Зяпат мънички устенца, Августинче хапва си пюренцa

• 32 450
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
А за сладкото-не мога да се спра. ММ вече ми се смее и кара едновременно. Постоянно ми се яде сладко. Ужас! Ако не кърмех, сигурно щях да съм качила 10кг. Като прахисмукачка съм, сладки неща които не обичах ги ям докато докато има. В нас вече само захар се задържа-всичко друго съм го изяла...

# 106
Писали сме едновременно 😀.
Мдр Сиърс в книгата си казва точно нещо такова, че педиатрите не знаят как се гледат здрави деца. Те учат за патологиите основно. Обаче как да се довериш....Иначе досега беше сравнително добре, незнам. Така или иначе до юни месец време много. Надявам се да ходя само за теглилки до тогава 😀.

# 107
И аз  Mr. Green Затова ям домашен мед със супена лъжица, правя торти и купувам разни по-здравословни неща, освен това гледам да правя стабилни закусчици ...иначе нападам шоколадите  Simple Smile Симеон ще е сладунчо Simple Smile Май ще дам на Виолета банан или много сладка тиква, че на кърмата ми Мечо Пух би завидял...

# 108
Аз се убедих в това още докато си подготвях раждането. Неслучайно в болницата, където раждах, водещи бяха акушерките. Лекарите се намесват ако има проблем, НЕ за да изродят бебето. За всичко останало си има и дули. А тази книга на Сиърс в крайна сметка и аз ще я поръчам на хартия, няма я в Киндъла... newsm78 Удивително е как един човек продължава да има толкова огромно въздействие върху цялата педиатрия...ето това е лекар със сърце.

# 109
Дея днес се беше разбесняла, чак сега се предаде и я приспивам. То беше викане, обръщане, въртене, опити да лази... Струва ми се, че венеца над единия кучешки зъб й е подут, но за тях май е много рано. Четох, че броят на бебешките зъби трябва да е равен на месеците на бебето минус 6. Или на 7 м един зъб, на 8 м - 2 и т.н.

# 110
Наде, някои бебенца са много нервни и докато растат зъбчетата. Гризкане и разходки...друг универсален лек няма. Доста зъби тепърва ще излизат, за кучешките е много рано, но има бебета с доста зъбчета на по 7-8 месецa, различно е.
Дано оздравееш бързо напълно и не се налагат антибиотици в скоро време.

# 111
Амели и вкъщи е същата работа. Месо не искам и да поглеждам, само сладко  Embarassed
Алистра, когато аз раждах, и при мен водеше акушерката. Лекарите стояха и гледаха. Чак след като приключи всичко, единият ме ши, а другият стоеше до главата ми и говорехме и от време на време поглеждаше какво се случва там долу, но пък то случайно се уцели, че го познавам лично

# 112
Мерси, аз като цяло винаги съм болна през цялата зима 😀
Тук има интересни предложения за захранването и ЗВБ
http://wholesomebabyfood.momtastic.com

# 113
Здравейте мами,
Да ви се е случвало бебето да се захласне от рев, май така му се казва.Започва изведнъж да плаче, но без глас, сякаш не може да си поеме въздух. Моят вчера така ми изкара акъла. Както си го държах облегнат на рамо, а той с пръста в уста (постоянно го яде, търка си венците) и изведнъж прави физиономия, че ще реве, но не може да изкара звук и така доста секунди, сториха ми се вечност. После вече зарева много силно и направо трепереше. Помислих, че се е боцнал с нокът по лицето и друг път му се е случвало, но нямаше нищо. Сигурно венеца си е ударил с нокъта, но това захласване много ме стресира. Четох, че трябвало да му духнеш в лицето. Ще знам за друг път.Иначе зъбите продължават да го мъчат. Давах 2 пъти по 3 дни камилия с паузи, не знам какъв е ефектът. Струва ми се, че има долу отстрани на венеца бяло подуто, но е по-скоро странично, а не отгоре. Но и аз толкова мога да видя, той само се плези и не става.
Чета ви, че повечето сте яли банани по време на бременността и се сетих, че аз, ако трябва да захранвам бебо с това, което най-много съм яла тогава, ще трябва да яде сливи джанки до безкрай. Аз бях само на кисело по време на бременността си, умирах за кисели краставички, салата само от лимони и магданоз и джанки. Луда работа. А иначе много обичам сладичко и с кърменето това си се засили отново на макс. Правя един супер лесен кекс за 10 мин. и после се пече де, толкова мога да оставя Тео без да е запротестирал.Даже на два етапа по 5 мин. И на мен всички ми казват, че съм го свикнала на ръце, но повярвайте ми той ме свикна така. Единствено, защото не мога да го оставя за по-дълго да плаче.Понякога се обвинявам и мисля, че не правя нещо как трябва, друг път си мисля, че има и такива деца, имат нужда от повече гушкане.Пробвала съм и с кенгуро, бебимувър,за слинг е много кила, но той иска да е на рамо, а не отпред, както са кенгурата. Моето сега май няма опция да е с лице напред, за да се разглежда, че ми е подарък. Но ще пробвам и такова.Изобщо и аз бях на мнение, че ще го възпитавам от малко, но той ме учи за всичко първи. Дано пред по-важните уроци за напред не капитулирам.

# 114
Лализа, на мен ми се е случвало това. Даже тази вечер се събуди и започна един рев..целият почервеня и не мога да го укротя. Така няколко минути. Гушках го и го разнасях, и подскача малко, че уж обича. Дадох гърда, която в началото не отрази, но след още гуши от мама се укроти и засука. Аз така си го успокоявам.
И аз бях само на кисело по време на бременността. Всички джанки ги пасях  Laughing не можах да се спра, лимони и кисели краставички. А рецептата за кекса я искам. Може и на лични да ми я изпратиш Simple Smile

# 115
И аз искам рецептата Simple Smile Тъкмо си взех форма за кекс много хубава. Аз ползвам една италианска мая Pane degli Angeli, с нея грешка няма. ММ обича американски палачинки и преди всяка неделя правех пълнозърнести.
Само на таратор изкарах 5-6 месеца...после проядох всичко.
Такъв рев не съм преживявала още.
Моето крокодилче заспа, легналата поза все още не я ще, иска поза люлка и то да се люля, но пък се насука и заспа без цокане. Добре, че тези истории вече се повтарят и потретват, та старите стратегии сработват.

# 116
Аааа не на лични рецептата, че ме тресна захарната абстиненция само като прочетох думичката кекс 😀.

Лализа и на мен ми се е случвало това за по няколко секунди. Духам му в лицето и заплаква. Доколкото четох захласването е по-продължително и може даже да посинеят устничките на бебето. Четох, че не е хубаво да показваш че си се стреснала, особенно при по-големи бебета. Иначе идеята с духването е да се стресне бебчето и да си поеме въздух.
А за слинга-с тъкан шал или слинг с халки можеш да носиш колкото тежест може да понесеш. Наскоро гледах снимка на голям човек в тъкан слинг 😀. Иначе и моят ако е на ръце иска да е на рамо, но малко го нося така, че ми тежи. Слагам го в слинга и само върти главата наляво надясно и сканира 😀. Мдр както някой спомена и на мен м прави впечатление, че вече повече се заиграва с разни неща-крака, чорапи, завивки, ако се обърка и с някоя играчка може 😀, и съответно по-малко иска да обикаляме стаите.

# 117
Аз пък първо бях на зелени ябълки и печени картофи със сирене, после минах на ягоди, накрая праскови,сладолед и шоколад. Спомням си деня на термина ми.. толкова ми беше криво, че още не съм родила, че се натъпках с 2 шоколада наведнъж като за последно  Laughing
Малкия два дни заспива в по-нормално време и то си спи в неговото легло. Буди се към 2 за ядене и го взимам при мен да се гушкаме. Много ми е сладък на разсъмване без да е отворил очите като надуши, че съм до него се обръща към мен, отваря уста и търси ядене  Grinning
Алистра, Виола прави ли го същото нещо?
Мамчета, нас пак ни затрупа снега  Laughing
Къде ли се загуби Гери  newsm78
И на нас ни се е случвало това със захласването няколко пъти преди доста време, наистина е много неприятно Confused

Последна редакция: пт, 20 яну 2017, 00:23 от Monika08

# 118
# 119
Моника, моят е като торпедо насочено към мен. Ако се преместя през нощта веднага се обръща към мен. На нощните кърмения не отваря очи, само премрънква и почва да търси и си отваря устичката. Ако аз нещо не го нацеля, защото още съм сънена и веднага се ориентира сам. Много е мило.

Общи условия

Активация на акаунт