Автоимунен тиреоидит на Хашимото - Тема 45

• 78 822
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
А имам доста познати(и роднини) с проблем с ЩЖ, доста от тях са пълни, а са на еуторикс...и се зачудих дали не е страничен ефект някакъв.
Както и с оредяла коса, каквато е моята от около 10години.
И излишните кг, и оредялата коса са заради ендокринните проблеми, но не заради самия Еутирокс, напротив, той би трябвало да намаля тези симптоми. Даже без Еутирокс сигурно ще са още по-зле и килограмите, и косата.
Друг е въпросът, че никой нищо не може да направи. Оня ден бях на поредния преглед при ендокринолог. Попаднах на свестен лекар, отдавна не ми се беше случвало. Докато обяснявах, че ми е трудно да живея със 120 пулс, световъртеж, зверска и безпричинна умора и т.н. споменах между другото и косопадът, който ме мъчи, както и 5-те килограма, които ми пречат. Аз имам къдрава коса, която създава илюзия, че е гъста и изобщо не ме вземат насериозно като се оплаквам, че пада. Със загриженост подходи въпреки всичко човекът, но тактично ми обясни, че няма много какво да се направи. Жлезата ми е почти здрава, има съвсем леки и почти невидими изменения като за Хашимото, повечето лекари дори не успяват да ги видят, този е първият, който ги забеляза. И той обаче, като останалите, се зачуди защо тази жлеза в добро състояние не произвежда достатъчно хормон. Обяснение няма. Лечение за симптомите ми също. Регулирахме дозата, след месец ще отида пак и това е. Уж с приема на хормон би трябвало да са ок нещата, но не са... и така. Тормоз и това е.

# 616
  • Бургас
А имам доста познати(и роднини) с проблем с ЩЖ, доста от тях са пълни, а са на еуторикс...и се зачудих дали не е страничен ефект някакъв.
Както и с оредяла коса, каквато е моята от около 10години.
И излишните кг, и оредялата коса са заради ендокринните проблеми, но не заради самия Еутирокс, напротив, той би трябвало да намаля тези симптоми. Даже без Еутирокс сигурно ще са още по-зле и килограмите, и косата.
Друг е въпросът, че никой нищо не може да направи. Оня ден бях на поредния преглед при ендокринолог. Попаднах на свестен лекар, отдавна не ми се беше случвало. Докато обяснявах, че ми е трудно да живея със 120 пулс, световъртеж, зверска и безпричинна умора и т.н. споменах между другото и косопадът, който ме мъчи, както и 5-те килограма, които ми пречат. Аз имам къдрава коса, която създава илюзия, че е гъста и изобщо не ме вземат насериозно като се оплаквам, че пада. Със загриженост подходи въпреки всичко човекът, но тактично ми обясни, че няма много какво да се направи. Жлезата ми е почти здрава, има съвсем леки и почти невидими изменения като за Хашимото, повечето лекари дори не успяват да ги видят, този е първият, който ги забеляза. И той обаче, като останалите, се зачуди защо тази жлеза в добро състояние не произвежда достатъчно хормон. Обяснение няма. Лечение за симптомите ми също. Регулирахме дозата, след месец ще отида пак и това е. Уж с приема на хормон би трябвало да са ок нещата, но не са... и така. Тормоз и това е.

Аз също съм от Бургас,ако не Ви е проблем да споделите при кой доктор ходите?

# 617
Мон беше споделила в една друга тема, че е ходила при Иван Данов
Скрит текст:
аз също споделям мнението за него-останах приятно изненадана  Peace

# 618
  • Бургас
Да, д-р Данов, точно така  Wink

# 619
Дезидерия, аз също нямам роднини с диабет (за разлика от такива с проблеми с ЩЗ), но въпреки това имам ИР Sad

# 620
  • Бургас
Здравейте,момичета!От няколко дни и аз съм във вашите редици.Оказа се,че съм с тиреоидит на Хашимото от незнайно кога...тъй като си пуснах изследвания на TSH на своя глава заради килограмите,които качвам и резултатите са TSH 17.91,FT4-8.1 Ендокриноложката предположи,че вероятно заболяването е от години,заради високите стойности на хормона.В годините съм обиколила n-на брой лекари заради световъртежа,паник атаките,сърцебиенето и не мога да си простя това, че нито един път не отидох на ендокринолог.Сега започнах да приемам еутирокс 100 мг.,но се притеснявам за странични ефекти и най-вече заради това,че все още кърмя.Малко объркано е написаното,но имам нужда от вашите съвети да продължавам ли с кърменето или...?Имам си едно бебче на 10 месеца(пристрастено кърмаче).

# 621
Здравей. Добре дошла при нас,колкото добро може да е това.Simple Smile да знаеш,няма проблем за кърменето,от лекари го знам. Не се притеснявай и се хранете с бебчо. Надявам се да се чувстваш добре.

# 622
да продължавам ли с кърменето или...?
Гледай да приемаш хапчето на отстояние от кърменето. Ако може 2 часа поне.
Примерно, ако накърмиш рано детето сутрин, веднага пиеш хапчето на гладно, поне 30 минути преди да се храниш ти и поне два часа разлика да има от следващо кърмене.

# 623
  • Бургас
Благодаря за бързите отговори!Много сте мили!Ще последвам съветите ви и ще продължавам напред:)Simple SmileSimple SmileБъдете здрави!

# 624
Здравейте,за Инсулиновата резистентност какво правите?
Освен Хашимото,имам  и нея и проблеми със захарта,установени с обременяване?
Има ли алтернативни начини,аз какво споделих,Еутирокса го спрях,не ми понася? Cry

# 625
Ниско-въглехидратно хранене, спорт, ходене пеш, да се понижи теглото, ако е наднормено. Ако не става с тези мерки - хапчета.

# 626
Здравейте,за Инсулиновата резистентност какво правите?
Освен Хашимото,имам  и нея и проблеми със захарта,установени с обременяване?
Има ли алтернативни начини,аз какво споделих,Еутирокса го спрях,не ми понася? Cry

Има специална тема за ИР: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=952988. Peace

# 627
  • Бургас
Аз не съм правила инсулинова резистентност,но ми предстои,защото съм с много килограми за сваляне.Та по този повод също ме интересува храненето,защото каквито и диети да съм правила ефектът е НУЛА.Омръзна ми вече да съм гладна,дебела и без грам самочувствие.Четох за автоимунния протокол,но съм почти убедена,че няма да се справя с толкова много ограничения и все пак не го отхвърлям като възможност.И така едно безкрайно лутане какво е правилно,какво не,а толкова ми се иска да съм здрава и да изглеждам относително добре....е споделих си болката.

# 628
Боряна, може да опиташ с този начин на хранене, като ако се докаже ИР, отначало да спазваш по-строго режима, а след това по-либерално.
А друга опция е направо да започнеш по-либералния вариант, с повече въглехидрати, но по-бавно ще се случват нещата.
От едно четене не се разбира за какво става въпрос, но с неколкократно прочитане на първия пост в темата и с подготовка с рецепти и меню за седмица, две напред, малко надъхване и потискане на лошия дявол, който ти казва, че няма да се справиш... и ще се получат нещата.

Темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=967079;topicrefid=20

# 629
  • Бургас
Merelenda,ще прочета по-задълбочено и както казваш може би с предварително меню за седмица ще е по-лесно.Ще споделям за напред как вървят нещата при мен.Благодаря ти още веднъж за отзивчивостта Hug

Общи условия

Активация на акаунт