Автоимунен тиреоидит на Хашимото - Тема 45

• 79 207
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • София - Варна
Ужас бе! Елч, ти имала ли си някакви симптоми? Моята е такава извън бременност, после през бременността падна на 4.2. Така и първия път. сега не съм я изследвала след раждането. но и аз ядях бая тестено и сладко по време на изследванията, даже вечер преди мерене на захар опуквах по цял шоколад примерно. Mr. Green върти ми се от 5-5.5, а през бременност е под 4.5 винаги, ама и тогава ядях яко сладко.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=908619.270
Ето го постът. Мереленда, твой е - номер 273.
Пише, че аdrenal adaptogens потискат функциите на надбъбречни. Когато са екстракти или направо кортикостероиди потискат ясно, то е логично. Но потискат ли, когато са под форма на билки, като родиола, ашваганда? Аз мисля, че не.
Всъщност сега видях, че май само екстрактите си писала, че потискат. Коригирам се.

# 106
Моята 5,27 (капилярна до 5,5),
- 5,86 (венозна до 6,1)  Mr. Green

afrikancho, късопаметна съм, да знаеш.  Laughing
Сетих се за въпросния копиран пост от фейса, така като ми го показа, но иначе много забравям.

# 107
При бременност горна граница за глюкоза във венозна кр. е 5,1. Моя АГ само като видя 5,01 в самото начало и му светна, че имам проблем, щото в началото на бременните им пада кр. зах.  Wink
АГ се усъмни, че съм имала проблем с инсулина, още преди да забременея а аз си имах и симптоми на ИР  Peace

afrikancho не съм забравила , че пита как съм с ТСХ над 3. Ще пиша като имам повече време. То това 3 е от първия РД на детето, сега е на 2,5г  Blush Не съм изследвала ни-що  ooooh! Срам, срам, ама много зор с т'ва ревящо човече, мно-го  Crazy

# 108
Много вяра нямайте  Wink
През бременността колко ви беше?
аз по време на бременността се въртях все около 5,5, даже и едно 5,6 имах и всеки път питах Начев, той ме успокояваше, че щом е под 6,1 значи всичко е наред. И досега КЗ ми е в норма, но инсулинът, когато ми беше с гигантски стойности и много много зле НОМА индекс.

# 109
  • София - Варна
Мама Ирина, че моята захар в 7-ма седмица и при двете бременности беше 5.1. После на следващите изследвания в не знам коя седмица си беше под 4.5. Аз уж нямам симптоми на ИР, ама разбрах, че имало единични случаи, в които можело да имаш ИР и да си много слаб.

Ами щом нямаш наложителни симптоми за изследване, едва ли си много зле. Аз ако се оставя няколко дни без хормон, направо загивам. Без майтап. А не са ми толкова лоши нивата на хартия. Или просто караме болестта с различни симптоми и моите са някакви много остро изразени. То са 200-300 симптома все пак. Аз имам приятелка, която с ТСХ 50 нямаше оплаквания, освен леека умора... Да не говорим, че никой от хората с Хашимото около мен не грохва така, ако малко намали дозата. Мен тия ужасни екстрасистоли просто ме довършват. Ако намаля дозата или не пия хормон, са хиляди и съм труп.

# 110
Ами щом нямаш наложителни симптоми за изследване, едва ли си много зле.

И аз така мисля Peace В интерс на истината, откакто от март, м.г., съм ограничила въглехидратите и съм на режим на хранене се чувствам много добре и си давам сметка, че много от симпт. ми са били от висок инсулин, не от хипо-то или Хашимотото  Peace

Има случаи на слаби с ИР. Аз бях на запис на тонове с едно такова девойче,фино, слабо , доста години била на медикам. и все си била слаба  Peace

Елч на мен д-р Начев ми беше казал види ли стойност над 5,1 директно отивам на обременяване преди 24г.с. Не знам , понякога за  друг човек сякаш говорим  Mr. Green Crazy

# 111
  • София - Варна
Да, значи е възможно, макар и рядкост. Още едно нещо, за което да се тревожа.
При мен пък второто бебе вървеше едро, но Сигридов ми каза, че върви едро просто така, не заради ГД. Тя и захарта ми беше ниска. Та явно си има начини, по води ли, по какво, да се разбере дали има риск от ГД.

