Искам да кажа ... (105)_16.01-22.01

• 69 589
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 195
Точно това щях да пиша и аз- скарлатината е май единствената шарка, която не създава имунитет, и ако другите е добре да се изкарат като малки, тази не  е така. Дано ви подмине, Кати   Praynig

Тонка, бъди здрава и щастлива  Heart Eyes

Гърция, така ме навихте, сега препоръчвайте, точно линкче към хотел искам, ама да е близо до разкошен плаж /никак не съм нахална/. С деца сме, не става да ходим с коли по диви плажове, аз съм страхлива, искам дъно  Embarassed

# 196
  • дядовата ръкавичка
Честит празник на именниците! Тонка, да си здрава и щастлива, с радост да си носиш името!

Нашите почивки са пенсионерски. Като си харесаме "нашето местенце" го посещаваме години наред. Ако го съсипят, застроят, замърсят, пренаселят,  търсим друго. Най-важно е да е спокойно и безлюдно. От сутрин до вечер сме на плаж, не обикаляме, не ходим по забележителности. Досега не се е случвало да ми омръзне да нищоправя. А и децата не ме оставят много-много да бездействам. Все ме включват  в някакви спортни активности.

За скарлатината - детето може да е носител на стрептококи и без да е болно. Не бих давала антибиотик превантивно.

# 197
  • Пазете Гор
Честито, Тонка, и на именниците, подвизаващи се инкогнито също честито. Не се отпочвайте от преди обед, да припомня, че ранното пиене водело до хулигнски прояви. Така поне пишеше на един плакат в училище, някога.

Нямам медицински познания, но като се сетя какви ядове брахме покрай варицелата на жена ми посред бременност, все си мисля, че карантината при варицела, особено за момиченцата трябва хубаво да се премисли. Да се претеглят рисковете при ранно преболедуване и при вероятността за късно такова.

# 198
за скарлатина става въпрос
за съжаление повтаря, че и потретва
и докато детето не е напълно здраво си седи в къщи - 2 месеца, да полудее човек

а варицелата е добре да си изкара в детска възраст  Simple Smile

# 199
Изобщо не съм спала. От 4 съм будна.
Вчера имах челен сблъсък с една изтерична жена от персонала на детската градина, за една бройка да ме набие. Детето е много стресирано. Днес ще се срещаме с директорката, а утре пускам жалба до Инспектората. Уж сме в по-бяла държава, а поведението е подсъдно.

# 200
Лято, не се ядосвай толкова, давай го по отгоре-отгоре

# 201
 Joy Ох, Лято, това за бялата държава не е съвсем така. Дано да си оправите проблема, но не очаквай големи разлики с БГ.

# 202
Почивките с дете и без дете  са различни.И ние преди правихме почивки каквито Захирче описва.
После стана друго, търсиш удобства, комфорт,  спокойствие за детето,  лично аз не съм от онези майки- номади които пътуват с бебе и раница на гръб и спят  където им падне.
Иначе имам приятелка с един разбойник на 5, влачат го по джунгли, по бунгала на плажовете по Тайланд спят, няма грижи, той спи и при комари и маймуни, не му пука грам и не го е страх.
Само си представям моята захарна кукла да я заведа на такова място, ще опищи света,  тя от мухи се гнуси, камо ли в rain forest да я  шмугна Stop

# 203
Честито на Тонка!

Лято, какво се е случило?

И аз не си представям да помъкна децата при всякакви условия и на всякакви места. Но има хора за които това не е проблем и го правят. Не знам кое е по-добре.

Преди време четох за една жена, която от бебе е израснала в Африка. (родителите и били биолози изследователи).
На 15-16г. някъде я изпращат в Германия (от където са те) да продължи с образованието си и да завърши там университет.
Разказваше, че едва завършила и отново се върнала в Африка.
Било и невъзможно да спи на нормално легло и какво ли още не. Така и не могла да се адаптира към обичайния живот на повечето хора.

# 204
Аз мисля, че за децата не е проблем. Проблемът е за родителите. Аз съм мъкнала моето по палатки, но да си призная, доста ми е коствало, така че е по-важно родителите как се чувстват.

# 205
на децата им е много забавно на всякакви места
особено на разни диви места, дори и на принцесите им е интересно   Simple Smile
но си иска повече себеотдаване от страна на родителите, а по мои наблюдения еденици са склонни да си развалят рахата - къде по-лесни са ол инклузив хотелите

# 206
  • Euskal Herria
Честито на всички именици!

# 207
  • някъде ... тук ...
От годините, когато ми обясняваха, че големият е хиперактивен и има проблем, свикнах да не се бутам по хотели и места с много народ - пазех си нервите, а и на околните Simple Smile
На палатка или къща с двор и ограничен кръг от хора (по-скоро сме компания с деца, заели цялата къща) ни е най-добре.
Вече са големи, няма такива проблеми. Пробвахме почивка в хотел, че и АИ, даже 2  поредни години - установихме, че не е нашият тип почивка. Ограничава ни някак.
За всеки влак си има пътници, и за всяка почивка - хора Simple Smile

# 208
Естествено,  че не искам да си разваля комфорт, та нали за това е почивка, тя трябва да е  такава и приятна за всички, и родителите сме хора, не само на детето да му се организират забавления.  Simple Smile
Тоня, много мислех с какво да те поздравя, избрах ти този клип защото натроението, което ми създава някак ми напомня за теб - топло, закачливо, секси и много позитивно.
Бъди здрава, слънце  Hug
https://m.youtube.com/watch?v=t-vTaktsUSw

# 209
  • ГО
Честито на всички именици!

Не съм писала в новата тема. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт