Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са различните методи за лечение на дискова херния?
Какви са консервативните лечения за дискова херния?
Какви са методите за оперативно лечение на дискова херния?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са различните методи за лечение на дискова херния?
Лечението на дискова херния може да включва консервативни методи като физиотерапия, лекарства, инжекции, масажи и мануална терапия. Ако консервативните методи не доведат до подобрение, могат да се използват оперативни методи. Освен това озон терапията и медицински център 'ДАР' са споменати като алтернативни лечения.
-
Какви са консервативните лечения за дискова херния?
Консервативното лечение на дискова херния включва използването на нестероидни противовъзпалителни лекарства, аналгетици, физиотерапия, балнеолечение, ЛФК, озонотерапия, акупунктура, хомеопатични инжекции Discus Compositum N и лечение с протеолитични ензими. Тези методи се използват за облекчаване на симптомите и подпомагане на възстановяването без хирургическа намеса.
-
Какви са методите за оперативно лечение на дискова херния?
-
Какви са методите за балнеолечение при дискова херния?
-
Какви са препоръките за избор на матрак при дискова херния?
питането ми е следното - имал ли е някой от вас чувство за потъване , нямам предвид само от краката ( все едно да ти се случи да стъпиш по-ниско), а цялостно все едно да те дърпа нещо надолу или пък само от главата да се усети, не мога точно да го обясня... също така едни като цветни къдрави линии пред очите, които се уголемяват и изчезват след време в периферията. Имам дискови хернии на кръста и врата, както и ошипяване. Един невролог ми казва абсурд тези симптоми не са свързани с диск хернии, друг ми казва възможно е да, ако дразни нерви и притиска съдове. Вие какво мислите, има ли някой такива или подобни симптоми ?