Автоимунен тиреоидит на Хашимото - Тема 45

• 79 953
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
А къде ходите на импулсна терапия? При този всеизвестен дядо от Гълъбово ли? newsm78 За същото ли нещо иде реч?
Аз ходя при него, да

# 346
  • Buffyworld
Здравейте Simple Smile Днес си пуснах нови изследвания и положението ми с вит.Д направо е трагично - 7 ng/ml  Embarassed  Мисля още днес да си купя Вигантол - според вас дали е подходящ в случая и по колко капки се започва?
TSH ми е 12 и лекарката ме посъветва да вдигна от 25 на 37,5 ... антителата и те са ми се повишили. Общо взето явно не вървя по правилния път.

На мен вит. Д ми беше 11, при референтни стойности - от 30 - до 50 . Предписаха ми два пъти седмично по 10 капки вигантол. Тоест, 20 капки на седмица, но разеделен на два приема. След 3 месеца трябваше да пусна изследавния, но не съм имала време да отида. Аз продължавам да пия два пъти седмично по 10 капки , притеснявам се, че може и да съм го предозирала вече, но смятам да си изпия все пак цялото шишенце и тогава ще си пусна изследванията.

# 347
Понеже знам, че "Вигантол" трябва да се приема с нещо мазно, например - прясно мляко, правилно ли е да го пия със сутрешното си кафе, което е с мляко? Да не си противодействат кофеинът и "Вигантол"-ът по някакъв начин?

# 348
Май мляко е малко. Трябва да е с най-мазното ядене за деня.

# 349
Ами, аз мазно напоследък почти не ям, честно казано. newsm78

# 350
Ми ако това ти е най-мазното, значи това...

# 351
  • София - Варна
Вигантола го пия, както ми падне. Joy
Или слагам на филия с масло, или в салата, в която има зехтин, или върху маслина капвам. Mr. Green Понякога г слагам и върху ориз примерно, не особено мазно ядене, колкото да го изпия.

# 352
Просто се чудех дали ще има проблем, заради кофеина, но щом никой не се включи с мнение, предполагам, няма. Simple Smile

# 353
  • София - Варна
А да, за кофеина нямам идея.
Витамин Д го пия следобед или вечер такаили иначе, никога не съм го пила сутрин, но аз не пия кафе де... Joy

# 354
Аз пък пия ужасно силни кафета, към които съм пристрастена. Joy

# 355
  • София - Варна
И аз бях така 12 години. Допреди 3 месеца, когато спрях от раз, защото ми беше зле от хипофункцията и много се разтрепервах от кафетата - нещо, което никога не ми се беше случвало преди, или мноого рядко. и реших да спра кафето.
обмислям като се оправя, пак да започна. Joy
то спрях всичко... само едното кафе ми беше останало...

# 356
О, аз хич не се разтрепервам, даже ми се доспива често след кафе. Mr. Green

afrikancho, ще ти пиша на лични, че имам един бърз въпрос към теб. Peace

# 357
На мен за Вигантола ми каза лекаря,че най добре е на лъжичка докато се храня.Без значение по кое време на деня.На доза 2 пъти седмично по 20 капки.На вас каква ви е дозата?

# 358
На мен - 30 капки седмично. Peace

# 359
добре де, а каква е логиката да е накуп. на мен ми е изписан всеки ден по 4 капки. грешно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт