Зяпат мънички устенца, Августинче хапва си пюренцa

• 32 447
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, моята мишка вече си държи шишето сама на всяко хранене 😁 Снощи беше пригладняла и към 1 ч, дутринта се събуди да яде в 6:30, нещо голям глад я е подгонил. Сега трябваше да яде пюре от тиквичка, тиква и морков, но много и се спи и й дадох мляко, че няма да си дочака пюрето

# 91
Надя, ти какво си въвела?
Ние днес пробвахме тиква, много я хареса. Утре ще я смеся с картоф. После мисля да дам морков, пъщарнак, тиквичка.
Някой идея има ли как се приготвя пащърнак, нещо по-специфично има ли? И аз май ще се захранвам с пащърнак, никога не съм яла  Tired

# 92
Въвела съм картоф, тиква, морков, тиквичка, оризова саша и банан. Утре започвам със зелена чушка. Пъщарнак не съм давала, но като моркова предполагам, само белиш и режеш.

# 93
Браво на вас Simple Smile
И освен ако не е от градината ти, първо се кисне в студена вода като морковите.

zdravosloven точка com/portal/statii/nitrati-113.html

# 94
Да, хубаво е да се киснат зеленчуците, особено зеленолистните 
Аз трябва да си продължа антибиотика, мислех си, че ми е минало и ми беше останала сано хремата... Поглеждам си гърлото сутринта, все едно съм вкарала пасатора вътре и съм го включила  Звъннах на личната и тя ми се скара, че не съм изпила и двата блистера, а не само единия

https://www.abubu.bg/za-nay-malkite/

Последна редакция: чт, 19 яну 2017, 14:29 от Анонимен

# 95
Надя, бързо оздравяване!
Моето мишле мисля, че няма да откаже захранване. С ооогромно любопитство ме гледа как ям. Понеже давам витамин Д с лъжичка, и вчера още отдалеч като ме видя с нея и отвори устичката, а после си примлясна. Оставям го понякога в кошчето за кола и не иска да стои толкова излегнат. Все се напъва и надига да е хубаво седнал. Даже като го сложа в мен и изпъва гръбче и вирва главичка все едно се пъчи  Simple Smile
Таа, другата седмица и аз ще опитам да започна захранване, пък ще видим какво ще излезе.
Ох, на мен ми дойде и примрях за някакъв сладкиш, та досра време само се ровя за нещо ново и се чудя какво да си спретна. Решила съм по-нататък аз да приготвям сладкиши за детенце (ако имам време, разбира се  Simple Smile ) отколкото да му купувам

# 96
Надя, ние имаме разни неща от този сайт, много са хубави. Сега пак исках да поръчам, но каквото и да харесам го няма в наличност  Twisted Evil
На мен предния месец ми дойде за пръв път, сега уж трябваше да ми идва вчера, но още няма нищо. Иначе мисля следващия месец да ида на преглед.
И в този мрачен и студен ден да се позабавляваме малко.. вие откривате ли се в някое от описанията  Grinning http://mamamia.bg/pod-kilima/novite-majki/

# 97
Разпознавам малко от себе си във всички видове, но най- се определям като скептик-мама 😁
Малко страничен въпроис. Ако сложа месо в блендера дали ще стане като кайма, че ще си правя паста?

# 98
Наде, бързо оздравяване!
Интересно ми стана, че може да засуква и да не боли, незнаех.
Бяхме на консултация и ваксини преди малко. Този път не плака толкова, дано и да няма реакция. Качил е 680 гр за месец и 5 дена (6800). Педиатъра ми вика, че било малко, не проблемно, но малко. Според ме си е ок. Вдигнал е 2 см и вече е 64.
Стана въпрос и за захранването. Препоръча ми да стане в края на 5 месец, при готовност от страна на детето. За ЗВБ не беше чувал и каза, че "никоя уважаваща се педиатрична щкола не го препоръчва", с което пък хич не съм съгласна, но не навлязох в спор. Препоръча ми да почна с готови пюренца (хип), заради качеството на зеленчуците и гладкото пасиране. Споменах му, че съм чела, че е добре да са намачкани зеленчуците (др Сиърс), но той ми каза, че като са намачкани зеленчуците "преминават повече молекули от храната и правят алергии". Те това тотално нелогично ми звучи. Та много ме изуми моят педиатър. Малко неадекватно ми се стори. Сега ще ровя да видя ще намеря ли нещо за алергиите и пасирането 😀.

