Частни училища - информативна тема 16

• 110 956
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • в страната на чудесата
Имам въпрос - кога се сключват договорите за лседващата година? Имам чувството, че все по-рано става това. В петър берон - миналата година ги предложиха през април. Дайте малко инфо кога подписвате за следващата година и съответно кога се плаща първата (половина) от таксата?
 bouquet
много благодаря!

# 181
  • София
Имам въпрос - кога се сключват договорите за лседващата година? Имам чувството, че все по-рано става това. В петър берон - миналата година ги предложиха през април. Дайте малко инфо кога подписвате за следващата година и съответно кога се плаща първата (половина) от таксата?
 bouquet
много благодаря!
За новопостъпили или продължаващи?
За нови ученици (в ПУК) при нас договор се сключва до 10 дни след като си получил "да" и се плаща капаро. Остатъка от първата вноска, както и плащането и подписването на договор за продължаващи ученици е до края на май.

# 182
  • Sofiq
 bouquet
много благодаря!
и в други частни училища е така. Има причина-приемните изпити за училището обикновено са насрочени да приключват до април и искат да не изпуснат новите си кандидати, минали изпита- затова. Поне такова е моето наблюдение.

# 183
В СС за втория срок се плаща до средата на януари. За новата учебна година до края на май.

# 184
  • в страната на чудесата
За нови ученици (в ПУК) при нас договор се сключва до 10 дни след като си получил "да" и се плаща капаро. Остатъка от първата вноска, както и плащането и подписването на договор за продължаващи ученици е до края на май.

а за продължаващите ученици?

# 185
  • София

а за продължаващите ученици?
до края на май

# 186
  • София - Рим и обратно
При нас се плаща след септември. Ние първата вноска я плащаме около ноември, втората - февруари, а третата - в края на май. Защо е това припиране за продължаващи ученици? На мен би ми било досадно и неприятно.

# 187
  • в страната на чудесата
Досадно стои и оставя горчив вкус. А и не знам доколко ще те спрат да се махнеш...

# 188
  • София - Рим и обратно
Досадно стои и оставя горчив вкус. А и не знам доколко ще те спрат да се махнеш...
Абсолютно. Би ми било обидно да ми дишат във врата с таксите. Все едно сме на пазара и ще избягам без да платя. Дори да минем падежа, никой не досажда при нас. Ясно е, че ще си платим.

# 189
  • София
Във ФЛ въпрос дали детето продължава и следващата година в същото училище има в документа с мнението на учителския съвет да продължи в следващ клас или да повтаря въпросната година. Това е към края на май-юни. Първата вноска от таксата за следващата година е септември, до 30-ти при начало на учебната година на 1-ви.
В общи линии така е във всички лицеи в други страни. Само в някои таксата е месечна, а в други е на две или три вноски.

# 190
Моля за мнения за хубави частни гимназии с английски и немски език.

# 191
Здравейте!Интересуват ме мнения за ЧОУ „Проф. Николай Райнов"(Валдорфското училище).Отзивите,които прочетох в темите са от доста отдавна.

# 192
При нас ("Артис") казаха, че сега до края на февруари ще изпратят анекса за сл. година - за да могат да се ориентират колко свободни места да обявят за прием за следващата година за новопостъпващи. Звучи ми нормално - трябва, наистина, да знаят за какво става дума. За плащането не знам още, обаче, кога ще се очаква.

# 193
  • Sofia
Здравейте,
Имам нужда от помощ - детето ми е прието в няколко училища за ПУК, но се колебаем между ЕСПА и Св.София, и Азбуки. Ще съм благодарна за положителни и негативни коментари и за трите.

# 194
Нямам лични наблюдения за тези училища.
Но от мнения на приятели - Света София е най-много положителни отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт