Дискова херния - 15

• 166 071
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ма, другарки мили, в х-л "Стряма" съм. Гледах, гледах и това най-много ми хвана окото...прилично изглежда на външен вид.  Вие не ми вярвате, но места няма до край на октомври, нататък не съм питала дали има. За 10 дни направих резервация, не е за една седмица. Каквото-такова. Ще се палцикам в така нареченото "банче". Дали е Царски баня.. .ми, не знам.
В интерес на истината си имам приятел и мой добър партньор в работата, който си имаше огромни проблеми с дисковата харния.  Беше за операция, положението му беше много зле, даже критично. Той не се съгласи и тръгна на тези бани всяка пролет и  есен. В началото ходеше с един бастун и колан , тези дето си ги говорим тук, сега няма и помен от колана. Ходи изправен, нормален, не го боли нищо. как станаха тези неща не ми е ясно, но е така.  Той ми ги препоръча, още когато изобщо не бях за операция и нямах изобщо сериозни проблеми, но аз само го погледнах недоверчиво и веднага го отхвърлих като  идея и каква стана тя.....сега тръгнах профилактично , знам ли.. Най-хубаво било в Поморие - няма места никъде, за което и време да си поискам. Аз ли не се справих с разглеждането на този санаториум, не успях да си направя резервация. Предлагат ми се някакви хотелчета , тип домашна обстановка, ами няма да стане. Намерих един със СПА, ми нещо не ме хвана, не ми вдъхна доверие.  Веднага след като се върна от тези бани ще започна да търся за Поморие и ще се резервирам  Mr. Green за пролетта. По мнението на докторята с които контактувам тук и тези от Германия, защото аз бях и там за няколко дни да ме прегледат , те също потвърдиха, че минералната вода оказва огромно влияние в/у гръбнака, изобщо в/у костите. По тяхно мнение, колко по- често толкова по-добре. Даже  настояват да се стои по 20-25 дни....немците така казаха. Последното няма да се случи, но 10 дни е нормално. Стига ми толкова. Ми... ще се палцикам във водата.

# 526
  • Варна
Няма места дори да отидеш платено ли? Смятайте колко хора има с нашите проблеми, че и с по-лоши ... Sad  Само аз ли не виждам файда от водата? Пробвала съм само тази в Павел Баня, но не съм очарована.

# 527
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Момичета,решшх да си купя колан за кръста ,обаче не знам какъв-с дискова съм L5-L1.Искам да е зишащ,да не ме спарва.Ще ми препоръчате ли накой модел?

# 528
  • На планетата земя
mar4eva14,т.нареченото банче е доста далеч от х-л ''Стряма'',където банче няма ,на вани са като навсякъде.Ако си с кола можеш да ходиш и да си го плащаш,но банчето е само едно и се намира в СБР''Баня Карловско''.
В Поморие при мен ефекта беше 0,така че не на всеки действа калта там,друг е въпроса,че и минерална вода няма.

# 529
  • София
Банчето е на 10-15 мин. умерен ход от х-л Стряма. За този хотел мога да дам само положителни отзиви, на фона на останалите места, на които съм ходила си е направо за отличен.

# 530
Банчето е на 10-15 мин. умерен ход от х-л Стряма. За този хотел мога да дам само положителни отзиви, на фона на останалите места, на които съм ходила си е направо за отличен.
+1

# 531
В тоя хотел Стряма няма вътрешен басейн и през по-студените месеци се разчита явно само на вани.

# 532
В тоя хотел Стряма няма вътрешен басейн и през по-студените месеци се разчита явно само на вани.
Така е.
За вътрешен Банчето...  Макар и малък, водата е много приятна, дъното е порьозно и непрекъснато влиза свежа вода от източника. Миналата година беше ужасно стара баня, сега обаче бил направен ремонт. Малко се притеснявах в началото да влизам гола, банските са забранени, ама ..Simple Smile

# 533
Банчето на платен прием е 2 лв., нищо работа. Марчева, ако ходиш започни с 5 мин. престой и увеличи постепенно до 15. Също не е желателно да се потапя сърдечната област.
За Поморие е много трудна работа записването. Аз пробвах на место да запиша една жена, докато ходих там на басейн. Не става по всяко време. За записване по клинична пътека се звъни два месеца по-рано на 1-2 число от месеца. Който има нерви. Телефонът не се вдига...

# 534
Аз понеже съм зарязала всякакви клинични пътеки, НОИ и прочее безумно усложнени и целящи да ти скъсат нервите процедури, та ходя платено където намеря де...Та в този ред на мисли за Поморие ме посъветваха просто да отида и да се мажа там колкото дни съм с натурална кал от самото езеро, после измивам на плажа. Първо с няколко минутки, после постепенно да увеличавам. Полезна била калта точно извадена от езерото, непосредствено преди това. И за тая цялата философия не ми трябвало специален санаториум или хотел, просто където намеря място за нощувка в Поморие.

# 535
  • София
..............................(  Само аз ли не виждам файда от водата? Пробвала съм само тази в Павел Баня, но не съм очарована.
......................
В Поморие при мен ефекта беше 0,така че не на всеки действа калта там,друг е въпроса,че и минерална вода няма.
Ми, не, не е така. За да има положителен ефект трябва да се ходи много пъти.  Отведнъж тази работа не става. Също като теб смятах , че от едно ходене до Павел баня ще се приключат всички проблеми, да ама, не. Ходенето е в продължение на години, всяка пролет, всяка есен, поне по два пъти. Досада жестока, но след като сме се докарали дотук се търсят начини да се подобрим.

Аз понеже съм зарязала всякакви клинични пътеки, НОИ и прочее безумно усложнени и целящи да ти скъсат нервите процедури, та ходя платено където намеря де...
Също! Изобщо не търся НОИ-МОИ и подобни. Нямам нерви, но и с търсенето на хотел е затормозяващо, желаещи много... мда.

Това исках да прочета.  Hug Въпреки че съм с кола ще предпочета малко да се движа и това е от полза, че всеки ден на едно бюро с компютър ме довършва.

В това хотелче "Стряма" видях че имат и басейн - че , дали е еднаква водата, ми сигурно, та питам, задължително ли е да се ходи на това т.н. "банче"?? Оф....

# 536
Ама басейнът е външен, така че в късна есен едва ли ще може да се посещава....А това "банче" дето се влиза без бански и въобще ситуацията около него ме навежда на мисълта за ниска хигиена. Подът бил порест, значи не се почиства както трябва. Моля да ме извините за свободните разсъждения, не съм била там и говоря наизуст, но просто споделям какво би ме притеснило мен.

# 537
  • София
   Относно хигиената - преди да се влезе в банчето се минава през душовете, самите посетители зорко следят да си добре изкъпан Simple Smile А и задължително се влиза с шапка на главата. От дясно на банчето е входа за калните бани, едно уникално място - има две басейнчета с кал и едно с кристална минерална вода. Мажеш се с кал, лежиш гол на слънце, къпеш се... евин плаж в чист вид Simple Smile
Басейна на Стряма също е минерален, но разреден, докато в банчето водата е автентична, много силно минерализирана.
  От няколко места ми препоръчват СБР Тузлата, дали имате впечатления от това място?

# 538
Та в този ред на мисли за Поморие ме посъветваха просто да отида и да се мажа там колкото дни съм с натурална кал от самото езеро, после измивам на плажа. Първо с няколко минутки, после постепенно да увеличавам. Полезна била калта точно извадена от езерото, непосредствено преди това. И за тая цялата философия не ми трябвало специален санаториум или хотел, просто където намеря място за нощувка в Поморие.
Аз последната година редовно плувах в басейна на СБР Поморие и се запознах с персонала. Точно за калта ги питах дали е удачно лятото да се мажа. Отговориха ми, че тази, която се ползва с санаториума се вади с машина от доста дълбоко място в езерото. Тя била мазна и много по-лечебна от тази на повърхността.
Относно хигиената в банчето. Подът е порест, но това са едни каменни плочи, на които има дупки. Всичко е чисто ново след основен ремонт. Всеки понеделник басейнът се изпразва, мие и пълни наново. Това е мястото с най-зорко спазваната хигиена. Няколко пъти присъствах на скандали от разни бабички там кой колко дълго се е къпал преди да влезе в басейна.

# 539
Марчева, октомври ще е по добре с колата от Банчето. Не е добра идея да се охлаждаш...
Преди банчето е къпане, много е топло, после киснене на 35-36 градуса в силно минерализирана вода. После почва едно потене...., а и човек се чувства отпаднал.
Между другото и аз си мислех, че ще се оправя от едно ходене, но чак на третото почувствах облекчение. Вече ходя по един път годишно за 10 дни и един път за 6-7...и така съм от 2005....Определено ме е яд, че отпуската ми отива половината така, но като си спомня 24 часовата болка в началото..
Ходила съм по НОИ и по кл.пътека, но напоследък ходя платено. Началото на май бяхме в Дианамар, определено не си струваше 2 хил.лв. дето оставихме

Общи условия

Активация на акаунт