Морски свинчета (тема 6)

• 58 165
  • 812
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Аз имам двама красавици,които не се разбират.По-точно единият отказва да приеме другия.По-назад из темите много съм се оплаквала от Пуци.И на мен ми се виждаше самотен,взех му другарче.Очаквах,че ще са в една клетка и направо пуснах малкото при Пуци.Пуци не му даваше да пие вода,тракаше със зъби,легна върху храната.Достраша ме да не нападне малкото вечерта и то милото спа в едно(чисто,неизползвано) кошче за боклук.С голям зор му монтирах поилката,за да има вода вечерта.Пак ги събрах на другия ден,пак така,и купих нова клетка.Пуци все още се зъби на Квики(така кръстихме малкия),когато са пуснати заедно из стаята.Не са се сбили,но сами не ги оставям.В отделни клетки ги гледам.

# 466
  • Tам през Атлантическия океан
Moйта Пеги си отиде след 6 и половина години с нас (
Две седмици след като си взехме бебето йорки , сигурно е решила че и е време ( Дано не сме я обидили (

Ето ми я душичката тук е още млада няма и година Heart

https://scontent-dft4-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/322759_2345016275 … e&oe=5A1C8562

# 467
Много съжалявам, Дессс! Голяма красавица е била, да й е светло на душичката.  Hug

# 468
Moйта Пеги си отиде след 6 и половина години с нас (
Две седмици след като си взехме бебето йорки , сигурно е решила че и е време ( Дано не сме я обидили (

Ето ми я душичката тук е още млада няма и година Heart

https://scontent-dft4-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/322759_2345016275 … e&oe=5A1C8562

Заплаках, докато четях. Миличката... Така е в живота, всяко нещо си има край, всяко живо същество умира. Няма как... Моите съболезнования...Голям модел е била.

# 469
  • Бургас
Dess,съжалявам.Но мисля,че близо седем години са доста дълъг живот за едно свинче.Сигурна съм,че е била щастлива при вас.
Да ви е живо и здраво бебето йорки,много да ви радва.Много са ми сладички йоркитата.

# 470
Съжалявам, Дес, била е прекрасна

# 471
Имам нужда от помощ и бих била безкрайно благодарна за помощта на Как' Сийка (отбелязвам я специално, защото съм засичала поледни нейни мнения в градинските теми  Laughing) и всички опитни градинари.

Всяка година гледам трева в сандъчета за прасенцата, и вече трета поредна година с наближаването на есента тревата покафенява и престава да расте. Има ли какво да направя по въпроса, че да имат трева и през зимата? Миналата година имаше изостанали стръкове трева до към декември, след което съвсем загина. Чудя се мога ли да наторя тревата? Ако да, с какво, за да не ги отровя? Мога ли да ползвам собствените им екскременти като безопасна тор? Знам, че естествената тор трябва първо да ферментира, има ли как да го постигна в домашни условия, без да стане "ароматизирам" апартамента (примерно във вода в херметически затворен съд)?

Ако не мога да наторя тези сандъчета и почвата е изтощена, дали мога да изхвърля почвата и съществуващата трева и да засадя нова трева от семенца?

Предварително благодаря!

# 472
Сееш нова.  Grinning
Освен трева, можеш да посееш и неизядените семенца от смеските – жито, овес, ръж, царевица... Прави го периодично, за да си имат винаги свежа зеленина. Вярно, ще ти трябват повече сандъчета и саксии, но ако имаш къде да ги държиш, това е начинът. Хубавото е, че могат да стоят навън до големите студове.
Използвала съм изпражненията им за тор – достатъчно е да престоят малко на терасата. Но слагах по малко, за да не прегорят растенията, пък и нитратите са смъртоносни за свинчетата.

# 473
Мерси! Ще градинарствам уикенда значи.

# 474
Сигнализирам за който планира да снабди свинчетата със зимни легълца и къщички: в Амазон Snuggle Safe Heat Pad са намалени, както и има Rosewood топли легълца на 75% намаление за прайм членове. В темата за Амазон има инструкции как се активи прайм членството и прочее.

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B000ZSW6EK?_encoding=UTF8&am … renceSuccess=true

https://www.amazon.co.uk/SnuggleSafe-Microwave-Wireless-Heatpad- … gglesafe+heat+pad

Аз вече имам два Snuggle Safe-a и съм доволна от тях - не задържат топлината цели 12 часа, но 6-7 да и свинчетата ги харесват.

# 475
Мерси Simple Smile
Двата мишока се сдобиха с по едно легълце на промоция, ако някой има желание мога да поръчам още, имам prime membership, доставям ги с габко което ще е 4-5 лева, предполагам.
Ако има желаещи, пишете на лични.
Моите мишки се кефят много да спят в такива неща, имам поларени тунели от два различни вида и на мене ми се струват доста по хигиенични от дървените къщички, които периодично трябва да изтърквам с четка и вряла вода, после съхнат доста време, а през зимата си е проблем.

# 476
Мерси Simple Smile
Двата мишока се сдобиха с по едно легълце на промоция, ако някой има желание мога да поръчам още, имам prime membership, доставям ги с габко което ще е 4-5 лева, предполагам.
Моите мишки се кефят много да спят в такива неща, имам поларени тунели от два различни вида и на мене ми се струват доста по хигиенични от дървените къщички, които периодично трябва да изтърквам с четка и вряла вода, после съхнат доста време, а през зимата си е проблем.
Аз гледах на едни снимчици, че Роджър и Юки са в такива къщички. Свиркай като има такава хубава оферта! Как се държат във времето? Ягодовите къщички, които поръчах за жълти стотинки от китайчетата, след 2-3 месеца се смачкаха и престанаха да са меки. Сигурно щото ги пера на 60 или 90 градуса, и после сушилнята... Надявам се тези да изкарат година - две. Лесно ли съхнат?

И аз се отказах от дървени къщички, както и от картонени такива, поръсени със сено. Преди бях писала много ласкави мнения за тях и все още заставам зад всяка дума, обаче мадам Алиса обожава да се качи на покрива на някоя къща и да напишка ъгълчето на покрива от високо.  Crazy Не знам защо го прави, няма да описвам какво се получава, обаче не е хубава гледка. Рози и Мая имат една останала къщичка от сено, която им давам да си поиграят, докато Алиса се гушка с някой от нас, но повече няма смисъл да купувам. С такова пикливо свинче в клетката съм се преориентирала или към нещо от плат, или към тунелчета от сплетени върбови клонки, които не попиват в дълбочина и лесно се изплакват.

Още нещо - ако някой иска да членува в групичката ни във Фейсбук, моля да ми пише предварително. Висят някакви молби за присъединяване, обаче там качваме повече снимки, обсъждаме кой къде е и кога пътува, та не е удачно да приемам непознати, непредставили се на ЛС предварително. Благодаря и се извинявам предварително, ако съм отказала достъп на някой от вас.

# 477
Извинявам се за двойния постинг. Понеже ми писаха да поръчам още легълца, моля всички интересуващи се да ми драснат един ред до довечера колко легълца искат и ще поръчвам наведнъж. Simple Smile  Не, че после няма да мога да поръчам, обаче съм във free trial за Prime до 12 октомври, а и не знам дали офертата е перманентна.

# 478

Здравей, тези в които си ги виждала на една снимка пак са от амазон, бяха всъчщност тунели със спираловидна тел вътре, която извадих защото не ми харесваше и тунелчетата станах меки и те могат да се крият вътре. Пера ги на 60 или 90 градуса, съхнат в сушилня или на слънце без проблем, доволна съм, защото прасенцата се чувстват уютно в тях.
Лошото е че изкарват маааакс пряко сили 48 часа и то с лек компромис за втория ден. Ти имаш едно пикливо прасенце, а моите са две. Любимо нещо е тези важни дела да се вършат или в сеното или където спят Sad.
Съответно всякакви картонени тунелчета, морковени къщички и прочие омекват по краищата, не са особено хигиенични и имат миризма Sad.
И за да мина основно на поларени тунели и къщи трябва да имам поне 3-4 комплекта, като добавим одеялцата, памперсите, разни подложки и прочие .. това си е обем, който трябва да се съхранява някъде и мишките завземат апартамента със страшна сила Simple Smile.
Обмислям да помоля моя позната шивачка да поушие малко такива неща, не толкова луксозни като тези от амазон, а прости поларени тунелчета с дъно дълго 20-30 см, но още обмислям как да и го сервирам Simple Smile).

Скрит текст:
Мерси Simple Smile
Аз гледах на едни снимчици, че Роджър и Юки са в такива къщички. Свиркай като има такава хубава оферта! Как се държат във времето? Ягодовите къщички, които поръчах за жълти стотинки от китайчетата, след 2-3 месеца се смачкаха и престанаха да са меки. Сигурно щото ги пера на 60 или 90 градуса, и после сушилнята... Надявам се тези да изкарат година - две. Лесно ли съхнат?

И аз се отказах от дървени къщички, както и от картонени такива, поръсени със сено. Преди бях писала много ласкави мнения за тях и все още заставам зад всяка дума, обаче мадам Алиса обожава да се качи на покрива на някоя къща и да напишка ъгълчето на покрива от високо.  Crazy Не знам защо го прави, няма да описвам какво се получава, обаче не е хубава гледка. Рози и Мая имат една останала къщичка от сено, която им давам да си поиграят, докато Алиса се гушка с някой от нас, но повече няма смисъл да купувам. С такова пикливо свинче в клетката съм се преориентирала или към нещо от плат, или към тунелчета от сплетени върбови клонки, които не попиват в дълбочина и лесно се изплакват.

Още нещо - ако някой иска да членува в групичката ни във Фейсбук, моля да ми пише предварително. Висят някакви молби за присъединяване, обаче там качваме повече снимки, обсъждаме кой къде е и кога пътува, та не е удачно да приемам непознати, непредставили се на ЛС предварително. Благодаря и се извинявам предварително, ако съм отказала достъп на някой от вас.

# 479
Здравей, тези в които си ги виждала на една снимка пак са от амазон, бяха всъчщност тунели със спираловидна тел вътре, която извадих защото не ми харесваше и тунелчетата станах меки и те могат да се крият вътре. Пера ги на 60 или 90 градуса, съхнат в сушилня или на слънце без проблем, доволна съм, защото прасенцата се чувстват уютно в тях.
Лошото е че изкарват маааакс пряко сили 48 часа и то с лек компромис за втория ден. Ти имаш едно пикливо прасенце, а моите са две. Любимо нещо е тези важни дела да се вършат или в сеното или където спят Sad.
Съответно всякакви картонени тунелчета, морковени къщички и прочие омекват по краищата, не са особено хигиенични и имат миризма Sad.
И за да мина основно на поларени тунели и къщи трябва да имам поне 3-4 комплекта, като добавим одеялцата, памперсите, разни подложки и прочие .. това си е обем, който трябва да се съхранява някъде и мишките завземат апартамента със страшна сила Simple Smile.
Обмислям да помоля моя позната шивачка да поушие малко такива неща, не толкова луксозни като тези от амазон, а прости поларени тунелчета с дъно дълго 20-30 см, но още обмислям как да и го сервирам Simple Smile).
Мерси!

В интерес на истината, Мая и Рози наистина само по изключение пишкат в къщичките и леглата си (само в сеното! То е и кухня, и тоалетна, и дневна...), та Алиса много ме стъписа в това отношение. Ама щом й харесва... Лошото е, че пишка и в на Рози и Мая леглата и те после не искат да ги ползват.  Laughing

Моя позната шивачка уши малки подложки за прасенцата - мек слой от вата, попиващ слой от incontinence pad и най-отгоре мек слой от пухкав, плюшен полар. Тези подложки ги пъхам в легълцата им и ги сменям ежедневно, та даже и по два пъти, а самите къщички пера само веднъж седмично, освен ако някоя от двете госпойци не е била бясно разгонена и не е пишкала хоризонтално. 

Общи условия

Активация на акаунт