Морски свинчета (тема 6)

• 58 146
  • 812
  •   1
Отговори
# 180
Мария, Макарон, само да споделя, че като прочетох за хубавото сено в Кауфланд, веднага проводих ММ, но в София няма. Имало само някакво гадно на "Сноби" и то за около 5 лв. пакета. Това в този до Пирогов, ако намерите в Сф другаде, пишите. А ще поръчваме ли общо?

# 181
Да, обаче още е рано за сено. Първият откос е края на юни и началото на юли, вторият откос (отавата) е края на август. Не ми се иска да взимаме сено от 2016, а според мен е по-добре и да вземем отава, защото е по-мека, зелена и вкусна за тях. Или комбинация от първи откос и отава, ако в първия откос има и семенца.

Ще пиша дали ние сме намерили хубавото сено.

# 182
Да споделя, че в Пловдив в Кауфланд това същото сено е 60% слама и толкова сиво на цвят, че не знам изобщо как го продават. Поръчал съм онлайн два вида от zoofast, което на картинката изглежда доста зелено, но какво ще дойде незнам. Това, което им давах на мойте прасенца, със зеления етикет го ядяха когато беше хубаво. Сега е само клечки и слама и освен да си постилат с него друго не правят. Не намирам нищо друго в зоомагазините освен него. В Dm няма пък никакво. Освен да взема аз да им кося и суша, докато ми дойде доставката.

# 183
В близките зоомагазини има нелошо ВитаКрафт Вита Верде за 6-7 лв, като основният му недостатък е цената. Иначе е втори или дори трети откос, защото е късичко и много меко, но и зелено и ароматно. Преди да започна да поръчвам от чужбина сено, купувах такова и си го харесваха. Сеното е смес с коприва, мента, шипки,глухарчета,  но въпросната добавка е само за украса.

Иначе да докладвам: звънях до няколко клона на Кауфланд в София. Освен да разбера, че хората моя възраст масово не знаят какво е сено и трябва да уточня, че търся "изсушена трева, дава се за храна на зайчетата", сено на ВитаКрафт не предлагат. А и след мнението на Гявола ми мина завистта  Mr. Green - явно е на късмет да си намериш качествен пакет.

# 184
  • Бургас
Да,със зеления етикет на Минипак е ужасно.Все избирам по-зелено,но пак има доста клечки.Вчерашното от Кауфланд доста го харесаха.Със сигурност е в пъти по-добре от Минипак.
И в Бургас няма голям избор от сено.Навсякъде продават това със зеления етикет(на Минипак).

# 185
Много по- лесно е като вече си поръчвал отнякъде и си знаеш кое за колко време ти стига, но като сега започваш да се занимаваш с отглеждането на прасенца идва малко трудно, докато си чакаш доставката. Иначе какво ви е мнението за билките, като, коприва, лайка, анасон, невен... Аз на мойте им давам по малко сушена коприва и я ядат, но дали е добре

# 186
Няма пречка да се дава, стига да е в малки количества и по-скоро като деликатес, но да не замества тревата/сеното. Тревата именно изпилва зъбите, при това колкото е по-висока и избуяла, толкова е по-ефикасна. Затова съм скептична към косенето и изсушаване на трева в домашни условия - никой няма да си остави моравата да избуи до 50-60 см, за да я окоси, а късата изсушена трева не е сено. Със сигурност ще е вкусна и ще е добра добавка към сеното обаче.

# 187
Да се запиша и аз с мойте сладурки:) http://gqvolasf.snimka.bg/animals/svincheta.947915.38009185

# 188
Много са сладки!  Heart Eyes Да са ви живи и здрави и да ви носят много радост и смях. bouquet Добре ли се разбират?

# 189
Здравейте,
От 2 седмици сме горди собственици на 2 свинки - едната е на месец, другата на 2. Тъй като едното момиче се оказа момче, си имаме 2 клетки. Може ли да ме посъветвате с какво да покрием клетките? Досега опитахме талаш и дървени пелети, но много ги разхвърлят навсякъде. В момента са с пелети и постелка за баня отгоре и изглеждат добре, но не съм сигурна дали няма по-добър вариант. Проблемът при нас е, че сутрин от 6 до 7 е голямо скачане, писукане, въртене в кръг и колкото и да иска човек, няма как да се спи. Да не говорим за непрекъснатото почистване около клетките. Може да кажете да ги преместим в друга стая и да решим проблема с разхвърлянето, но само в спалните може да се поддържа оптимална за свинките температура целогодишно.
Благодаря на Макарон за линковете за храна. Не бяхме сигурни колко често да им даваме ябълка, краставици, моркови и магданоз, но вече знаем  bouquet

# 190
Благодаря. От време на време каката гони по- малката, защото много и досажда с едно особено мъркане и изтягане Simple Smile. Като цяло се разбират и играят подскачайки.

# 191
Gqvola,
Нашето мъркане се оказа мъжкарско ухажване Simple Smile Сигурни ли сте в пола?

# 192
Честити ви прасенца. Поръчал съм carefresh, защото и мойте като се гонят и много пилеят талаша. Надявам се по малко да разхвърлят, докато им направя новата клетка.

# 193
Честно казано, за малкото съм сигурен, но голямото не съм го гледал Simple Smile). Предстои рязане на нокти и ще я видя

# 194
Ето ги свинките - Миша и Тони  Heart Eyes

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт