Дискова херния - 15

• 166 057
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • На планетата земя
Точно това имах в предвид и аз като споменах за кола,човек се чувства адски отпаднал след това банче,не си представям да вървя пеша до х. ''Стряма'' всеки ден носейки торба с халат и други принадлежности.Относно хигиената казват,че в тези минерални води не оцелява нищо,вече два пъти ходих и нищо не съм прихванала,а съм много податлива и даже в морето не влизам.От Баня Карловско съм най-доволна като резултат и за сега не мисля да сменям. Peace

# 541
  • София
Та за хигиената стана и въпрос, изобщо не исках да го споменавам, благодаря че и това се разисква. Мен също ме притеснява, 100 пъти питах , "ама гол ли влизаш", ами гол се влизало, защо не ми е ясно, защо не се ползва бански... newsm78  даже е и малко грозно, ама... То навсякъде преди да се влезе в басейн се взима душ, въпреки че някои на Павел баня не го правиха, аз забелязах, следих ги Mr. Green направо се мятаха в басейна, въпреки че имаше огромна табела, кой ти гледа..
Ами каквото е такова. Ще се ходи. Ето, вчера имах много ходене из цяла София и днес определено ме подпира една точка на кръста, що ме подпира...ей това ме плаши.

# 542
Влизало се гол за по-голяма хигиена Simple Smile
Така ми казаха на входа...

# 543
В Поморие  като ни  увиваха с парцали и ни топеха  във ваните  с кал , също препоръчваха  да се дупим голи , но аз бях  по бикини , защото  през залата  с 10-15 вани  преминава кой ли не и беше  много гадно , на лелките не им пукаше , но аз се чувствах кофти  ooooh!
В Павел баня  освен ,че не си взимаха душ преди  водната гимнастика , се завираха в басейна с найлонови торбички  на върха на главата и разни  дълги  косми  плуваха  наоколо  Shocked

# 544
  • София
................................
В Павел баня  освен ,че не си взимаха душ преди  водната гимнастика , се завираха в басейна с найлонови торбички  на върха на главата и разни  дълги  косми  плуваха  наоколо  Shocked
Вярно е. Това с дългите коси направо ме вбесява, като ги разпилеят, като ги натопят, то да ти стане не гадно ами па по..рнеш.  Па по някое време я изстискат и хвърлят космаците във водата. То същото е и по морета и океани, пък толкова ли не могат една шнола да си турнат на главата, не, трябва да са красиви и У водата, ама не са, като голи мишльоци са.  Shocked  Но това е друга тема.

# 545
  • ...от там,където гарга не каца...
Здравейте!От 2011 г. съм диагностицирана с дискови хернии,листеза,ошипяване(...да не навлизам в подробности Simple Smile) в лумбо-сакралния дял.От 2013 .....дискви хернии и в цервикалния дял ,с последващ радикулит и всичките му "подаръци"  Cry.Спасение....няма.Ходене по мъките ,най-вече с искане на направления за невролог от ЛЛ.А тя ме заплашва,че повече няма да ми дава( при дадени 2 за 2017 г.,като отивам с изтръпвания,болки и повишена чувствителност в ляв крак Shocked).Та искам да попитам диагнозата дискови хернии подлежи ли на диспансеризация?

# 546
Здравейте!От 2011 г. съм диагностицирана с дискови хернии,листеза,ошипяване(...да не навлизам в подробности Simple Smile) в лумбо-сакралния дял.От 2013 .....дискви хернии и в цервикалния дял ,с последващ радикулит и всичките му "подаръци"  Cry.Спасение....няма.Ходене по мъките ,най-вече с искане на направления за невролог от ЛЛ.А тя ме заплашва,че повече няма да ми дава( при дадени 2 за 2017 г.,като отивам с изтръпвания,болки и повишена чувствителност в ляв крак Shocked).Та искам да попитам диагнозата дискови хернии подлежи ли на диспансеризация?
Можеш да смениш ЛЛ до края на месеца.

# 547
Диспансеризациите са останали само за най-тежките диагнози, масово за изрязани пи всички специалисти. Споделяно от гастроентеролог, невролог, УНГ и личната ни лекарка, чух го това и за кардиолозите, масово здравната каса е орязала. Доста от тях са прехвърлени при личните лекари за диспансерно наблюдение, за това трябва да попитате Вашият лекар.
Моят мъж напр. личната само за щитовидната жлеза го диспансеризира, каза, че можело и при желязодефицитна анемия, ако му продължи с това проблема. Но за дискова херния и подобни неврологични, мисля, че не може, иначе щеше да го е диспансеризирала досега.
Иначе, на мъжът ми тя му даде само за 4 месеца второ направление за невролог, чакаме отговор от Здравна каса за ЯМР на шийни прешлени удължено, поне така го писа невролога, не ни е отказвала никога, когато има сериозен проблем. Но на него и специалисти също му дават съответно направления за други нужни специалисти.

# 548
  • ...от там,където гарга не каца...
Можеш да смениш ЛЛ до края на месеца.
Задължително-търпя я от доста години. Twisted EvilАко може да попитам и за мнение за използването на колаген за нашите болежки-четох в темата,но трудно се ориентирам точно какъв - колаген 2,течен или не,рибен или пилешки....Ще съм благодарна за отговор .

# 549
  • София
.............................Та искам да попитам диагнозата дискови хернии подлежи ли на диспансеризация?
Не, не подлежи. То ако така ставаше трябваше повече от половината население да е диспансеризирано.

............................Ако може да попитам и за мнение за използването на колаген за нашите болежки-четох в темата,но трудно се ориентирам точно какъв - колаген 2,течен или не,рибен или пилешки....Ще съм благодарна за отговор .
Ползвах Бонген на ампули за пиене. Дълго време. Много приятен вкус. По препоръка от лекар. После си купувах животински желатин и си го разтварях в сокче и всяка сутрин го изпивах. Също дълго време. Да съм станала по еластична, не, не забелязвам.... Joy

# 550
Бонгенът ми е отвратително сладък на мен, особено рано сутрин и на гладно. Гадост. На който му харесва вкуса, блазя му, аз се отказах да го пия.

# 551
Аз си правих портокалов крем скоро с желатина. Може и с друг плод. Блендират се плодът и желатинът вечерта и се прибира в хладилник. Сутринта е готово. Може да се добавят ядки и сушени плодове. Колко желатин трябва да се яде дневно за ставни проблеми?

# 552
Аз направих  пролетен курс с колаген /течен в цилиндрични пластмасови  шишенца/ на Допел херц-в Кауфланд  кутията е 47-48 лв. След  първата кутия /30 дни/  се почива  1 месец и се започва  втората . На мен ми беше вкусен  този колаген , с малинов вкус , не  неприятно сладък .
Не бих казала ,че  съм  жената-ластик , но нали  тези  глезотии ни се препоръчват за профилактика .
Така и така не  се организирам  да ходя някъде  на минерален гьол , поне мога да си пия колагена и да си мъскам инжекциите  Дискус  ooooh! Май  най-много ми помага  ходенето на масаж  един път седмично  newsm78

# 553
Аз пих бонген, никакъв ефект. После флекскод няколко шишета. Нищо.
Сестра ми е лекар и ми каза, че няма никакъв смисъл, но аз държах да пробвам.
Имам ефект от гунафорезата с колаген обаче.

# 554
Лъки  Hug
Аз пия желатин, заредила съм се с един килограм  Laughing  Не очаквам чудеса, но просто ей така, да пия нещо.

Общи условия

Активация на акаунт