Автоимунен тиреоидит на Хашимото - Тема 45

• 78 832
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Сега като се позамислих се сетих, че гинеколога, който ми следеше бременността по ЗК, ми пусна обременяването, а не ЛЛ. Обаче в лабораторията май казаха, че кода бил за кр.захарния профил, обаче си ми направиха обременяване. Не помня да съм плащала нещо в повече, освен разбира се таксата и май самата глюкоза, която се пие, се плащаше.

# 601
Благодаря за отговорите за витамин Д. Аз също ще го изследвам, но понеже не разчитам на лекар да ми предпише подходящия препарат и доза и ще трябва сама да си ги определям, та реших да се допитам до вас  Simple Smile

# 602
Момичета, да ви питам... Нали не е проблем да се изследват пълен комплект за ЩЖ (всички хормони) + обратен / реверсивен T3 в една и съща сутрин? Т.е. не е необходимо да се прави някаква специална подготовка за изследването на реверсивен T3, например - да не се пие "L-Тироксин" предния ден или нещо от сорта?

И една много любопитна статия, на която се натъкнах: https://bulvit.com/shtitoviden-t3-ili-zashto-ne-moga-da-otslabna … s-eltiroksin.html - изчетох я с интерес. Simple Smile

# 603
Аз си правих ОГТТ миналата седмица с инсулин и то този път с направление от ендокринолог, и мми казаха, че инсулина не се покрива от касата, който е 50 лв. в Токуда, а ОГТТ, което се покрива от ЗК е 6 лв. тъй че това направление беше супер излишно за мен. newsm78

# 604
. тъй че това направление беше супер излишно за мен. newsm78
Така си е. Като сложиш и трите лева такса за джипито, висенето там е напълно излишно.

# 605
  • Някъде там
Здравейте на всички Simple Smile Аз съм нова в групичката,но съм с Хашимото от 5г. Поне! Сега съм на ел тироксин 25 мг и го понасям добре! Тсх ми беше 2.4 , анти тпо 450 а фт4 и фт3 малко над долната граница! Имах мн ускорен пулс и затова се заех с ЩЗ преди 1 месец не бях пила нищо и само си следях тсх и анти тпо то, а преди година и половина пих еутироккс за 2 месеца! Скоро ще си пускам пак изследване за да видя накъде вървят нещата! Бях с направление при ендокриноложка и попаднах на най-некадърната за съжаление искаше първата седмица да пия ел тироксин 50 мг а втората 100 мг, но отидох на частно и там ми казаха, че това е мн висока доза и така, от всичкото нагоре искаше да си пусна изследване за ИР и не ми даде направление! Абе ужасна лекарка! Най -много да умори някой тази! Исках да споделя с Вас,че във фб групичката много хвалят мадлото от тамян,но не какво да е, висококачествена за 2 седмици имало големи резултати! Мисля да си го поръчвам и ще споделя!
Извинявам се за грешките, но пиша през телефона

# 606
Привет и от мен!
Да се представя-от около 10  години имам диагноза Хашимото,първите 5г. всяка година ми пускаха ТСХ и тъй като  беше в норма,ме гледаха на ехограф , възелът не растеше,не ми предписваха лекарства.После ТСХ излезе от норма,бе6е към 6.00 и ми предписаха Еутирокс 25,пиех го редовно до миналата година.Поради пътуване в чужбина,от където не можех да си го купя,а бях си го забравила,спрях да го пия за 3 месеца .И изведнъж осъзнах,че се почувствах много по-добре-преди това бяха започнали да ме болят ребрата така силно,че сутрин все едно някой ме беше стиснал с всичка сила  в менгеме и се събуждах от страшни болки,нервите ми бяха се опънали до крайност и всеки и  всичко ме дразнеше,болеше ме  и възела често....и изведнъж тези оплаквания почти спряха след спирането на Еутирокса.И така вече година и половина не съм ги пила.Поради това,че съм в пременопауза и имам проблеми с цикъла,гинекологът ме изпрати на ендокринолог.Пуснаха ми само ТСХ,а аз си платих и останалите,които знаех,че трябва,не са много добри,сега на 25.03. чакам една уж добра ендокриниложка,търся такава,която която не предписва веднага Еутирокс,а повече алтернатвни методи.Ето резултатите ми:
1)TSH- 5.18  uIU/ml -                        0.270-4.25
2)TAT -119.2 IU/ml -                          до 115.0
3)Аnti - TPO-   294.8 IU/ml -                до 35
4)Холестерол/Cholesterol-                   7.37 mmol/l-   до5.2
5)Глюкозотолерантен тест-4 кратен      mmol/l      3.3-6.6
     Глюкоза/Glucose    0' - 8.21              mmol/l     3.3-6.3
     Глюкоза/Glucose    60' - 12.19           mmol/l     3.3-6.3
     Глюкоза/Glucose    90' - 10.17           mmol/l     3.3-6.3
     Глюкоза/Glucose    120' - 5.39           mmol/l     3.3-6.3
Не зная дали са достатъчни тези изследвания?!
Гърне без похлупак ,статията е супер,благодаря,споделям много от мненията там,за изследванията пише различни неща от това,което се изследва тук в БГ.

# 607
newwoman777 обърни внимание и на кръвната захар, тъй като ми се вижда висока, особено на гладно.

# 608
  • София
Здравейте...аз се записвам за втори път  Laughing Преди години пишех в темата.
От днес за пръв път пия еутирокс, преди бях на селен, известно време успявах да се храня без глутен. После забременях, всичко беше наред.
Сега, поради един мисед аборт, се наканих да си пусна пак изследвания и трябва да сваля ТСХ-то .
Имам една чуденка  Laughing  От еутирокса напълнява ли се ?
По принцип, заради проблемите с ЩЖ имам лек проблем с килограмите.Казвам лек, защото килограмите ми изглеждат нормални, но за моята структура ми тежат, имам си корем, пълнички бедра.
И сега се замислих дали се очаква да напълнея още от лекарството  Rolling Eyes

# 609
От еутирокса напълнява ли се ?

Това, което са ми казвали лекари, е, че след започване на хормоналната терапия и, респективно - сваляне на TSH, би трябвало да отслабвам много по-лесно. Т.е. няма никаква логика от "Еутирокс"-а да се напълнява, би следвало да е точно обратното. Peace Сега - има го и момента, че всичко е много индивидуално - ето, аз, примерно, вече година съм на "L-Тироксин", пък пак ми е много трудно да слабея, а имам доста излишни кг. Crazy

Между другото, изследвала ли си Инсулин и Кръвна захар на гладно? Пишеш, че не си много пълна, а имаш коремче... Задължително бих проверила тези показатели - може да се касае за Инсулинова резистентност при теб. Нерядко върви паралелно с Хашимото-то. Confused

# 610
  • в огледалото на живота
Здравейте на всички Simple Smile Аз съм нова в групичката,но съм с Хашимото от 5г. Поне! Сега съм на ел тироксин 25 мг и го понасям добре! Тсх ми беше 2.4 , анти тпо 450 а фт4 и фт3 малко над долната граница! Имах мн ускорен пулс и затова се заех с ЩЗ преди 1 месец не бях пила нищо и само си следях тсх и анти тпо то, а преди година и половина пих еутироккс за 2 месеца! Скоро ще си пускам пак изследване за да видя накъде вървят нещата! Бях с направление при ендокриноложка и попаднах на най-некадърната за съжаление искаше първата седмица да пия ел тироксин 50 мг а втората 100 мг, но отидох на частно и там ми казаха, че това е мн висока доза и така, от всичкото нагоре искаше да си пусна изследване за ИР и не ми даде направление! Абе ужасна лекарка! Най -много да умори някой тази! Исках да споделя с Вас,че във фб групичката много хвалят мадлото от тамян,но не какво да е, висококачествена за 2 седмици имало големи резултати! Мисля да си го поръчвам и ще споделя!
Извинявам се за грешките, но пиша през телефона
Имам го,мирисът му е ужасен ...поне за мен.Повдига ми се още докато отворя капачката,а какво остава ако  да го пия  Sick
Успех на теб!

# 611
  • Бургас
От еутирокса напълнява ли се ?
Tочно обратното, отслабва се, по принцип.
Няма как от самия Еутирокс да напълнееш. Възможно е обаче като цяло заради проблемите с жлезата да качваш или пък да ти е трудно да сваляш.
Аз с едни 5кг след раждането на дъщеря ми се боря от не помня колко време вече. Преди да имам проблеми с щитовидната жлеза със същия режим на хранене ги свалях за 2-3 седмици. Сега за 2-3 месеца свалям 1кг и за няколко дни го връщам обратно  Crazy  ooooh! Почти не ям сладко и тесто, карам на яйца, месо, сирене, зеленчуци и въпреки това не ми се получава така както преди. Сигурно и годините имат значение, на 39 се сваля по-трудно отколкото на 29 примерно, но и проблемите с хормоните, забавеният метаболизъм си казват тежката дума. А ако има проблеми и с кръвна захар и инсулин пък съвсем...

# 612
Тази събота съм при К.Тодорова за първи път и се чудех дали да си направя изследвания - последните ми са от преди 20 дни. Или да изчакам тя да ми каже какви, но пък се надявах да ми изпише някакви добавки?

# 613
  • София
Аз съм на 30...Излишните ми килограми са малко-4-5кг. Натрупах ги последната половин -1година.Особено се чувствам натежала след мисед-а Септември месец.Може и на някаква емоционална основа да е.
Преди години, когато разбрах за Хашимото-то, бях с още 4кг отгоре, по никакъв начин не свалях, макар че ядях основно растителна храна, риба и млечни понякога..Друго месо не консумирах, почти никакво сладко и тестено. това изключих глутена, доколкото можах(нали се съдържа и в разни нехранителни продукти), млечните...пиех селен.Посвалих ги, достигнах едни много приятни за мен килограми.
След бременността също, докато миналата година не започнах пак да се окръглям.
А имам доста познати(и роднини) с проблем с ЩЖ, доста от тях са пълни, а са на еуторикс...и се зачудих дали не е страничен ефект някакъв.
Както и с оредяла коса, каквато е моята от около 10години.
Не съм изследвала инсулина, главно защото нямам роднини с такъв проблем, макар че имам много близки роднини с болна ЩЖ-баба ми е имала Базедова болест, нейната дъщеря-леля ми е с премахната вече жлеза, двете и дъщери са също на хормон.Сестра ми, майка ми, баба ми, прабаба ми по тази линия.Никой не е с диабет или такъв род проблем.
Но може да е добра идея да се изследвам  Embarassed  Сега сякаш съм се съсредоточила в тези неща , които пречат на забременяване и износване.

# 614
Тежката инсулинова резистентност също може да пречи на забременяване и износване според мен. Тъй, че по-добре провери и това.

Общи условия

Активация на акаунт