Искам да кажа ... (105)_16.01-22.01

• 69 623
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 300
В момента готвя на сина спанак със свински мръвки, може да си го яде 2 дена ако има. Много го обича.
Последно време нямам желание за готвене и правилно са казали хората, че настроението се предава на храната. Та в неделя насила започнах да приготвям една кайма (мляно месо) за кюфтета с бял сос. Сложих ги и след 5 минути имах каша от кайма с вода и ориз. В паниката си обелих 2 картофа, добавих и лук и го оставих да се вари. Салата обаче направих изненадваща, с всичките му продукти, дори и лука не й спестих. Сервираме и синът ми както си седи - Мамо, какво е това? Аз започнах да му се обяснявам, как тъпата телешка кайма ме е предала и просто няма избор, защото друго за ядене няма, но той вкуса е почти същия, като на манджата, която съм била замислила. Детето гледа, гледа и каза - Мамо, това ми прилича на веднъж ядено Joy Joy Joy
Снощи се прибираме и казвам на мъжа ми, че трябва да купим нещо, че детето няма да яде манджата. А той казва - ама тя, може ли с нещо да се овкуси, че нещо и на мен не ми допада Mr. Green. Питайте ме къде замина директно цялата тенджера. Само си губих времето предния ден и си нацапах съдовете.

# 301
  • София
У нас единия не яде червени неща, другия - зелени. Ако бебето откаже боба и мусаката - загубена съм. Че като фана една гьостерица Twisted Evil

# 302
Днес в 17.05ч. майка ми звъни, че дъщерята е с температура и брутална кашлица.
Усетих вчера че има нещо, след като спа 3часа...но всички ми обясняваха как съм си въобразявала и прекалено съм се вторачвала.
Тази вечер се лекуваме с бабешки церове, утре ще я заведат на лекар. Дано не стане сериозно като преди 2месеца, че тогава ми побеляха косите от болести и при двамата.

Хотел Тихият Кът в Елена е доста добър, кухнята му е отлична, стаите не толкова. Освен ако не са правили ремонт през последните 2г.

# 303
У дома се яде едно и също... Ориз със спанак, сарми, лятото пълнени чушки, ориз с тиквички, мусака, картофи с месо, кюфтета с картофено пюре, просто печени картофи, пържоли, рибата вече я разредихме до 1-2 пъти месечно, а я ядяхме 2 пъти седмично, но сина отказва категорично, мъжа ми като разбере, че за него ще приготвям пържола и той си я поръчва и аз за себе си риба няма да готвя. Лятото доста често приготвях агнешко, сега зимата телешко.
Това грах, боб, леща, зелен фасул ако сготвя ме питат - защо направи това, зеле не готвя често, че вмирисва къщата. Пържени неща не правя. Аз ви казах - ориз и картофи под всякаква форма и начин на приготвяне, то няма много варианти все пак... Та каква креативност, какви 5 лева

# 304
В Тихият кът най-много ми харесва боровата гора, чистия въздух и простора .Има нова част, която е строена скоро, не знам кога обаче.Ние бяхме в двойна стая, не беше лошо, но и ние не сме претенциозни.Беше чисто и спретнато, това е достатъчно.Храната наистина беше много вкусна.Априлската ваканция пак ще сме там Grinning

# 305
  • София
Янтра, верно си велика щом готвиш по-добре от детската градина. Аз трета година "боря" едни филиии - с халва и с лютеница. Е не съм се справила, то не сменях марки (халва и лютеница), то не питах учителките, не и не, не са като в градината и малката само ги опитва и не хапва.
Коте, когато имаш време, моля те прати ми координати на този ключар на лични.

# 306
Сина ми носи ей такъв апарат: за коригиране на захапката. Това шини ли са?
не са, аз съм с такъв....но е дълъг процес. При мен е повече от 4 години, но поне изчезна ужасната болка в гърба

# 307
  • София
Момичета и Куркума, от сърце благодаря за милите думи и прекрасните пожелания.  Hug Направихте още по-усмихнат и щастлив празника ми.

Дъщеря ми спи с шини, но явно не са силиконови. Пак са от нещо прозрачно, но като не разбирам... Има да си спинка с тях поне още 5 г. заради пустата захапка. Иначе зъбите й са идеално подредени и хубави.

# 308
И на нас ортодонтката ни обясни, че захапката има връзка със стойката и болките в гърба.

# 309
Сина ми носи ей такъв апарат: за коригиране на захапката. Това шини ли са?
не са, аз съм с такъв....но е дълъг процес. При мен е повече от 4 години, но поне изчезна ужасната болка в гърба
Аз вече десетина години спя с такова, защото много си стискам зъбите и им свалям височината.

# 310
  • София
Тонка, да ти е свято името bouquet

по-назад в темата някой обсъждаше сметките за ток. 40 лв. за месец Shocked
аз отдавна подозирам, че нещо не е наред. от години сметка под 120 лв. не съм виждала. за декември е 170.
с парно сме, без бойлер, климатик само лятото при извънредна жега и нищо друго кой знае какво, че да стигне тази сума, предполагам.
мъжът ми казва "ОК е, уредите са много и консумират". да де, ама всички ползват уреди, но нямат такива сметки.
ще пусна жалба, ясно, но каква друга проверка мога да направя?

# 311
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ееее, и аз не съм по-добра от ДГ. Joy Моят син, като беше малък, страдаше от анемия и тогава все още се смяташе, че спанакът съдържа много желязо и е препоръчителен в подобни случаи (по-късно откриха, че десетичната точка е сбъркана с един знак и всъщност съдържанието на желязо е нищожно, но това беше по-късно.) Та поднасям му аз супа и казвам: яж, майче, много е полезна за теб, съдържа желязо. Той хапва няколко лъжици и ми казва: Чудна работа! В ДГ желязото се усеща, скърца между зъбите, а твоето никакво го няма...

А Госпойца Прекрасна я завеждат майка и баща й на някакъв суперски био-ресторант, поръчват й порция боб за 12-13лв. (щото друго не я съблазнило) и когато собственикът дошъл да я пита хареса ли ти бобът, моето момиче (тя тогава на 5-6 г.)тя казала не, леля Зори в ДГ по-вкусен го прави. Joy

# 312
виж ти, свекърва ми.зимата плаща по 180-240лв.
Работи климатик, 2 конвектора, бойлер и печка и ТВ.
Аз също твърдя че са много, мъжът ми.казва че било нормално.

# 313
  • София
В предишния ни апартамент се отоплявахме изцяло на климатици и най-голямата ни сметка да е била 120 лв. Вчера видях, че са оставили пликовете със сметките за тока във входа и изрових нашата. От любопитство отворих да проверя - 37 лв. А при нас такова нещо като икономии никога не е имало. Та доволна съм. Обаче с интерес чакам сметката за парното.  Crazy

# 314
Ох, Светалчо, тия деца  Joy

А, за тока и мен отдавна ме тормози този въпрос и се чудя как мога да проверя дали правилно ми го отчитат. Значи ние се топлим на камина с пелети. Имаме един бойлер, една пералня със сушилня, един телевизор и една печка, която не ползвам особено. Токът ми със сушилнята е 80 лв. Без нея, тоест лятото около 60. Двама сме. Майка се топлят с климатици и плащат 120 лв. Пак са двама и тя готви. На мен моите ми се виждат много, а нейните малко. Една зима се топлехме с един климатик и един конвектор - ми под 250 не сме падали  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт