

# 186
Леле, Ралииии, колко малко ти е останало, сега погледнах лентичката Simple Smile Успех Hug

Благодаря ти, Белинда, много си мила  Hug Аз не очаквах, че ще откарам до тук, първата девойка я родих 10 дни преди термин, а тази сега явно ще си почака. Според АГ-то ми вече е към 4 кг, всичко ми тежи, едва се обръщам нощем, ама явно ѝ е комфортно там и не бърза мушмулката  Crazy

Тони, честит празник! Бъди здрава и щастлива  bouquet Ако има и други именици - също  bouquet bouquet bouquet

Екатерина, не се притеснявай толкова за скарлатината - кофти болест е, но пък % на заразяване е много по-нисък отколкото при шарката, да кажем, т.е. има малка вероятност да се разболее детето. Дано ви подмине  Peace
Захирче, голяма работа, че си се почерпила така, нали е за здраве, простено е  Hug То пък съвсем стриктно не е интересно  Laughing

# 187
  • София
Добро утро!
Нещо ми е тревожно, в групата на малката има скарлатина и е о явена карантина Tired Само това ми липсваше Rolling Eyes

Вероятно знаеш, но да подсетя - може да се предотврати. Нека ЛЛ да вземе секрет и ако се установи, че се е заразило детето, се изписва антибиотик. Спира развитието на болестта веднага. Много по-добре е да се вземе антибиотик, отколкото детето да се разболее. Скарлатината много срива имунитета и ако след нея детето лепне и вирус, ще стане още по-лошо.

# 188
Честит имен ден на Тонка   Party Time
Ако имаме и други празнуващи - честито и на тях  ura

Довечера сме на колективен имен ден - трима наши близки празнуват заедно, предполагам, че ще изкараме весело.
И утре сме на имен ден, но днес тепърва ще трябва да мисля за подарък.

# 189
Честит имен ден на Тонка и на всички останали! Да сте живи и здрави! Всичките желания да станат реалност и да ни направите съпричастни с тях.
Захир, в началото винаги има прегрешения. Ако знаеш колко вечери преди заспиване съм си набивала в главата, че си вредя с преяждане на шоколади, сладки и тестени.... Минава, споко!
Светалчо и Куркума са ми ..... хм, като герои от приказките!
Кате, пусни изследване на детето.

# 190
Добро утро!

Честит имен ден на Тони, да е много здрава! Ако има други празнуващи - да са честити и те!

# 191
Честито на всички празнуващи!

Аз днес съм с амбициозна домакинска програма, да видим докъде ще я добутам. Ако останат сили довечера ще отида да тропам хора, ако не, ще ползвам снега за оправдание  Embarassed

# 192
Добро утро!

Вероятно знаеш, но да подсетя - може да се предотврати. Нека ЛЛ да вземе секрет и ако се установи, че се е заразило детето, се изписва антибиотик. Спира развитието на болестта веднага. Много по-добре е да се вземе антибиотик, отколкото детето да се разболее. Скарлатината много срива имунитета и ако след нея детето лепне и вирус, ще стане още по-лошо.

ако пробата е положителна то детето се е заразило и е заразоносител
Прави се и тест и за антибиотика, случва се заразата да остане повече от месрц независимо от антибиотиците....
Неориятна работа, дано ги размине контактните

# 193
  • София
Привет на дружината!

Благодаря ви, момичета!  Hug Много си обичам имения ден и с кеф го празнувам, за разлика от РД.  Grinning Честито на всички празнуващи днес!

Хм, разцъках го набързо, за майски дати няма наличност вече, от средата на юни си е скъпичко, а за септември да не говорим  Thinking Тони, да не сте ползвали някакъв last minute  newsm78
Рали, аз съм от ентусиастите, които плануват година напред почивките.  Mr. Green Спомням си, че платих още в края на ноември за м. май и ползвах някъде около 32 % отстъпка. Иначе хотелът е много скъп. През активния сезон, че и през септември ми е немислимо.

Днес в офиса имаме и рожденик и винаги предварително се уточняваме кой какво ще носи. Той обикновено купува торта, която аз избирам и поръчвам. Цял ден неспирно се дъвчат изключително здравословни  Wink храни и обикновено пропускам обяда, защото биха ми дошли в повече пиршествата.

Много се плаша от скарлатина. Когато дъщеря ми ходеше на градина, щом видех, че има карантина, веднага я оставях вкъщи. Добре, че това ни се размина. Имахме една съфорумка, чието дете 3 пъти изкара скарлатината и ужасно много й съчувствах.

# 194
  • Бургас
Честитата да е Тонка и другите именици /ако има такива/!

Изтървала съм толкова много, че едва смогнах да ви изчета, но пък сте на любимата ми вълна-почивки. Лятната почивка гледаме да не сме на морето, като избираме район, в който да има и по някой интересен град/място за разглеждане. Та сутрин разходка, следобед на басейн. Миналото лято се закотвихме седмица в Хисаря и не мръднахме от хотела. Оказа се доста приятно, а мислех, че ще ми омръзне на 2-3 ден.
Отиването на екскурзия обаче е свързано със сериозно обикаляне. Настаняваме се на едно място и всеки ден тигели с кола/влак/автобус, зависи. Детето плътно с нас. Живот и здраве, септември-октомври ще тестваме и бебето във Валенсия, макар че ММ е силно притеснен как точно ще се справим.

Кате, дано ви се размине скарлатината.

Тук е страхотна поледица и съответно пързалка по тротоарите. Докато стигна до градината, която е срещу блока, и обратно и ми се схвана всичко от напрягане.

Общи условия

Активация на акаунт