ღ Poyraz Karayel ~ Пойраз Карайел (Тема 6) ღ

• 60 867
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
Цитат
За това опасно дело Пойраз ще плати висока цена.
Много зловещо звучи- Мелтем, Синан, Айшегюл...Кой или кое е скъпо струващото?

# 46
За пореден път така ме дразнят, но след това винаги отново са ме разубеждавали и са ме оставяли с отворена уста от удивление! Имам чувството, че точно това е целта на Етхем - да види докъде ще го изтърпят зрителите. А това си е една своеобразна цедка за това кои зрители истински харесват сериала и кои го гледат просто ей така. Сериалът определено не е създаден за обикновената маса зрители, която никога не би изтърпяла така да ѝ лазят по нервите! Peace

На 200% съм съгласна.Имам чувството, че Етхем не се интересува от друго, освен от това, качеството да не пада и да е интересно.Не  е комерсиален сценарист и успешно създава интриги и обрати, независимо от мнението на зрителите.Това е нож с две остриета, но на него не му пука.
Сетих се за ситууацията лятото.Феновете му бяха бясни, че е убил Пойраз, пишеха какво ли не, че няма да гледат, че Пойраз Карайел без Пойраз не става..А той просто написа: Като не искате, не гледайте Joy Маниак, че и непукист.
Но пък има защо, създава проект, който за мен е тотален фаворит.Нищо общо с клишето турски сериал.Различен, динамичен, интелектуално наситен.Интересно ми е как не се "губи" във всички дребни детайли, с който винаги ме изумява. Crazy
На моменти така ме е изненадвал, че си казвам- "Боже, колко съм тъпа, как не се сетих по-рано"
Малко са обаче хората, които ще  търпят такава умствена провокация, изпитание на търпението и нервите си.Повечето предпочитат лежерен жанр, какъвто Пойраз не е.

# 47
Цитат
Независимо, че Пойраз отказва, съдбата все пак ще го отведе на тази среща.За това опасно дело, Пойраз ще получи огромна награда.
В "Контакта" последното изречение е друго.

# 48
Цитат
Независимо, че Пойраз отказва, съдбата все пак ще го отведе на тази среща.За това опасно дело, Пойраз ще получи огромна награда.
В "Контакта" последното изречение е друго.

Вярното е висока цена, в контакта също е поправено Wink Имаше разминаване между турския и руския превод от това се получи.

Между другото няма да има втори фрагман.Малко са били епизодите с един фрагман newsm78 и все са били бомбастични.

# 49
За пореден път така ме дразнят, но след това винаги отново са ме разубеждавали и са ме оставяли с отворена уста от удивление! Имам чувството, че точно това е целта на Етхем - да види докъде ще го изтърпят зрителите. А това си е една своеобразна цедка за това кои зрители истински харесват сериала и кои го гледат просто ей така. Сериалът определено не е създаден за обикновената маса зрители, която никога не би изтърпяла така да ѝ лазят по нервите! Peace

На 200% съм съгласна.Имам чувството, че Етхем не се интересува от друго, освен от това, качеството да не пада и да е интересно.Не  е комерсиален сценарист и успешно създава интриги и обрати, независимо от мнението на зрителите.Това е нож с две остриета, но на него не му пука.
Сетих се за ситууацията лятото.Феновете му бяха бясни, че е убил Пойраз, пишеха какво ли не, че няма да гледат, че Пойраз Карайел без Пойраз не става..А той просто написа: Като не искате, не гледайте Joy Маниак, че и непукист.
Но пък има защо, създава проект, който за мен е тотален фаворит.Нищо общо с клишето турски сериал.Различен, динамичен, интелектуално наситен.Интересно ми е как не се "губи" във всички дребни детайли, с който винаги ме изумява. Crazy
На моменти така ме е изненадвал, че си казвам- "Боже, колко съм тъпа, как не се сетих по-рано"
Малко са обаче хората, които ще  търпят такава умствена провокация, изпитание на търпението и нервите си.Повечето предпочитат лежерен жанр, какъвто Пойраз не е.
Хубаво е, че явно има и железни спонсори, които не се отказват от проекта, въпреки понижилия се интерес. Освен качество, за първи път виждам и такава отговорност спрямо аудиторията. Въпреки всичко и всички. Както беше споменала, Ради - сериал анти-клише, продължаващ напук на ниските рейтинги. Засега все още фаворитът ми е сезон две, но най-интелигентно създаден май ще се окаже сезон три. Щом все още успяват да ни изненадат и да ни държат под напрежение почти 80 епизода, значи наистина си вършат работата не просто качествено, а гениално! Признавам ги! Притеснявам се, че след финала, който ще е рано или късно, в ефир надали в скоро време ще има друг подобен проект! Етхем ще има нужда от дълга почивка и време за вдъхновение за следващ още по-успешен сериал! Дано не ни лиши от талантището си! Praynig Единственият сценарист, на когото се възхищавам толкова, колкото на Етхем, е Ерсой Гюлер. Винаги прави едни такива невзрачни на пръв поглед проекти, които после избиват рибата. "Отново любов" (Ask Yeniden) е неговият шедьовър, подобно на "Пойраз" за Етхем. Никога няма да се уморя да го хваля! Много ги уважавам тези гении на турското кино!

# 50
Не само Етхем, целият екип ще има нужда от дълга почивка.За другите не знам, но Илкер и Бурчин го бяха обявили като приоритет след приключване на Пойраз.Дано при подходящ сценарий да преосмислят този си приоритет.Поне в игрален филм много ми се иска да ги видя и двамата.

А понеже казах за епизидите с един фрагман- много тематично, но например еп.59 беше с един фрагман

Скрит текст:

# 51
Едно интересно видео от официалното възкръсване на Пойраз:

Явно Илкер се е появил чак в края на гала-вечерта по случай началото на третия сезон, т. е. са държали и всички присъствали журналисти в напрежение до последно, за да не изтича информация в социалните мрежи. Peace

# 52
СЕРИАЛИ в България, понеже гласувахме и коментирахме оспорваната надпревара за наградите 24. ITÜ EMÖS BASARI ÖDÜLLERI ,преди малко затвориха страницата за гласуване.На моменти всичко беше на косъм, но както и ти каза, феновете на нашите се активизираха, и разбира се- победители са Илкер и Бурчин.
Скрит текст:

За пореден път ще си получат статуетките за "Най-добър актьор" и  "Най-добра актриса" на награждаването, което ще е на 31.01.2017г.

Скрит текст:

# 53
ХАШТАГ за еп. 77 #PoyrazcımKarayel#СкъпиМиПойразКарайел

# 54
Измина още една серия, която предизвика у мен цялата възможна гама от емоции и реакции!
Стана ми хем много смешно, но и хем много жал покрай серийната убийца. Доколкото разбрах, след изчезването на агнето Памук, което е било нейно, целият ѝ живот се съсипал. Сигурно тогава е и изперкала. Много бързо говореше, но май се влюбила, пък нейните не ѝ давали да се омъжи, пък тя избягала, пък агнето символизирало любовта ѝ, пък после всички нейни близки умрели... Със сигурност ще трябва да изгледам серията в превод, за да разбера цялата тази прословута история!
Радвам се, че Етхем не ни разочарова и всичко между Еда, Пойраз и Айшегюл е било една игра. Айшегюл доста натясно хвана Невра и Чънар, питайки ги как са могли да сложат камера в дома на Пойраз. И понеже Невра нали е много умна, отби номера с "Това ли е най-големият ти проблем в момента, Айшегюл?".
Еда и Саваш според мен много ще си отиват! Силно се надявам да се сближат и Еда да му повлияе добре, да го укроти. Въпреки че от кръвно отмъщение едва ли ще се откаже толкова лесно и този, пореден психопат!
Много ми е гадно за Мелтем и Зюлфо! Тази идея на Етхем хич не ми харесва, идва ми малко клише - досега в "Пойраз" никой не си беше губил паметта, докато във всички други сериали това се случваше рано или късно... И то пък точно на Мелтемката да ѝ се случи, пфу! Шок след шок ни сервира в тази сюжетна линия този сценарист!
Много ме изкефи Пойраз как снима Невра на тайното събиране на Инициативата! Мнооого силна игра на Айда Аксел след това, когато разбра, че вече Инициативата не работи с нея! Не ми се мисли обаче какво ще става от тук нататък... Играта загрубя и то много! Очевидно Невра е отвлякла Айшегюл и Синан, но дали Пойраз ще намери картата-памет със снимките ѝ, които искат като откуп?  newsm78 Дано не се случи така, че Пойраз да започне да обикаля навсякъде и да търси картата-памет, а когато някой му отговори, че не я е виждал, да го гръмне в главата! Crazy Видяхме вече малките неща като едно агне до какви последствия водят! Joy
Извън кръга на шегата, сериалът става все по-интересен! Дълго време чаках този момент, в който нещата ще загрубеят! Ядосаната Невра е много страшна! Направо ми събра очите! #Crazy

# 55
Малеееееее! #Crazy

# 56
СЕРИАЛИ в България  Hug

Не ми се пишеше, защото съм изморена, а и не знам кое от всичко, което се случи да коментирам, но набързо.

Епизодът беше супер.Много забавен и много наситен с действия.Както и предполагах всичко беше номер, но успяха да ме изненадат и този път.След края на предния еп. обявихме Айшегюл за глупачка, а всъщност козовете ги изигра именно тя.

Дори се изправи смело и безрасъдно пред Чънар с ултиматом да подписва развода и да не я предизвиква, за да не му покаже, че е дъщеря на мафиот.

Мацката с агнето в този епизод много ме забавлява, но мисля, че ще има и др. роля- т.е неслучайно попадна в клиниката при Мелтем.

За Мелтем така се тревожих, а тя като същински Карайел, нацели контейнера hahaha стана, изтупа се и все едно нищо не е било.
За това с паметта Mr. Green Чънар ще си го получи, а тя ще се оправи Peace

Относно Еда и Саваш/ Четин първо ми направи впечатление детайлът с музиката, на  която се запознаха.Същата,на която се запознаха и Зафер и Айшегюл. newsm78 Тази линия ми е много интересна.Хем Еда е в разузнаването, хем се прикрива пред Невра, хем пък сега ще го "играе" и пред Саваш newsm78 Дали е възможно, ако той се влюби в нея, това да се окаже "ключът" към справянето с него.Както Айшегюл в сезон едно се домогваше до домът и делата на Зафер например.Или, ако му разкрие, че Невра мъти конспирации и срещу него..
Ние и нея я обявихме за глупачка, защото не провери дали това е дъщеря й, но от епизода разбрахме, че тя също  не се е доверила сляпо на Невра заради емоции и си имаедно наум, че може и да я лъже.

Случилото се със Сонгюл-Фатих- Садо, за капак Айшето, която също разбра..Ако предната сряда се чудих дали Соня и Фатих ще са нещо повече от флирт, сега се чудя дали пък няма да видим Садо, Сонгюл и Хасан като едно семейство.
Садо и Хасан са просто  Heart Eyes Да не повярва човек, че това е същия Садо Crazy

Пойраз успя да прецака Невра и то само как, но и "цената" наистина е висока- любимите му Синан и Айшегюл Crazy Не, че се съмнявам, че ще ги спаси.

Стана дълго и объркано. С две думи- Хареса ми.

Вече чакам с нетърпение за следващия еп.

# 57
# 58
 wavey

Статистиката за снощи показва, че  рейтингът е малко по- висок в сравнение с миналата сряда, но почти без промяна.Нямам идея дали продуцентите ги вълнува, май по-скоро не (и правилно Wink Laughing)

Рейтинг за 25.01.2017 г.
Тотаl - 2,93 ( 20 място)⬆
АВ - 3,83 (8 място)⬆
АВС1- 2,97 (17 място) ⬇

В социалните мрeжи сме първи и най-обсъждани и коментирани

А ето и една статия от Ранини, посветена на предстоящите награди 24. BaşArı Ödülleri Töreni
В статията са написани всички  категории и имената на окончателните победители за наградите.  Peace

http://www.ranini.tv/haber/22097/1/24-basari-odulleri-toreninde- … hiplerini-buluyor

В категориите за сериал, победители са:
Най-успешна актриса Бурчин Терзиоолу
Yılın En BaşArılı Kadın Dizi Oyuncusu: Burçin Terzioğlu

Най-успешен актьор Илкер Калели
Yılın En BaşArılı Erkek Dizi Oyuncusu: İlker Kaleli

В категориите за игрален филм, победители са:
Най- успешна актриса Yılın En BaşArılı Kadın Film Oyuncusu: Serenay Sarıkaya
Най-успешен актьор Yılın En BaşArılı Erkek Film Oyuncusu: Ozan Güven

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 18:29 от ra4eto_Radi

# 59
Привееееет!

Нося ви четмо, споделено от Ташкафа, Невра и Зюлфо ...

