Автоимунен тиреоидит на Хашимото - Тема 45

• 78 810
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,момичета!От няколко дни и аз съм във вашите редици.Оказа се,че съм с тиреоидит на Хашимото от незнайно кога...тъй като си пуснах изследвания на TSH на своя глава заради килограмите,които качвам и резултатите са TSH 17.91,FT4-8.1 Ендокриноложката предположи,че вероятно заболяването е от години,заради високите стойности на хормона.В годините съм обиколила n-на брой лекари заради световъртежа,паник атаките,сърцебиенето и не мога да си простя това, че нито един път не отидох на ендокринолог.Сега започнах да приемам еутирокс 100 мг.,но се притеснявам за странични ефекти и най-вече заради това,че все още кърмя.Малко объркано е написаното,но имам нужда от вашите съвети да продължавам ли с кърменето или...?Имам си едно бебче на 10 месеца(пристрастено кърмаче).

Веднага ли ви сложиха на 100 мг? Това не е ли странно, защото аз бях с дори по-високо ТСХ и започнах с 25 и веднага се почувствах добре, въпреки че това траеше точно 1 месец.

Аз искам да попитам дали полагате по-специални грижи за кожата на лицето - като маски, добавки? Аз преди 1-2 години имах много чиста кожа, а от 6 месеца съм с ужасна, с подкожни пъпки, от които ми остават  червени петна и то без да съм ги стискала  Cry в съчетание, че е суха. Плаче ми се като се погледна така  Cry

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 18:40 от nkeif

# 631
Здравейте,за Инсулиновата резистентност какво правите?
Освен Хашимото,имам  и нея и проблеми със захарта,установени с обременяване?
Има ли алтернативни начини,аз какво споделих,Еутирокса го спрях,не ми понася? Cry

Има специална тема за ИР: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=952988. Peace
Благодаря ти! bouquet

# 632
Ама на всички ли така са започнали симптомите на Хашимотото,с паник атаки,замаяност,тревожност? Питам,защото срещам поредното мнение и случай на откриване на Хаши след такива симптоми. Така беше и при мен.

# 633
  • София
Здравейте,момичета!От няколко дни и аз съм във вашите редици.Оказа се,че съм с тиреоидит на Хашимото от незнайно кога...тъй като си пуснах изследвания на TSH на своя глава заради килограмите,които качвам и резултатите са TSH 17.91,FT4-8.1 Ендокриноложката предположи,че вероятно заболяването е от години,заради високите стойности на хормона.В годините съм обиколила n-на брой лекари заради световъртежа,паник атаките,сърцебиенето и не мога да си простя това, че нито един път не отидох на ендокринолог.Сега започнах да приемам еутирокс 100 мг.,но се притеснявам за странични ефекти и най-вече заради това,че все още кърмя.Малко объркано е написаното,но имам нужда от вашите съвети да продължавам ли с кърменето или...?Имам си едно бебче на 10 месеца(пристрастено кърмаче).

Няма проблем да пиеш лекарството и да кърмиш.На самата листовка си пише, че в кърмата отива пренебрежимо малко от хормона. А те обикновено се презастраховат и дори за съвместими лекарства пишат, че трябва да се консултираш с лекар.
Левотироксинът обичайно се съдържа в кърмата  Peace  Това, което съм чела в различните сайтове за проверка на съвместимост на този хормон и кърменето е, че е възможно при по-високи дози да се затрудни рефлексът за потичане на кърмата.
Имала ли си проблем до сега с количествата на кърмата, видимо безпричинно(т.е. въпреки честото кърмене, повече течности) ?
Ако имаш притеснения, винаги можеш да потърсиш консултант по кърмене и той да ти даде информация Grinning   

Аз все още кърмя, но моето дете е по-голямо, отдавна количествата не са"това, което бяха"  Laughing За щастие и хормоналните проблеми не са ми се отразявали.

# 634
  • Бургас
Веднага ли ви сложиха на 100 мг? Това не е ли странно, защото аз бях с дори по-високо ТСХ и започнах с 25 и веднага се почувствах добре, въпреки че това траеше точно 1 месец.

[/quote]
Да,веднага ме сложиха на 100 мг като по схема два дни по половинка,после цяло и така докато се достигне количеството.С обяснение от ендокриноложката,че тежа много килограми и по-малко доза организмът ми няма да я отрази.
Carrie br,oтнсоно симптомите,аз едва сега след 10 години разбирам,че вероятно причината за паник атаките и световъртежа се корени съвесем не в чувствителността и и нервоността ми,а в проблема с щитовидната жлеза.Изпила са съм куп антидепресанти...години наред.От две години не пия нищо,защото реших,че трябва да се измъкна от омагьосания кръг на паниката сама.
Дезидерия,не съм установила за количеството на кърма,защото не съм мислила,че може да има нещо което да го възпрепятства.За сега си суче без промяна,надявам се и за в бъдеще да е така.

Последна редакция: сб, 18 мар 2017, 09:40 от Боряна Крачунова

# 635
Последно време ми става лошо от сладко, особено ако е преди обед. Чудя се на какво е симптом това? Нали не можах да стигна до ендокринолог и сега трябва да чакам до м.май,за да взема отново няколко дни отпуска.

# 636
  • София - Варна
Кари, при мен започна с екстрасистолна аритмия само. И продължава да е така, но се включиха болки в кости и мускули, умора, чупене на нокти, лек косопад... Никой не се досети, че аритмията е от ЩЖ. Даже още не вярват повечето лекари. ПА никога не съм имала.

# 637
Мекичка,това нещо да не е свързано с кръвната захар? Трябва да провериш.

На мен ми обясниха ,че ЩЗ отключва такива депресивни състояния,дано се оправим завинаги.
Иначе аз имах и висок пулс 120-който обаче не усещах.

# 638
Последно време ми става лошо от сладко, особено ако е преди обед. Чудя се на какво е симптом това? Нали не можах да стигна до ендокринолог и сега трябва да чакам до м.май,за да взема отново няколко дни отпуска.

От сладко на гладно може да му стане лошо и на здрав човек, но ако е системно, може да е поради висок инсулин и съответно понижена кръвна захар, което би могло да говори за инсулинова резистентност.

# 639
Мда, системно е, и не само на гладно, а кажи речи след всяко ядене.ИР подозирам отдавна, дори тя ме притеснява повече отколкото Хашимото.В смисъл,че ми създава повече дискомфорт и неразположение.Наднорменото тегло въобще няма да коментирам Stop Сигурна съм,че всички здравословни проблеми (мои) произтичат от него.

# 640
  • София - Варна
Sun Sea, как върви с Т3?

Aз установих, че се чувствам по-добре на по-нисък ФТ4, защото тогава имам по-добро конвертиране на ФТ4 в ФТ3. Качи ли ми се ФТ4 и конвертирането се скапва. Вече съм сигурна, че е така, забелязвах го по доста изследвания, а и по начина, по който се чувствам, което е най-важното.

# 641
Аз мисля, че ако имаш ИР и не го знаеш и не се храниш правилно, а по-добре и да взимаш медикаменти, няма да свалиш килограми или поне ще е много трудно. Когато клетките ти не са чувствителни към инсулина, жлезата се изтощава, а ти имаш ниска кръвна захар, гладна си и в крайна сметка не сваляш нищо, защото от висок инсулин се качват килограми. Тоест един затворен кръг. Непременно го изследвай.

# 642
Преди години съм се изследвала,имах ИР и бях на Сиофор известно време. Но после отслабнах(с 90 дневната​ диета) и зарязах хапчета и изследвания. От 2 години обаче качвам кг прогресивно, и то най вече в областта на стомаха.Като се прибави и Хашимото, картинката ми стана ясна Simple Smile Ще се изследвам другия месец, че сега се разминахме с ендокриноложката.
Правилното хранене е без никакви въглехидрати, но трудно ми се получава на мен.Без хляб и сладко мога, но без ориз и картофи newsm78

# 643
мекичка, и аз съм с Хашимото и ИР. Щом си го имала знаеш какво е, знаеш и че човек не трябва да се изоставя повече да качва килограми, както и да внимава как се храни занапред Sad Аз бях с много висок инсулин в началото и точно като на теб ми ставаше лошо след всичко сладко, интересното е, че нямах проблем след шоколад, но след вафла/бисквита/суха паста положението направо беше на умирачка. откакто посвалих килограми и инсулинът поспадна (още не е съвсем оптимален, но е мнооого по-приличен) това изчезна. моят съвет е да си направиш едно обременяване или поне кз и инсулин на гладно преди ендокринолога. Така или иначе знаеш, че не са добре нещата, няма какво да се разкарваш два пъти.

по въпросите за ИР темичката, която гърненце ви е пуснала е супер полезна. заповядайте и там!

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 09:08 от Елч

# 644
  • София
Гледах, че за ИР има кръвно изследване.То достатъчно ли е или трябва и още нещо?

Искам да попитам, вие какви добавки взимате и как ги организирате  Rolling Eyes
В момента взимам фолиева киселина, витБ12, селен, фт4, витД, до преди известно време и магнезий, вероятно трябва да започна пак.
Сутрин си взимам фт4 , а другите неща следобед-вечерта  newsm78 Притеснява ме по-скоро дали не си пречат едно на друго, макар че уж четох за всяко с какво не трябва да се взима.

Общи условия

Активация на акаунт