Морски свинчета (тема 6)

• 58 162
  • 812
  •   1
Отговори
# 360
Не знам, нямам актуална информация. Преди като бях гледала, до 4 свинчета можеха да се движат без документи в ЕС, но е възможно да има промяна.

Аз не бих ги водила до Гърция, защото без климатик ще им е ужасно топло, а в хотелите не винаги може да се включи климатик, докато гостите са навън/на плаж. Или пък ако стане авария по пътя и трябва да се движите без климатик в колата. Иначе извън това, вярвам няма да им е проблем пътуването.

Потърси някой да ги погледа за 10 дни. В ЦВК хотелът им не е лош - в стаята а малки бозайници кучета няма, има зайчета, свинчета и котки. Ако не, все по форумно ще е уговорим как да ги гледаме - аз примерно през септември имам само една сватба извън града и ще ни няма за 24 часа, иначе съм насреща (ако си от София, де).

# 361
Здравейте, искам да ви попитам оставяли ли сте морските си свинчета сами в къщи за няколко дена? Благодаря предварително за отговорите :*

# 362
За 24-36 часа като абсолютен максимум - да, и то само при условие че съм им оставила повече от обикновено храна, вода и сено, имат другарче и са в климатизирано помещение.

Преди години бяхме оставили свинче само за 48 часа и като се върнахме го заварихме в много лошо състояние на духа - почти не си беше докоснало храната, беше апатично и като подивяло. Физически нямаше проблем, но мисля, че липсата на хора и стимули около него му се беше отразила така лошо, точно като при хора поставени в пълна изолация. Те са социални животни, не бива да остават самички дълго - ако нямат другарче морско свинче, то хората са тяхното стадо и те страдат за вас.

Вярвам, че моите трите могат да останат сами и седмица и грам няма да им залипсваме, но понеже са трима, ядат много, пишкат и акат много и за повече от 48 часа няма остане чисто и сухо място в клетката, където да полегнат.

Ау, и тази година пропуснах международния ден на морското свинче - честит празник на патерици!

Последна редакция: пн, 17 юли 2017, 13:04 от Макарон

# 363
Благодаря, Макарон. Явно ще трябва да търся някои да го гледа една седмица Sad малкото ми сладко бебе Grinning

# 364
А, една седмица е абсурд да остане само и да го намериш после живо и (емоционално и физически) здраво.

Може да си направим клуб за взаимно гледане на свинчета, докато пътуваме. При нас свекър и свекърва ми с удоволствие гледат прасенцата - те навремето като младо семейство са гледали няколко десетки хамстера и зайчета и имат опит и афинитет към гризачите. Последно като се върнахме от почивка, намерих Рози в скута на свекър ми да играят заедно компютърна игра.  Mr. Green Обаче предполагам е трудно да се намери добър вариант за гледане и аз с удоволствие бих се грижила за гостенче за около седмица, стига самите ние да не пътуваме нанякъде.

# 365
Аз съм ЗА такъв клуб Simple Smile

# 366
  • WonderLand
Аз съм оставяла прасенцето само за около 2 дни в клетка пълна със сено, храна и 2 поилки вода. Катобсе върнахме всичко си беше както трябва, а праска беше по-щастлива и гушлива от всякога. Но от свинче до свинче има много разлика.

# 367

Тогава ми пиши, ако решиш и не си намериш кандидат бавачка за прасчо.  Laughing

# 368

Тогава ми пиши, ако решиш и не си намериш кандидат бавачка за прасчо.  Laughing

Аз също съм за да помогна за гледане на прасенца, за протокола имам двама слънчовци Simple Smile.  За септември -Имам анагажименти около 15 за два три дни, през останалото време съм на линия.

# 369
Аз предлагам да обсъждаме кой кога го няма на лични, защото де да знаем кой чете и с какви мисли (немалко крадци се информират от социалните медии, макар че шансът някой такъв да е попаднал баш в темата за морски свинчета тук едва ли е голям). Може и ФБ група да си направим, ако някой иска, макар че мен хич ме няма там. Иначе съм насреща и с удоволствие бих гледала прасчовци, имам цели три клетки за гостенчета (една 160 на 60, една 100 на 60 и една за бебе свинче 60 на 40), имам сено и най-разни постелки, така че хотел "Макарон" може да се счита отворен и приемащ гости, само драснете едно ЛС и ще се разберем.Grinning

# 370
Моного, много благодаря на всички вас :*

# 371
Боже, Макарон от къде намираш тези големи клетки. Моето бебе започна много бързо да расте и вече бебешката му клетка май му е тясна и ще трябва да търся нещо по - голямо, а в зоомагазините не виждам по голяма от тази която имаме в момента, имам чувството, че вече му е много много тясна затове гледам когато съм в къщи да е все извън клетката, миличкия ми как подскача и си врътка дупето като се прибера вечер от работа  Simple Smile

# 372
Има големи и евтини клетки, да, само че трябва от интернет да се поръчат. И аз се каня от 100 години да пусна малката и средната в OLX, защото реално не ми трябват, но все не стигам до там. Аз клетки поръчвам от Zooplus, ако ще купувам нова, там ми се виждат най-евтини. Ако ще взема втора ръка, разглеждам в OLX и чуждите сайтове: gumtree, ebay uk и de. В английските и немските сайтове има много евтини предложения, но болшинството са за взимане от адрес. Изпадат обаче и такива с изпращане или чиято локация е близо до някой превозвач.

Ако искаш, кажи какво си търсиш и ще хвърля едно око. Иначе в зоомагазините са скъпи и малки, уви.

# 373
Ами нашата е 50/30 сега, нещо по-голямо като за голямо бебе вече Simple Smile гледах в olx  но нямаше нищо. Когато я купувах незнаех колко стават големи прасчовците понеже за първи път гледам морско свинче и продавачката ме увери че е повече от достатъчно това пространство - тези клетки били за зайци

# 374
Че това е колкото кутия за обувки... Продавачките са много "компетентни", мен една ме увери, че свинчето й обичало да хапва пражка шунка, яйчица и червейчета.  Shocked Искрено се надявам да ме послъгваше и това да беше продавачески трик, а всъщност да няма свинче.

Клетката за едно възрастно свинче би трябвало да е минимум 120 на 60, за две важи същият размер, и за всяко следващо - по 40 см отгоре. Примерно клетката ми 160 на 60 е абсолютният минимум за моите три и им теснее, но я ползвам само докато гостуват някъде. Тази вкъщи е по-голяма.

Най-евтината нова клетка 120 на 60 е Skyline Maxi Xxl  и се намира за около 70-75 лв в Зооплюс, но от известно време не е налична в българския сайт.

Общи условия

Активация на акаунт