Статия от http://www.roportajgazetesi.com

Преведена ни благодарение на Hotchocolate  Heart Eyes Hug bouquet

Джем Джудженоулу ( Ташкафа от Пойраз Карайел)

Защо зрителите ви обичат толкова много?

Опитвам се да играя колкото се може по-естествено. И без това героят, който играя в Пойраз Карайел, позволява това.  Мисля, че зрителите те обичат,  ако успееш да покажеш това, което ти идва отвътре.

Според вас актьорството начин на живот ли е?

За мен определено е така. Но, за съжаление, истината е, че в нашата страна актьорите работят ри много тежки условия.

Какво открихте за себе си чрез Ташкафа?

Ташкафа е герой, който няма нищо общо с мен. С пистолет в ръка и понякога убива хора.  Разбира се, сценаристът ни Етхем Йозъшък много добре балансира това. Чрез този баланс виждаме Ташкафа  като съвестен и чувствителен човек. Най-важното нещо, на което ме научи, е бащиното чувство.  Дори да е нещо мъничко, учи ме как трябва да се държа, когато стана баща.

Играете един от важните герои в  сериал, превърнал се в феномен. Какъв герой искате да играете след този сериал?

Искам да изиграя живота на някой истински човек. Който има много силни чувства.

Като един актьор, какво ще съветвате хората, желаещи да станат актьори?

Да учат, да учат и да учат. После едно добро обучение "майстор-чирак" и наблюдение. Много е важно и да сте любопитен човек, задаващ въпроси.

Какво правите сутрин, за да се разсъните, когато сте много изморени от снимките?

Ако на следващата сутрин имам снимки, всички аларми във вкъщи се настройват и разбира се-кафе. Съпругата ми и без това се събужда рано, понеже е учителка.  Ако нямам снимки, предпочитам да не ставам.

Как ще се опишете за тези, които не ви познават?

Никога не съм се чувствал длъжен да се обяснявам.  Давам време на хората. По-добре е да ме опознаят малко по малко. Но за тези, които мислят, че първото впечатление е важно, имам интензивни курсове (смее се).

Имате ли хоби, което не можете да правите, понеже не ви оставя време?

За съжаление, не мога да отделя време за театър.

Романтичен ли сте, или строг?

Не може да се каже, че съм много романтичен. Но никога не съм бил строг.

Кой ви разсмива най-много?

Най-много ме разсмива Джем Йълмаз.

Кое ви е натъжавало най-много до сега?

Много ми е болно заради тези черни дни, през които преминава страната ни.

Кое не можете да приемете в този живот?

Хората, които не четат и не се развиват.

Какво искате да кажете на зрителите на Пойраз Карайел?

Най-напред, много им благодаря. Много ни подкрепяха от самото начало и продължават на го правят.
Какви са целите ви за в бъдеще? Да изпълнявам професията си по най-добрия начин. Да бъда щастлив със съпругата си и ако имаме-децата си.

Като заговорихме за деца. Какво беше вашето детство? Има ли нещо, за което си казвате "да бях направил и това"?

Бях дете през 80-те години. Имах много красиво детство с много здрави семейни връзки. Майка ми и баща ми бяха държавни служители, затова постоянно се местихме. Имахме здрави комшийски и приятелски отношения. Мисля, че бях от късметлиите.

Кой е любимият ви ъгъл  у дома?

Ъгълът, където се намира телевизорът и аудио системата. Но задължително съпругата ми трябва да бъде до мен.

Айда Аксел
(Невра от Пойраз Карайел)

Завърнахте се на малкия екран с " Пойраз Карайел".  Каква беше причината да кажете "да" на този сериал измежду много други нови сериали?

Невра беше най-примамливата роля, от тези които ми предлагаха. Най-напред, ставаше въпрос за сериал като "Пойраз Карайел".  И ролята, която ми предлагаха, беше такава, каквато никога досега не бях играла. За актриса като мен, обичаща предизвикателствата, има ли нещо по-примамливо от това?

