Имат ли 10-годишните ви деца домашни задължения и какви са те?

• 32 229
  • 245
  •   1
Отговори
# 30
Дъщеря ми е почти на 9 - оправя си леглото и стаята, прибира си изгладените дрехи, сменя хавлиените кърпи. Чантата за училище си я подрежда сама още от първите дни в първи клас.

Това е, не може да си нагласи сама нещо за ядене, само да си налее мляко от хладилника.

# 31
Страх ме е да пускам дъщеря ми сама да действа на газовите котлони, но фурната е електрическа и вече ядохме първите сладки, произведени лично от нея. Да не мислите, че са някаква кулинарна сложност? 2 намачкани банана и чаша овесени ядки се смесват и с лъжичка се сипват купчинки на хартия за печене. Елементарно, вкусно, полезно и съвсем лесно за изпълнение от дете.

# 32
  • Sofia
Аааа единият от моите прави пица се сетих, като казахте сладки. Съвсем сам.  chef

# 33
Чета, че няколко деца умеят да правят омлети....наистина ли ги оставяте да се справят сами с печката, или обикаляте около тях през това време?
Наблюдавам, бокс и дневна при  нас са заедно, така че е лесно.

Диалогът "оправи си стаята - после...
При нас е "Ей сега" или "Само 5 мин." Mr. Green

# 34
Относно "само 5 минути" съм изключително подла. Винаги питам "След колк минути ще направиш нещо си?" Ако каже "15 минути", винаги отговарям:"Нека са 20, но после без туткане и пазарлъци". Засега минава номерът. Mr. Green

# 35
  • постоянно
Относно "само 5 минути" съм изключително подла. Винаги питам "След колк минути ще направиш нещо си?" Ако каже "15 минути", винаги отговарям:"Нека са 20, но после без туткане и пазарлъци". Засега минава номерът. Mr. Green

При нас  е най-вече " След малко "  hahaha
И аз като Уиш давам малко повече от очакваното време , но ако чуя и гък след това  Mr. Green

# 36
Моите си сгъват и прибират дрехите непосредствено преди да си легнат. Просто трябва да си освободят леглата:)  Напомняне и подканване преди това не вършат никаква работа, тъй де, на тях дрехите не им пречат.
Омлетите са лесна работа. Котлоните са обикновени, на плот. По-проблемно им е как да счупят яйцата за да не паднат черупки в сместа.

# 37
Браво на децата ви!
Така,като сравням с вашите хлапета и с нещата,които аз правех на възрастта на дъщеря ми,май съм позакъсняла със задачите към нея Embarassed
Току-що започна деветата си година-подрежда си чантата за училище,бюрото,играчките/ама само понякога и след много повтаряне и заплахи,че ще ги събера в чувалите за смет/,отсервира си след нея.В къщи не съм я оставяла да готви,но в клуба по готварство в училище е готвила много неща,съвсем сама

# 38
Ами то зависи от теб и границите, които поставяш. Не е луд този, който яде баницата Simple Smile
За всяко нарушение й удържай от възнаграждението и ще има резултати...

Така е, но не е лесно да намериш в чужбина чиатава жена, която да живее със семейството и да не пречи. Нашата е такава, общо взето сме много по-доволни от нея, в сравнение с предишните, някои от които бяха с учителски дипломи и на думи бяха страхотни. Не мога да рискувам да я загубя, нямаме роднини да разчитаме тук и ни няма от 7 до 6 с мъжа ми.
Но и аз ще се направя на луда и ще я хвана да я науча.
Иначе в други отношения проявява инициатива (като по отношение на пранетата), но с децата не се старае много.

По принцип средният англичанин е по-нескопосан и мързелив от средно 10-годишно дете Българче. Предполагам, че ежедневието е 'неволята учи'.

В ЮК е забранено да се оставят деца под 12г без надзор от възрастен. Не мога да оставя 12 годишния си син да гледа 9г ми дъщеря.  Техните задължения са подобни като вече изброенити: подреждане на стая, да не се разхвърля, да се отсервира след храна, мръсните дрехи в коша за пране, а чистите - по шкафове и гардероби. Синът ми е много дисциплиниран, но дъщеря ми не иска да чуе и обикновено като се прибера домакинята се оплаква, че не я слушала. Което води до спиране на интернет на следващия ден и взимане на телефона (тук децата под 13 не трябва да имат мобилни телефони, както профили в социални мрежи - съгласна съм).

Но моите двамата са много по-разглезени, отколкото ми се иска да са и в събота мисля да проведа семейно събрание.

Микровълновата и фурната ми са доста високо и не бих рискувала да ги карам да се качват по столове и залеят с нещо горещо. Иначе синът ми си 'прави' сам закуска - сипва чириос от кутия в купа и залива със студено мляко.  До тук.
Не съм рискувала да ги оставя да боравят с печката, за да не се изгорят, може би ще пробвам.  Но мога да ги наблюдавам само през уикенда.

Идеята за списъка със задачи е перфектна и ще я въведа, те имат график за деня всеки в стаята си.

Иначе същите извинения: 'още 5 мин.', 'гладен съм'; 'сега влизам в тоалетната' ... бях хванала дъщеря ми да гледа в youtub клипче 'как да заблудим родителите си, когато не искаме да свършим нещо'.

за съжаление и нета не мога да им спра, защото от училище много от домашните са свързани с търсене на информация.

# 39
Част от подаръците им за Коледа бяха готварски книги - за номер 1 специална тийн-готварска книга, за номер 3 - детска такава. Двамата обичат да готвят с мен и без мен и ми се ще да стимулирам интереса им и с опит различен от моя. Големият се справя с прости рецепти, борави добре с котлони и печка, тостера, сандвич-пресата, както и с робота - там реже предимно моркови за салата. В началото гледах да се навъртам наоколо, сега го оставям да се мъчи сам. Малката харесва повече да работи с тесто,  там присъствам задължително. С нея правим сладкиши, мъфини, курабийки... Скоро сготви първия си ориз, ползвайки готварската си книга - леко суров и пресолен, но го изядохме без гък, беше много горда със себе си.
Номер 2 интерес в кухнята няма, същ бащичко. Освен да си намаже филия, да си направи мюсли и да си измие плодове, друго не се и опитва. Не го натискам, готвенето не е за всеки.

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 13:21 от Анонимен

# 40
Запис, да си следя, че на мен ми е много трудно на накарам човечето да има някакви отговорности.

# 41
  • На село (близо до Лондон)
Децата ми са на 13г, 9г и 6г., имам режим в къщи и съм зла  Mr. Green като се налага (поне веднъж в месец за дете/тийн). И трите ми деца са спортисти, много екипи цапат, всеки ден тренират.

Сутрин:
- всеки си оправя леглото и дрехи/книги да няма по пода
- тоалет, обличане за училище, слизане за закуска
- упражнения по математика и муз инструмент
- отсервране на чиниите от закуска;
- подреждане на миалната (13г и 9г се редуват)

В неделя:
- подреждане на чистите дрехи по гардеробите си
- чистене на маратонките от кал

Голямият ми син изхвърля боклука; малкия чисти с прахосмукачка и бърше прах; малкия чисти едната кола на 2 седмици. Средното дете обича да готви, но не е често.

Като чета така, малко задължения имат моите...

# 42
  • Down south
Неписани, но практически задължителни правила, става дума за девойка вече на 16  ooooh!

- подържане на стаята
- смяна на чаршафите два пъти седмично и свалянето им в стаята за пране
- помощ при гладене, когато съм извън града
- помощ в домакинството, готвене, сервиране и т.н. (често пътувам и те се справят двамата с баща и)
- пълна отговорност за орхидеите МИ  Praynig изключително важен момент
- откакто шофира, цели 3 месеца   Whistling (живеем нов живот) изисквам дребни неща, като прибиране на дрехите от химическо чистене, закарване на колите на автомивка, ако нещо е пропуснато да бъде купено и т.н.

# 43
 Не искам никого да обидя  , или  да нападам просто се чудя. Не, че е моя работа, но тези крехки деца с такива силни препарати за баня, тоалетна и.т.н. да дишат. Не знам как се справят. Аз самата не издържам  миризмата на препаратите,  когато трябва да чистя баня, тоалетна ми е смъртница / кълбо от миризма на разни препарати/.  newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: чт, 19 яну 2017, 10:28 от taifun

# 44
  • постоянно
Daylily,  твоето направо си е диктатура  hahaha
Наистина ли спалното бельо два пъти седмично???   #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт