Дискова херния - 15

• 166 375
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, благодаря ви за отговорите  Hug а тези масажи, които правите не са ли противопоказни? На мен и те са ми забранени, всъщност заради тях ми казаха, че не няма да ме изпратят на физиотерапия. Никой никакви упражнения не ми показа в болницата, даже ми наблегнаха, да не гледам нищо в интернет.

Иначе току що се връщам от невролог. Имах неблагоразумието да бутна табуретка с крак (уж здравият ми) и ме преряза онзи ден. За щастие лекарката каза, че не вижда нищо притеснително. Изписа ми афламил и болкоуспокоителни, но от разходката до поликлината взе, че спря да ме боли. Мен вече параноя сериозна ме гони - все нещо ме боли, нещо ми трепери  ooooh! направо съм за психиатър. След два месеца ще правя контролен скенер, защото било рано още. Ако не съм получила инфаркт до тогава.  Rolling Eyes

# 331
  • На планетата земя
Smile,масажите не са противопоказни стига да не са силови,и освен това не е задължително на физиотерапия да ти изпишат масажи.Повечето процедури са с ток,можеш да си поискаш и упражнения да ти изпишат,тъкмо ще ти ги покаже кинезитерапевт.

# 332
Момичета, благодаря ви за отговорите  Hug а тези масажи, които правите не са ли противопоказни? На мен и те са ми забранени, всъщност заради тях ми казаха, че не няма да ме изпратят на физиотерапия. Никой никакви упражнения не ми показа в болницата, даже ми наблегнаха, да не гледам нищо в интернет.

Иначе току що се връщам от невролог. Имах неблагоразумието да бутна табуретка с крак (уж здравият ми) и ме преряза онзи ден. За щастие лекарката каза, че не вижда нищо притеснително. Изписа ми афламил и болкоуспокоителни, но от разходката до поликлината взе, че спря да ме боли. Мен вече параноя сериозна ме гони - все нещо ме боли, нещо ми трепери  ooooh! направо съм за психиатър. След два месеца ще правя контролен скенер, защото било рано още. Ако не съм получила инфаркт до тогава.  Rolling Eyes
И аз да се обадя  Grinning - от цикличното приемане на афламил /и подобни/  и болкоуспокоителни  така съм си изнервила стомаха , че след  антибиотика  от зимния вирус  направо се скапах . Сега съм с току-що изписани лекарства  от гастроентеролог . След 20 дни ще визим дали ще ми се размине с това .
Аз правя веднъж седмично масаж /не силов ,без издърпване на крака , посукване и т.н./- само внимателно  разнасяне на  разни уплътнения  /а те се появявят непрекъснато/  , вендузи и поотлепване на кожата .

# 333
Ели-фен, аз пия и лекарства за стомаха паралелно с афламила. В болницата също с антибиотика и обезболяващите ми слагаха инжекция всеки ден за стомаха плюс хапче фамотидин всяка вечер. Преди операцията изпих тон лекарства и освен, че нищичко не ми помогна, качих 4-5 кг и си увредих стомаха. Как ще свалям не знам. Но само да се оправя с кръста, пък ще мисля и кг.  ooooh!

# 334
На мен понеже в началото никой не ми обърна внимание , дълго се самолекувах и от скоро започнах да взимам Еманера  преди да си взема  хапчето /при криза/ .
Търсих нещо друго , но попаднах на това
 http://nkrehabilitation.bg/files/price_list.pdf

# 335
Масажи аз не давам да ми правят, много лесно се дразни моят кръст. За който може да го понесе съм сигурна, че е приятно.

При мен, въпреки езомепразола, няколкото месеца противовъзпалителни ми възпалиха стомаха. Отне няколко месеца след това да се успокои, като се наложи да спра кафето, люто в храната, лук, чесън, алкохол.

Не всички лекари го споменават, но когато пиете противовъзпалителни, не пийте алкохол!

# 336
Масажи аз не давам да ми правят, много лесно се дразни моят кръст. За който може да го понесе съм сигурна, че е приятно.

При мен, въпреки езомепразола, няколкото месеца противовъзпалителни ми възпалиха стомаха. Отне няколко месеца след това да се успокои, като се наложи да спра кафето, люто в храната, лук, чесън, алкохол.

Не всички лекари го споменават, но когато пиете противовъзпалителни, не пийте алкохол!
Laughing Peace Щом те подкарва на алкохол , блазе ти !
Мен като ме сдуха  кръста - направо ми се вие  #2gunfire

# 337
Дори и само чаша вино или чаша бира повишават риска от стомашни проблеми при приемане на противовъзпалителни, особено при продължителен прием. При мен  беше 4-5 месеца, циклично - 5 дена с, 10 дена без. Иначе, се схващах изцяло и не можех да мръдна.

# 338
Дори и само чаша вино или чаша бира повишават риска от стомашни проблеми при приемане на противовъзпалителни, особено при продължителен прием. При мен  беше 4-5 месеца, циклично - 5 дена с, 10 дена без. Иначе, се схващах изцяло и не можех да мръдна.
Шегувам се през сълзи  bouquet , някак трябва да си повдигаме духа .
Правим какво ли не  докато боли , а после отиграваме с лекарствата за стомаха  /както аз сега Crossing Arms / .

# 339
  • На планетата земя
Ели-фен,най-важна е диетата щадяща стомаха,лекарствата са само допълнение.Забрави за кафе,вино или какъвто и да е алкохол,пържено,подправки и т.н.  Какво пиеш за стомаха?

# 340
...  Какво пиеш за стомаха?
Предписаха ми за 10 дни   3 пъти пр. хранене :
 по 1 т. дуспаталин/135мг./- аз взех Mylan-то спада към групата на т.нар.  антиспазмолитици
 по 20 капки  Иберогаст /билкови/
 и 1 път /дневно по 1 прахче  Био баланс /за 20 дни/

# 341
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, много е относително това с упражненията.....доц. Каракостов беше категоричен че не препоръчва упражнения. Днес е 9 ден от втората операция, чуствам се добре, утре се прибирам в къщи. След първата операция правих физиотерапия на втория месец, упражнения започнах доста по късно, но ходех много до 5 километра навъртах и се чуствах много добре, не съм имала никаква болка или неразположение.

# 342
  • София
Здравейте, от януари съм в групата Rolling Eyes
Правиха ми скенер и заключението е две хернии на ниво L4 и L5, една медианна и една парамедианна и още една малка парамедианна на ниво L5 и S1.Не съм правила резонанс. Лечението, което минах е инжекции кортикостероиди, нестероидни, обезболяващи и физиотерапия. Болките намаляха и тръгнах на работа, резултатът е  усилване на болките в кръста и крака. Личната ми изписа отново нестероидни и обезболяващи Rolling Eyes Изчетох някои от темите тук, не съм успяла още всичките, и не видях коментари за лечение при остеопат. Дали някой е ходил,много ще се радвам ако сподели. От София съм.

# 343
... Дали някой е ходил,много ще се радвам ако сподели. От София съм.
Ще чакам да споделиш  Peace
И аз съм с  L4 - L5  и протрузии под и над нея . Вече 9 г. се дебнем с гадината , внимавам как  се навеждам , колко вдигам и всичко останало . Досадно е , но все още ме възпират  от операция .
Като чета за процеса на възстановяване .... ooooh!

# 344
Margita, в сряда имам час при остеопат. Ходила съм с други трявми и бях много доволна!

Общи условия

Активация на акаунт