Имат ли 10-годишните ви деца домашни задължения и какви са те?

• 32 161
  • 245
  •   1
Отговори
# 135
Абсолютно подкрепям мнението на Сбъдваща.Ние сме в Холандия,но дъщеря ми учи в английско частно училище.Правилата са смесени и задължителни и по двете системи.Телефоните са изкл.забранени/макар дъщеря ми да има от две години,но не го ползва в училище/.Водя и взимам от училище.Вратите му се заключват в 9 и отключват в 15.Водя и взимам от плейдейти.По екскурзии също не се носят телефони,инфото идва от учителите или сайта и групата на класа.Навън сама не играе-живеем в широк център на голям град и няма къде,освен ако не отидем в парк.Тогава е с мен или с родител на друго дете.
Отсъствия от училище са почти невъзможни,бележки извинителни не се изискват,можеш да се обадиш по телефона и да предупредиш,че детето няма да бъде на училище,но повече от два-три пъти няма как да стане за година
Просто правилата са различни. Peace

# 136
Отсъствия от училище са почти невъзможни,бележки извинителни не се изискват,можеш да се обадиш по телефона и да предупредиш,че детето няма да бъде на училище,но повече от два-три пъти няма как да стане за година
Това включва и отсъствията по болест или без тях?

# 137
  • Варна
Е то и тука си има правила.Не вярвам някой така за кеф да си спре детето от училище без наистина уважителна причина.Дори тази година въведоха едномесечно предизвестие до класния ръководител и директора,ако желаеш да освободиш детето по семейни причини.Което не важи за болести разбира се,там си има бележка от доктор.

# 138
Явно навсякъде има по някое безумно правило Peace

# 139
Дори тази година въведоха едномесечно предизвестие до класния ръководител и директора,ако желаеш да освободиш детето по семейни причини.
Искрено се надявам отсъствията заради смъртен случай в семейството да се извиняват по друг начин, че иначе не знам как ще си планират месец напред умирачката.

# 140
  • Варна
Дори тази година въведоха едномесечно предизвестие до класния ръководител и директора,ако желаеш да освободиш детето по семейни причини.
Искрено се надявам отсъствията заради смъртен случай в семейството да се извиняват по друг начин, че иначе не знам как ще си планират месец напред умирачката.

Ох то да не се налага,но там си има друг начин за освобождане.

# 141
Не знам кое е различно, мисля, че и при нас е така.

# 142
  • постоянно
Не знам кое е различно, мисля, че и при нас е така.

Разликата е , че ако ти падне присъствието под 95% ти пращат социалните да " разглеждат " случая.

# 143
Тук над 5 отсъствия (не дни, а учебни часове) училището по закон уведомява социалните. Доколкото знам на тези, които получават детски им се налага директно санкция като ги спират + проверка.
Но не съм много наясно, не ми се е случвало да тествам идват ли по домовете  Mr. Green

# 144
Тук над 5 отсъствия (не дни, а учебни часове) училището по закон уведомява социалните. Доколкото знам на тези, които получават детски им се налага директно санкция като ги спират + проверка.
Но не съм много наясно, не ми се е случвало да тествам идват ли по домовете  Mr. Green
Имам не малко познати учители. На практика изобщо не се случва това. Имаш предвид неизвинени отсъствия, предполагам.

# 145
  • Варна

Абе на теория и ние си имаме правилата,но на практика дали се спазват е друг въпрос.Но при положение,че и няма кой да следи дали се спазват,та нищо чудно че е такъв хаос във всеки аспект.

# 146
Имаш предвид неизвинени отсъствия, предполагам.
Да.
Явно зависи от училището. При нас се спазват правилата.

# 147
Но се има предвид пет неизвинени отсъствия, а в Англия 5% неприсъствени изобщо, които включат и тези по болест. Поне аз така го разбирам.
Като майка на често боледуващо дете, системата в Англия искрено ме плаши.

# 148
Не мисля, че е точно така, но нека да кажат.
Много отместихме темата обаче Simple Smile

# 149
  • На село (близо до Лондон)
Но се има предвид пет неизвинени отсъствия, а в Англия 5% неприсъствени изобщо, които включат и тези по болест. Поне аз така го разбирам.
Като майка на често боледуващо дете, системата в Англия искрено ме плаши.

За Англия, да, всички отсъствия се включват в процентите и тези по болест. Но ако има детето хронично заболяване, хоспитализиране и тн това се отчита от социалните като те посетят.
В училището на по-малките ми децата (4-11г) има доста новопристигнали поляци, които или избират да почиват през учебно време (по-евтини билети) или децата им често боледуват. Системата работи, току някоя майка се оплаче че социалните са ги посетили.
На едното ми дете присъствието беша паднало до 96% (боледуваше повече), учителката ме привика и ме посъветва да го пускам дори да има температура и да е отпаднал  Rolling Eyes

Приятелка полякиня, миналата година често взимаше децата по 3-4 дни преди края на срока. Освен това и боледуваха доста явно. Директорът и зам. директора бяха ходили до тях да проверят защо наистина децата не са на училище. Е не ги намерили, те бяха на почивка, но лъжеха че са болни децата. Хванаха ги в лъжа, хич не беше красиво после...

Общи условия

Активация на акаунт