Имат ли 10-годишните ви деца домашни задължения и какви са те?

• 32 160
  • 245
  •   1
Отговори
# 150
На едното ми дете присъствието беша паднало до 96% (боледуваше повече), учителката ме привика и ме посъветва да го пускам дори да има температура и да е отпаднал  Rolling Eyes
Държа на доброто образование на децата си, но това е нещо, което категорично не бих приела.

# 151
  • На село (близо до Лондон)
На едното ми дете присъствието беша паднало до 96% (боледуваше повече), учителката ме привика и ме посъветва да го пускам дори да има температура и да е отпаднал  Rolling Eyes
Държа на доброто образование на децата си, но това е нещо, което категорично не бих приела.

Уиш
, естествено че не го пусках аз така, но просто пиша какво ме посъветва. Аз нямам проблем да си поговоря със социалните, да се обясним, ако трябва да ми помагат с отглеждането на трите ми деца. Е, не се наложи, не дойдоха язък  Whistling

# 152
Уточнявам, в Англия съм. Спазвам правилата до колкото работят за нас като семейство. На работа между Коледа и НГ не се почива, така че не беше възможно всички в офиса да слеем ваканцията; редуваме се с колегите всяка година.  По тази причина тръгнахме по-рано, за да можем да се върнем до 28/12, обадих се че децата ми са болни за 4 дни. Направих го, защото ако поискаш като човек разрешение да вземеш почивка извън ваканциитя - няма как да ти разрешат. Правили сме го няколко пъти и досега работи. Много е важно и за нас децата да имат добро образование, те са сред първите в класовете си по успех и през сроковете почти не отсъстват. В резултат на това историята им на присъствие не страда толкова. Аз ги пускам на училище, ако нямат температура и не са сериозно болни, иначе знам че си губят времето вкъщи. И двамата с ММ сме по 11 часа навън на работа и както на образованието държим и на качествените почивки на топло (предвид хубавото време в Англия) - тези почивки извън Европа излизат двойно ако се ходи стриктно и само по времето на училищните ваканции. Веднъж се обадиха от училището на МД и казаха че са разтревожени за това, че изпуска от училище - частната учителка потвърди, че им преподава и наваксва с тях, когато нямат уроци. Предложих да тестват МД и те го направиха - оказа се че по математика е над стандарта за годината, в която беше. И това благодарение на частните уроци, не на училището, което когато изоставаше вдигаше ръце и не помагаше. В интерес на истината не одобрявам Английската държавна образователна система - това че не ги оценяват редовно и изпитват е голям минус. 

Знам, че и други родители от училищата на децата ни го правят; има семейства, които имат роднини в Америка, Канада и т.н. и не могат да се съобразяват със стриктните правила.

По отношение на екскурзиите и телефоните - моят син направи няколко преспивания за 1 нощ (за благотворителност) в малкото си училище. Без телефон. Притеснявах се, но имам доверие на училителите - имаше телефон за контакт. В края на краищата той ако има нещо може да каже - дали нещо го боли и т.н. На първата екскурзия много се притеснявах, но ми мина. Познавам си детето и разчитах, че ще се справи. На втората ми се обади вечерта и каза  че било мизерно - ела да ме вземеш. Питах топло ли е - да. Мизерното било, че нямали баня и тоалетна в стаята, 2 деца. Казах му че трябва да се научи на всякакви условия и щом не застрашават здравето му, ще изтърпи ... Трябва да ги оставим да станат самостоятелни, отговорни и да пораснат, нали?

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 13:57 от S T A R D U S T

# 153
  • постоянно
Стардъст го написа много точно.  Hug

За екскурзията във Франция бях категорично -Не!  На едва 10 години за 5 дни в друга държава ?!? Абсурд! Изпадам в истерия само като си го помисля.  Sick  В последната вечер преди края на срока за записване  МС   се разплака и ми каза " Мамо , много те обичам и теб и татко , но защо не ми давате шанса да порасна и да бъда самостоятелен? Всички деца от класа ще ходят само аз ще съм " the odd one out " . Ако беше заради това , че не можем да си го позволим щях да разбера , но вие не ме пускате защото ви е страх че ще съм сам. Аз не съм вече бебе, искам да  отида , моля те "
Попълних формата , преведох парите и го пратих на училище с буца в гърлото. И досега е там - буцата.
И ще ми е адски  трудно тези 5 дни без да чуя гласът му или да го видя , но ще трябва да го преживея някак си -заради него.

По темата  Simple Smile
Вчера след  като го прибрах от клуба след работа  ми заяви " Като се приберем , се преобличам, пиша си домашното и после трябва да направя поне 1000 точки на ай пада по математика "
И го направи без да  включи телевизора или да се заблехоса по нещо друго .  newsm78

# 154
Синът ми беше на 8 г., когато отиде с групата по народни танци, в която играе, на турне във Виена и Братислава Simple Smile За 1 седмица... с телефон - ама толкова и ми се обаждаше  Laughing
На следващата година същата история - до Италия ... вече се сещаше уж малко повече  Crazy
Миналата година ходиха до Изпания - не го пуснах, защото ходенето съвпадаше с друго нещо, на което нямаше как да не присъства...
Тази година ако ходят - пак отива  Peace

Лятото беше на лагер на палатки 1 седмица... обаждаше ми се с не голямо желание всяка вечер за 2 мин.. през другото време телефоните не бяха позволени Simple Smile

... децата са големи, имат нужда от самостоятелност.
Аз израснах едно дете, майка обсевваторка  ooooh! УЖАСНО е !

# 155
  • постоянно
Синът ми беше на 8 г., когато отиде с групата по народни танци, в която играе, на турне във Виена и Братислава Simple Smile За 1 седмица... с телефон - ама толкова и ми се обаждаше  Laughing
На следващата година същата история - до Италия ... вече се сещаше уж малко повече  Crazy
Миналата година ходиха до Изпания - не го пуснах, защото ходенето съвпадаше с друго нещо, на което нямаше как да не присъства...
Тази година ако ходят - пак отива  Peace

Лятото беше на лагер на палатки 1 седмица... обаждаше ми се с не голямо желание всяка вечер за 2 мин.. през другото време телефоните не бяха позволени Simple Smile

... децата са големи, имат нужда от самостоятелност.
Аз израснах едно дете, майка обсевваторка  ooooh! УЖАСНО е !

Те това не искам да го пише МС след 15 години  Hug

# 156
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Стардъст го написа много точно.  Hug

За екскурзията във Франция бях категорично -Не!  На едва 10 години за 5 дни в друга държава ?!? Абсурд! Изпадам в истерия само като си го помисля.  Sick  В последната вечер преди края на срока за записване  МС   се разплака и ми каза " Мамо , много те обичам и теб и татко , но защо не ми давате шанса да порасна и да бъда самостоятелен? Всички деца от класа ще ходят само аз ще съм " the odd one out " . Ако беше заради това , че не можем да си го позволим щях да разбера , но вие не ме пускате защото ви е страх че ще съм сам. Аз не съм вече бебе, искам да  отида , моля те "
Попълних формата , преведох парите и го пратих на училище с буца в гърлото. И досега е там - буцата.
И ще ми е адски  трудно тези 5 дни без да чуя гласът му или да го видя , но ще трябва да го преживея някак си -заради него.
По темата  Simple Smile
Вчера след  като го прибрах от клуба след работа  ми заяви " Като се приберем , се преобличам, пиша си домашното и после трябва да направя поне 1000 точки на ай пада по математика "
И го направи без да  включи телевизора или да се заблехоса по нещо друго .  newsm78

и аз искам така, но не го виждам да стане скоро  Blush
каквото и да казват - средата определя поведението.  Confused

Скрит текст:
пускали сме го сам за по 10 дена на летен спортен лагер. три лета, съответно на 7, 8 и 9 години, но имам безрезервно доверие на треньорите.
рядко свестни хора са, да са живи и здрави.  Hug
не се е сещал да се обади  Blush
с други не бих го пуснала и за ден, независимо от броя средства за комуникация.
 Blush

# 157
Her, ще го израстеш  Joy аз съм на принципа - щом другите деца могат и ги пускат, значи и моето може (разбира се, в разумни граници). Би се изненадала предполагам какво правят децата ни в училище и на какво са способни, когато не сме около тях. Моите когато имахме нова жена само имаха нужда от възрастен да ги наблюдава, иначе те я упътваха какъв автобус трябва да хване и по коя улица да тръгне. МС веднъж бяхме пред дилема как ще го закараме на тренировка при положение че таткото беше на работа, а аз чаках майстор; каза си че аз знам как да отида и нямам никъде да пресичам мамо, мога и сам. И го пуснах.  Sick

По темата - понеже изтървахме възрастта за скаутски групи (тук са много популярни сред колегите ми) мисля да намеря възрастно семейство и МС да ходи да им пазарува веднъж седмично основни продукти и да им носи вкъщи. Тъкмо ще трупа и точки за неговата къща в училището. Магазинът е на 20 мин пеша, хем да се разходи, хем да се научи.

Иначе нетипично за 'английските джентълмени', които вече присъстват само в миналото, МС прави място на дамите "After you please", видях го наскоро като бяхме с приятели и не знаех че му е влязло в главата.

# 158
  • Варна

Иначе нетипично за 'английските джентълмени', които вече присъстват само в миналото, МС прави място на дамите "After you please", видях го наскоро като бяхме с приятели и не знаех че му е влязло в главата.

Сладурско Heart Eyes

# 159
  • На село (близо до Лондон)
S T A R D U S T добра идея! Моите много искат куче, но аз работя ще ни е трудно да го гледаме и сега ще видя имало някаква организация, в която стари и/или болни хора с кучета се записват, да намерят някои да им разхожда кучето.
Трябва да видя около нас ако има да ходят моите трима да им разхождат кучето, хем те доволни хем ще са в полза.

# 160
  • постоянно

Сладурско Heart Eyes

ОООО аз моят винаги ги уча да е джентълмен и винаги държи вратата за мен или други хора. Прави голямо впечатление  Heart Eyes

# 161

ОООО аз моят винаги ги уча да е джентълмен и винаги държи вратата за мен или други хора. Прави голямо впечатление  Heart Eyes
Скрит текст:
Това беше оня сладък младеж с готините бузки, дето бяха само за изяждане, нали? Да ти е жив и здрав!

# 162
Аз също ги уча и двамата на елементарни маниери, които много от оригиналните англичани нямат - да отстъпват места на бременни жени, на видимо много възрастни хора и въобще когато сме заедно ... само правя забележки ... не говори, докато се храниш, гърбът изправен, лактите не на масата ... защото жената, която ги гледа е в съвсем друго измерение ...

Моите много искат домашен любимец, но за мен това ще е като още едно дете. Кучета много обичам, но кой ще го води на лекар, ваксини, какво ще го правим като отидем на почивка ... да не говорим, че трябва да се научи и да ходи до тоалетна някъде ... къде ... после и социални контакти трябва да му уреждам. Много сложно.

# 163
  • Варна
И моя син беше много галантен като малък.Да подари цвете,подаръче,да отвори врата.А сега първи стъпки в пубертета-срам,криене,приятелите му щели да кажат че е загубеняк .... Rolling Eyes

# 164
И това го има, Глухарче, ДС засега съм го виждала като излизаме семейно на ресторант някъде или по почивки. Иначе нямам впечатления.
Пубертетът и нас ни застига, и афектира и ДД, момичетата май по-рано се светват и реагират.

Общи условия

Активация на акаунт