"Пойраз Карайел" привлече вниманието с различния си сценарий. Вие как ще коментирате сценария и какво ще кажете за вашата роля?

" Пойраз Карайел" е много специален сериал. Сценарият и актьорският състав  са толкова добри, че могат да привлекат вниманието на всеки един слой от обществото. Изграден е много професионално и успешно. Винаги е много свеж и новаторски със шегите си и сблъсъците между героите. И аз се възползвах от това и се получи една страхотна Невра. Студена като камък, лоша в истинския смисъл на думата и много силна. Много опасна. Чакам всяка серия с голям интерес и нетърпение.

Кое е нещото, което ви води към снимачната площадка на " Пойраз Карайел"?

Целият екип и вълнението да се "срещна" с Невра. Сцените стават толкова хубави, след като се оформят благодарение на режисьора и колегите, с които играя.

Според вас, колко процента шанс и колко процента талант е успехът?

Шансът, разбира се, че е важен за всяка една професия. Но най-важното    в актьорството е талантът. Много е важно да работите усилено,  за да развиете таланта си. Винаги трябва да прегледате всичко отначало, да се самокритикувате и да бъдете любопитен за всичко, сякаш  все още сте аматьор.
Каква роля искате да изиграете след Невра? Да не е подобна роля. Винаги съм готова за нещо ново.

Има ли някакъв коментар или послание от вашите фенове, който не можете да забравите?

Пишат толкова хубави неща.  С тази роля изживявам нещо ново.  Понякога се ядосвам на Невра също като тях, а понякога се смеем заедно, когато напишат нещо лошо за Невра.

Какво искате да кажете на феновете и зрителите на " Пойраз Карайел"?

Те, наистина, са много ценни. Гледат ни, правейки страхотни и логични коментари и критики, следователно допринасят много на нас. Много им благодаря, че приеха и мен между тях.

Има ли нещо, което да ви липсва в последно време?

Липсва ми мирът, както на всички други в тази страна.

Нещата, без които не можете да живеете?

Децата ми, родината ми и свободата ми.

За какво мечтаете най-много?

Да пътувам на нови места.

Кога се изчерпва търпението ви?

Когато някой  или нещо, което си играе с търпението ми, прекрачи границата.

Ако имахте някаква сила, какво бихте направили за жените?

Бих използвала силата си, за да има помогна да стъпят здраво на краката си и никой да не може да им навреди.

Джелил Налчакан
(Зюлфикяр)

От къде излезе идеята да напишеш книга?

От дълго време имах такава идея в главата, но не можех да се престраша. После се запознах с главния д-р на издателска къща "Инкълап"- Арен Шеноркян. Срещнахме се няколко пъти и накрая се договорихме. И започнах да пиша книга.

За какво ще бъде тази книга?

Няма да бъде разказана от името на един мъж или жена, а ще бъде разказ за това, как се ранява душата. Няма да бъде книга, която да се прочете веднъж и да се захвърли. Напротив, ще бъде книга, която от време на време ще я препрочитате отново.

Знаем за любовта ви към Бешикташ. Мислили си сте някога да напишете книга за отбора, който обичате?

Не съм мислел да напиша книга за Бешикташ, но има някои други неща, които мисля да направя, свързано с отбора. Имаме някои изненади с Фикрет Орман-началникът на клуба.

Ако бяхте един футболист от Бешикташ, кой бихте искали да бъдете?  
Разбира се, че Ведат Окяр.  

Ако имахте дарбата да чувате тези, които не са до вас....?

Не бих искал да чувам никого.

Ако бяхте жена, каква бихте искали да бъдете? Руса, чернокоса, кестенява или червенокоса?

Би било расистко да избирам според цвета. Бих искал да бъда жена със съвест.

Ако бяхте супергерой, кой бихте искали да бъдете?

Бих искал да съм Батман. Защото нямо нещо фантастично в него.  Занимава се напълно с научни и технологични неща. Не го е ухапвал паяк или не е дошъл от друга планета. И за мен най-разумният герой е Батман.

Какво бихте направили първо, ако бяхте невидим?

Много хора биха искали да са невидими, но аз не бих предпочел това. Все пак правя тази професия, за да ме видят.

Ако бяхте певец, какъв жанр щяхте да пеете?

Със сигурност щеше да бъде арабеск.

Общи условия

Активация на акаунт