Дискова херния - 15

• 166 283
  • 754
  •   2
Отговори
# 360
  • София
Защо, ДХ по-невинно заболяване ли е от ревматологичните? Не съм запозната, затова ми стана любопитно. Щото и ДХ не е малък проблем както знаете де...
Защото при ДХ имаш и светли периоди, но при ревматологичните нямаш такива, а напротив увреждат се още много органи и най-вече сърцето, за съжаление. Трябва да се постави точна диагноза и прием на лекарства.  Една поддържаща терапия много ще подобри състоянието.

Мери, за ревматологични само при проф. д-р Румен Стоилов БАЩА!! - "Урвич" 13 Ще ви даде окончателно мнение, категорично.
за дисковаха херния -  читав невролог
За съжаление при ДХ има и подуване на глезени, болка в гърба, случва се и то често, също и при нарушени нерви, затиснати, болка през бедрената става, през ингвиналните гънки, тръпки, все едно те втриса, болка и в плешките, ами може и да е навсякъде, тръпнене в подбедриците, пареща и изгаряща също там, все едно те заливат с гореща вода, тя започва леко по бедрата и най-много се чувства в подбедрицата.  Това , че човек може да се навежда и да пипне пръстите на краката си, не означава че няма ДХ, също така не означава, че нямаш ако си подвижен, ходиш, е тук там те понаболява, но продължаваш, докато в един момент те сбутва и ти проста падаш, едва ли не.. Заедно с равматолог и невролог ще направите нужното и ще се изяснят нещата, поне аз така мисля. По метода на изключването и истината ще излезе накрая.
Отвори това, аз съм го пускала и преди може да намериш нещо подобно, но това  все още нищоне означава, само е информативно, нали...Мести курсора и все нещо ще ти даде информация...Ще се оправите, вярвам... Praynig
http://www.spiralata.net/kratce/index.php/zdr-lekuvane/327-gr-st

# 361
marcheva , много ти благодаря за компетентното мнение  Hug Погледанах линка и оплакванията определено покриват засегнатите зони при нас . Надявам се тези прутзии да са виновни , макара че няма големи хернирания Peace

# 362
И аз от 8-9 г. си нагласявам живота  окола една ДХ /L4-L5/ с протрузии над и под нея . Ходих при двама неврохирурзи на консултация , препоръчаха ми да  си променя начина на живот  и да изчакам с операцията .
Проблемът е ,че не мога да седя повече от 1 час , добре  че съм на частна практика и мога да работя в разни странни пози  на компютъра - едната установка е  права /с бар-столче за лека почивка / , а другата е на  една специална масичка  върху  якия матрак  Wink

# 363
Здравейте,
Много хубава тема. Радвам се че ви открих.Мъжа ми е с диагноза дискова херния, вече повече от 2 месеца лежи у дома. Настъпи някакъв ад в семейството. Неговата  е л5-с1.Има пропукан междупрешленен диск който му е засегнал левия крак. Вече може да става и да ходи по десетина минути . Да стой седнал му е много трудно и не издържа повече от час. Ние сме от Бургас- дълбока провинция по отношение на лекарите. Дават му болнични  и афламил и това е цялото лечение. Вчера ходи пак за болничен и са му казали че могат да му дадат за последно 20 дни. Общо всички болнични дни стават 70. Да попитам имате ли представа до колко дни законово може да получи болничен без да е лежал  в болница за ДХ . Никой не му предлижи да влезе в болница  в началото когато беше най-зле , директно му казаха отивай на операция , но той отказа. В момента има напредък, но мисля че поне още два месеца ще му трябват ,за да се възстанови така, че да може да ходи на работа, макар и с болки.

# 364
Момичета и момчета, решила съм да пробваме иглотерапия, искам да помоля за препоръки, някой ако е ходил и е доволен.
 bouquet
За София става въпрос.

# 365
  • София
Момичета и момчета, решила съм да пробваме иглотерапия, искам да помоля за препоръки, някой ако е ходил и е доволен.
 bouquet
За София става въпрос.
Правила съм в болницата в Овча купел имаше една много приятна лекарка и кадърна и това и беше специалността, но не мога да се сетя как се казваше, съжалявам. Попитай . На мен не ми помогна изобщо, а направих 15 бр толкова колкото е необходимо.

# 366
  • Bg
Здравейте и от мен,от скоро чета форума и намерих много полезна информация, за което искрено благодаря на всички, които пишат тук. Преди 12г се появиха първите болки в кръста ми, когато качих повечко килца като бременна,но отшумяваха за няколко дни. Така и не успях да сваля килограмите,защото ме наляха с две банки глюкоза заради кръвоизлива, който получих при раждането. Работата ми е 8ч седнала... Миналия септември започнаха мъките...Заболя ме кръста и десния ми крак изтръпна до коляното. Невроложката ми изписа милгамма, етодин форте и парацетамол перорално. След 20 дни болнични и лекарствата се посъвзех и пак на работа. От тогава съм имала периоди на поносими болки,но за 7-10 дни и щадене от моя страна всичко беше ок. От миналата седмица обаче всичко се промени - адски болки,изтръпнал крак включително последните два пръста,едва ставам от леглото... Могат да ме приемат в болница чак на 24 април и ще чакам... правих инжекции 6 дни : 1 ден Дипрофос, милгамма и мелбек плюс парацетамол перорално, останалите 5 дни само милгамма и мелбек плюс парацетамол перорално. Имам леко подобрение,но епизодично като ме стегне се търкалям от болки в леглото. За сега имам само рентген и се вижда сериозно стеснение между L5-S1 , но диагноза още не ми е поставена. Искам да попитам ако започна ензимите нали няма да сгреша? Не биха ми навредили... Четох и за инжекциите Дискус Композитум, но не е ли рано за тях- поне докато не направя скенер и не ми кажат дали със сигурност е ДХ... Благодаря предварително и лек ден от мен Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 апр 2017, 06:36 от tedi_81

# 367
Марчева, благодаря! И да те питам,
Скрит текст:
Скоро правих страхотни банички със сметана , по рецепта на човек със същият ник като твоя, в един кулинарен сайт. Да не би да е твоя?

Последна редакция: сб, 08 апр 2017, 21:56 от Lemy

# 368
  • София
Марчева, благодаря! И да те питам,
Скрит текст:
Скоро правих страхотни банички със сметана , по рецепта на човек със същият ник като твоя, в един кулинарен сайт. Да не би да е твоя?
питай, питай.. Simple Smile
Скрит текст:
Ми....... този ник е само мой, Марчева 14, друг за сега не го е ползвал... мда. Трябва да съм аз в Готвач БГ. На всяка снимка е Марчева 14 , а иначе като ник в горната част е Мари 14,  та пак съм аз. Банинички със сметана, казваш, а нямаха ли и моцарелка за разкош.. Там съм публикувала невероятни неща, разгледай. Поздрав!

# 369
Тези нямаха моцарела, Мандраджийските банички правих, много се харесаха в къщи, поздравления! Непременно ще разгледам и другите рецепти  Simple Smile

# 370
  • София
Тези нямаха моцарела, Мандраджийските банички правих, много се харесаха в къщи, поздравления! Непременно ще разгледам и другите рецепти  Simple Smile
Скрит текст:
Ааааа, да, мандраджийските банички, вярно че са много хубави. Много ти благодаря!!  Hug

# 371
  • Варна
Може ли линк към баничките?
Тази година съм решила да правя козунаци, дано не ми мине котка път и гърбът да издържи ... После ще ви споделя направеното Simple Smile

# 372
  • София
Може ли линк към баничките?
Тази година съм решила да правя козунаци, дано не ми мине котка път и гърбът да издържи ... После ще ви споделя направеното Simple Smile

Ще ни изтрият, девойки, с  последните постове си разрешихме да я обърнем на кулинарна тема, ама и то е част от живота ни, нали, болни, криви, ама ни се и похапва.. Simple Smile
Arven,
Скрит текст:
напиши заглавието на рецептата през Гугъл - "Мандраджийски банички" и ще излезе в "Готвач БГ" рецептата и снимката. - Марчева 14.  Не ми разрешава да пускам линк, не зная защо или аз нещо не се справям добре с линкове от там. Благодаря!

# 373
Много ми харесва интересният кулинарен завой на темата за ДХ! И специални поздравления на Марчева, не знаех, че има и такива умения, ще се запозная с рецептите, че Великден идва, повчеко готвене и трапези ни очакват.

# 374
Arven, ще чакаме снимки.
Пуснах линк, дано се отваря:
http://recepti.gotvach.bg/r-58817-%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80 … D1%87%D0%BA%D0%B8

То аз психясах от болести и болки, та малко да се разсеем, ровя се из кулинарни и козметични блогове и сайтове.

Общи условия

Активация на акаунт