Имат ли 10-годишните ви деца домашни задължения и какви са те?

• 32 151
  • 245
  •   1
Отговори
# 165
  • постоянно

ОООО аз моят винаги ги уча да е джентълмен и винаги държи вратата за мен или други хора. Прави голямо впечатление  Heart Eyes
Скрит текст:
Това беше оня сладък младеж с готините бузки, дето бяха само за изяждане, нали? Да ти е жив и здрав!

Същият Уиш , Благодаря ти !  Heart Eyes

# 166
Здравейте и от мен!Чудесно е детето да помага в къщи, но с удоволствие и по свое собствено желание.За моя радост при нас се  получава, даже понякога , като  бързам той ми  казва  сгъвам си дрехите и аз се нервя но чакам.Искам да кажа че ние живеем в Англия тук още от яслите ги учат да си вдигат чини,чаши и да почистват след себе си.,което продължава и в къщи.Ние сме на 6 .В къщи направихме табло за стикери и върши голяма работа.Пускам едно клипче за практиката тук.Колкото за екскурзиите не знам доста ще ми е притеснено.
https://www.youtube.com/watch?v=PKA3DlfU1iM

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 14:27 от веселина меченова

# 167
Здравейте и от мен!Чудесно е детето да помага в къщи, но с удоволствие и по свое собствено желание.За моя радост при нас се  получава, даже понякога , като  бързам той ми  казва  сгъвам си дрехите и аз се нервя но чакам.Искам да кажа че ние живеем в Англия тук още от яслите ги учат да си вдигат чини,чаши и да почистват след себе си.,което продължава и в къщи. Ние сме на 6 .В къщи направихме табло за стикери и върши голяма работа.Пускам едно клипче за практиката тук.Колкото за екскурзиите не знам доста ще ми е притеснено.

Това е чудесно, но всъщност, всяко дете би трябвало да бъде учено на това още в семейството си.

# 168
  • постоянно
Здравейте и от мен!Чудесно е детето да помага в къщи, но с удоволствие и по свое собствено желание.За моя радост при нас се  получава, даже понякога , като  бързам той ми  казва  сгъвам си дрехите и аз се нервя но чакам.Искам да кажа че ние живеем в Англия тук още от яслите ги учат да си вдигат чини,чаши и да почистват след себе си.,което продължава и в къщи. Ние сме на 6 .В къщи направихме табло за стикери и върши голяма работа.Пускам едно клипче за практиката тук.Колкото за екскурзиите не знам доста ще ми е притеснено.

Това е чудесно, но всъщност, всяко дете би трябвало да бъде учено на това още в семейството си.

Уиш, съгласна съм, но когато детето прекарва повече време в градината отколкото със семейството си , то тогава  родителите "разчитат " на градината да помогне в това. Майчинството е толкова кратко , че деца дори на 12  седмици  започват в ясла.
Както Веселина е казала , тя  окуражава детето да върши тези неща и у дома.
 Hug

# 169
  • София
Синът ми се включва все повече, на 6 г. е.
Обаче дъщеря ми нищо не мога да я накарам да свърши. Нито с добре, нито с лошо. Отказах се вече да се боря!

# 170
  • Варна
Free Agent не се отказвай,напротив.Моя син когато беше малък изобщо не можех да го накарам,а сега вече много ме радва и съм доволна от него.Пуска си прахосмукачка,оправя си леглото,бърше си праха изобщо
 с неговата стая почти вече не се занимавам.Сервира,подрежда маса,отсервира.Е разбира се сам не се сеща,нали е мъж Crazy за всичко казвам,но пък нали ме слуша...

# 171
По Принцип аз много не разчитах на градини и училища защото знанието се затвърждава там но основата е в къщи.Но тук ми хареса това че в градините и училищата затвърждават това.Малкия е на 6 и го включвам  във всичко.Той иска съм просто има желание.Важното е да имаме търпение и да не се отказваме.Тези дни мога да снимам какво си направихме в къщи и как това стимулира детето да чете, помага и т.н

# 172
Тези дни мога да снимам какво си направихме в къщи и как това стимулира детето да чете, помага и т.н
Да, би било интересно.

# 173
Здравейте на всички майки в темата ето и клипчето което обещах да направя  за -Домашни задължения на детето-как стимулираме детето да помага в къщи, да чете и да учи с удоволствие.Надявам се да е от полза и да ви хареса.

https://www.youtube.com/watch?v=57p-xwTTilA

# 174
  • Варна
Малкия е голям сладур  Heart Eyes

Училището е невероятно.

# 175
Веселина, страхотно видео! Ние също сме в Англия и се стараем максимално да окуражаваме нашите деца. Ники наистина е страхотен сладур - да ти е жив и здрав. Поздравявам те за смелостта. Мисля, че спокойно можеш да си направиш блог на английски.
 Peace bouquet

На дъщеря ми, която е на 10 и е все още е в праймъри най-добрата приятелка е американка и майката отказва детето да пише home learning. Моято мнение е различно и моите ги юркам да учат, но те са на друго мнение и училището го уважава ...

Глухарче, училището е средно статистическо училище в Англия  bouquet

Последна редакция: сб, 13 май 2017, 15:21 от Stardust@

# 176
Благодаря ти Глухарче!
Благодаря ти Stardust@, и аз го карам да учи.Благодаря момичета, супер е да поддържаме връзка и обменяме опит.

# 177
Наистина, хубаво клипче с хубави идеи.

# 178
Веселина, детето ви е голя сладур! Браво!

Веднага помислих, че сигурно сте в Англия Simple Smile

От скоро ли сте в страната? Направи ми впечатление как добре говори детето на български.  bouquet

# 179
Чудно Simple Smile само дето моите грам не се трогват от стикери, картинки и наградки..

Общи условия

Активация на акаунт