Дискова херния - 15

• 166 329
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
Бихте ли споделили координатите на този остеопат, ако е в София, може и на лични. Предварително благодаря!

# 346
# 347
Melory, моля те да споделиш повече за клиниката Osteomed bouquet Успях да се запиша за следващия месец при техен колега- австралийски остеопат newsm78, защото до средата на май нямаше свободни часове при българоговорящите остеопати от клиниката. Голямо любопитство ме гони що за чудеса правят...

# 348
  • София
Melory, благодаря за отговора, моя колежка ходи при българката, много е доволна, каза че ако знаеш англиѝски може и при колежката и да се запишеш, тя е холандски гражданин, но е израснала в Англия. И аз звънях в клиниката, предложиха ми да ме запишат при нов колега, започва от април, владее англиѝски и руски, може би е австралиѝския остеопат newsm78
Някоѝ питаше назад за координати на Павел Баня.
 Ето програмата на НОИ за 2017 г. Стартира от 03 04 2017г
http://nkrehabilitation.bg/programa-noi-2017-startira-na-04-04-2017-g/

Последна редакция: чт, 30 мар 2017, 13:22 от margita

# 349
Пиша отзив за процедурата в Остеомед. ... Много съм доволна! Драстична промяна само за едно посещение. За първи път от поне четири месеца мога да се изправя напълно!
Tamanu, нещата, които правят зависят от конкретното състояние и пациент, но техниките са приятни... натискане на определени точки, раздвижване на мускулчета и тъкани. А в началото ти правят нещо като динамична диагностика - проверява се свободата на движение на различни проблемни зони. Май това мога да кажа. Сигурно е много лаическо описание, но...

# 350
Melory, благодаря ти за отзива bouquet Надявам се скоро и аз да споделя положителен опит с остеопатията.

# 351
Арвен, много ти благодаря за споделеното!  Hug
Ходи на масажи, физио, прави гимнастика, започна да седи на топка, и токчетата ги махна, но явно не е достатъчно. Ходихме на доплер заради побеляването на пръстите, но не е там проблема, неврото също казва, че не е от нерв, от какво е тогава да му се невиди...сега на ревматолог ни пращат. Както и да е, продължаваме борбата, че и при мен болките си продължават  Tired
А тази скенар терапия, това ли е, има ли ефект?
https://www.iherb.com/pr/Healthy-Origins-Vitamin-D3-10-000-IU-30-Softgels/58115

И да ви питам, каква е разликата между кинезитерапевт и остеопат?

# 352
Здравейте , след дълго лутане по лекари и снимки , ЯМР и изследвания , на съпругът ми е открита дискова херния на ниво L5-S1 + протрузия някъде към врата . Първо ни насочиха към ревматолози , които се осъмниха за артрит или спонделит . Симптомите са болка в гърба и плешките и ниско в кръста , със изтръпване на краката . Искам да попитам по-вещите , тези симптои покриват ли дисковата херния , или трябва да се търси и друга причина ?

# 353
  • На планетата земя
Мери,как така ви откриват лумбална ДХ+протрузия в шиен отдел,вие ЯМР на цял гръбнак ли сте правили?
Иначе да,симптомите на съпруга ти определено покриват дискова херния.

# 354
Да , ЯМР-а е на цял гръбнак и даже на сакроилиачни стави , защото ни насочи ревматолог и го интересуваше цялото състояние . Взехме разчета на ЯМР-а , но никой толкова време не обърна внимание на ДХ , а търсиха ревматологични проблеми . Изкараха ни акъла с доста по-лоши диагнози , докато тази седмица не посетихме физиотерапевт , който разчита снимки и дискове . Още на пръв поглед каза къде са проблемите и , че това обяснява изтръпването на краката . Та , сега се надявам целия проблем да е ДХ , и диагнозите на ревматолозите да не са верни , защото те така и не можаха да докажат медицински болестите , за които се съмняваха . Реших да питам тук , защото четох , че болките ниско в кръста и изтръпването са типични , но не открих информация дали може да повлияе и на плешките и гърба . Предишната диагноза беше много страшна и лоша и направо се радвам , че има ДХ и протрузия  Peace

# 355
Привет отново , аз пак с въпрос  Rolling Eyes

Възможно ли е да се получи лек оток на кокалчето на крака , съпроводен с болка от ДХ ?

# 356
*Мери*, за съжаление не трябва да изключвате и автоимунната етиология. Отоците в кокалчетата на краката често са ставни възпаления. Относно медицинските изследвания за ревматологични проблеми, имай предвид, че съществува и т.нар. серонегативна форма на ревматоиден артрит и тя трудно се доказва с кръвни изследвания. И още нещо - дегенеративните промени при някои форми на ревматологични заболявания се появяват на доста късен етап, когато процесът е необратим. Пиша това от личен опит. Стискам палци всичко да е наред Hug

# 357
Tamanu , знам , че е така ...за жалост . Просто болката е точно на местата , където са протрузиите и много се надявам те да са причината . А глезена се надува само след вдигане на нещо тежко и се разрових да проверя дали може да има общо . Откакто сме направили ЯМР сме ходили само до ревматолози , които даже не забелязаха , че има ДХ . Миналата седмица друг лекар след тест каза , че болката е неврологична , а не ставна и , че се дължи на ДХ . Надявам се да е прав  ooooh!

# 358
Защо, ДХ по-невинно заболяване ли е от ревматологичните? Не съм запозната, затова ми стана любопитно. Щото и ДХ не е малък проблем както знаете де...

# 359
Не знам , може би не обърнаха внимание , защото не е в тяхната област . Търсиха други промени по прешлените , но не откриха .

Общи условия

Активация на акаунт