# 112
африканчо, единственият симтом, който някога съм имала от ИР е огромният глад, който изпитвах непрестанно, но все си мислех, че е лакомия Laughing Laughing Laughing
да ти кажа напоследък изобщо не ми се виждат редки случаите на слаби хора с ИР, около мен вече има няколко такива Sad и съм станала много досадна - видя ли някоя приятелка с коремче и веднага започвам да я агитирам да си провери кз и инсулин. ама какво да направя, като напоследък все права се оказвам Sad

мама ирина, верно все едно за различен човек говорим. аз всеки път го питах за кз (която си пусках сама) и той винаги ме успокояваше, даже все ми казваше, че не трябва да я пускам, за какво ми е?

# 113
Елч точно  Peace

И аз имам такива познати.
Скрит текст:
Едната клечка, наистина, слаба и висока с една гънка на корема точно под пъпа ... не я бях виждала 2 г. Едва я познах, по гласа . Лицето типично хашимото, отекло, като луна, надолу понапълняла, но по-скоро нормална, понеже преди беше слаба. Опитвали за бебе и не се получавало няколко мес. и като отишла на АГ/добра/ веднага и казала, че има типична структура за ИР и изсл. потвърдили  Peace

# 114
  • София - Варна
Елч, да, и аз бях чела, че коремчето, колкото и малко да е то, тоест натрупани леко мазнинки в тази област били съмнителни, колкото и да е слаб човек.
Аз засега съм с плочки (е, вече видими само под ребрата след 2 бременности), но не се знае. Като че ли малко имам натрупване по паласките, ама там пък преди втората бременност бяха само кокали... Нали уж ям малко по-малко въглехидрат, но като се замисля аз и преди не съм ядяла кой знае колко В (е, имало е дни да прекаля, рабира се, и то яко). Като цяло сега като си смятам В, който съм приемала преди, рядко е превишавал 150 гр. Сега просто наблягам повече на месото. Mr. Green

# 115
afrikancho ти май нямаш проблем  WinkПри ИР /при мен поне/ е/беше/ вълчи глад. И аз си мислех, че съм лакома и даже ме беше срам да кажа на ендото. Ядях три пъти повече от ММ  Mr. Green И има влечение към тестяни и сладко.Колкото повече ядеш, толкова повече ти се яде  Sick
Нарочно не го слагам в скрит текст. Някой може да се познае и да е в помощ постът ми  Blush

# 116
Момичета един въпрос - четох, че при Хашимото е хубаво да се ограничи глутена и всякакви форми на зеле, но не помня къде го четох и сега се чудя дали найстина е така?

# 117
  • София - Варна
Мама Ирина, вече почнах да се следя за напълняване и трупане на мазнини. Но не, вълчи глад нямам все още. Ще знам, че това е симптом, не го знаех. А и аз имам влечение към тестено, ама това е от години. Откакто се помня, съм с такова.

# 118
Като заговорихте за вълчи глад, искам да попитам за добавянето на някои аминокиселини. Четох, че DLPA и  Л-глутамин намаляват усещането за глад. Мъжът ми спорува активно и тези аминокиселини са част от добавките, които ползва. Аз добавки пия рядко, защото не съм толкова постоянна в спорта, а и не съм сигурна дали при проблем с щитовидната жлеза е полезно да си взимам просто така допбавки. Не съм питала лекарката, понеже тя се задопволява с мерене на ТСХ на половин година и изобщо не мога да говоря с нея за алтернативни и други методи на лечение, освен с Тироксин, пък камо ли за добавки. Има ли някоя от вас опит с тези аминокиселини? Имам излишни килограми на бедрата и често тичам или ходя на фитнес, но всеки ден в дест и в четири часа, между основните хапвания, сякаш изпадам в умопомарачение и изяждам половин сладко или шоколад и няма смисъл от каквито и да било тренировки... Shocked

# 119
Момичета един въпрос - четох, че при Хашимото е хубаво да се ограничи глутена и всякакви форми на зеле, но не помня къде го четох и сега се чудя дали найстина е така?
Има доста публикации по въпроса, че глутенът трябва да се ограничи, ако не и да се спре изцяло. Кръстоцветните зеленчуци в сурово състояние пречат на усвояването на йода, затова е добре да се консумират след термична обработка. За сега това се приема за истина.

От опит мога да кажа, че докато се правех на вегетарианка и ядях почти всеки божи ден по една зелева салата, броколи на пара, гевезелъци  и хлебец така обилно, имах ужасен метеоризъм, постоянно подут стомах, запек, абе идеше ми да легна и тихо и кротко да си умра. Ма нямаше как и да е кротко, много газове бе, много нещо.

Общи условия

Активация на акаунт