# 99
Мерси!
Не виждам логика, в това, което ти е казал педиатъра. Ето полезен линк за захранването:
http://www.aptaclub.bg/bebe/zahranvane/pages/prigotvyane-na-hran … aspx#.WIDMUxfF62d

# 100
  • София
Моника, основно в скептик-мамата се разпознах, но доста елементи и от семигуру-мамата, и от хипстър-мамата открих Grinning. Микс мама - от всички видове съм си взела най-полезното Grinning Sunglasses

# 101
Здравейте.
АИ аз карам децата да ходят боси по тревата и пръста.
Останала съм с впечатление че до към 7 годинки ако детето има алергия,то теста може да покаже грешно.Тази седмица ще водя баткото на такъв преглед.От бебр има алергия към нещо но всикчи прегледи при различни специалисти не показаха нищо.Лекарите така ми казваха"ще го израсте,не правете сега тест"
Чакат ме 30 странички диктовка.Лека вечер от мен

# 102
И аз много обичам сладко и ще се радвам да обменяме рецепти Simple Smile Така най-накрая ще почна и аз да готвя по-активно.
mgpd, много си права, много трудно се доказва. Хубаво правиш, че ги оставяш да играят навън, много е здравословно Simple Smile
Амели, Симеон е наддал много добре за кърмено бебе. Тези стойности са в горната граница. Педиатърът ти най-вероятно още живее в миналия век и нито си е сменил таблицата, нито знае какво е ЗВБ, но иначе бърза авторитетно да обяснява за разни школи. Започвам да разбирам защо всички толкова се психирате за наддаването, не е лесно да те бомбардират с мнения колко е недохранено бебето.
Много агресивни на БГ пазара тея Хип Simple Smile Вече трети педиатър се  изказва в тяхна защита.
За намачкването и пасирането и на мен ми се струва нелогично.
Съвпадение или не, но в групичката на мамите в чужбина 90% са на ЗВБ. Няколко в Англия, една в Германия, в Швеция, в Щатите, а тези с по-малки бебета също изразиха голям интерес и сега заедно се подготвяме. Дали ще имаме успех не знам, не всички бебета го приемат добре. Затова чета и двете, да имам възможност за избор.
Както бях писала, моята педи не я мери въобще на прегледа. Каза ми, че е добре и че не се налага и че ще се видим в края на петия. В Швеция и мн. други държави, доколкото разбирам, няма толкова много прегледи.
Вече сме щастливи и двете, защото следобед си легнахме да поспим за два часа, а и терапията на намаляне даваше ефект. Не е плакала, но беше започнала да се превъзбужда много, т.к. беше ядосана на гърдата и не я искаше като биберон, съответно не беше и достатъчно сита. С малко люшкане я убедих да засуче, за да се изака, да хапне, и после и да заспи и сега сме заредени с много оптимизъм  Mr. Green Толкова е успокояващо да се гушнеш с бебето си, а не да мислиш какво прави и да не можеш да се унесеш.
Трябва да продължавам ентусиазирано да уча, че ако имам други занимания и/или второ дете няма да има такива екстри като следобеден сън. За пореден път се убедих, че с бебе планове не се правят - голям списък със задачи имах и се наложи да го зарежа, но не съжалявам ни най-малко.

# 103
Ооо въобще не се психирам за наддаването и според мен си е съвсем наред. Просто мисля за педиатъра. Аз много трудно се доверявам на лекари и ми се искаше да се доверя на този. Ама с тези изказвания....И то не толкова за наддаването, колкото тая работа с алергиите заради не гладко пасирана храна 🤔. А и факта, че не е чувал за ЗВБ говори, че не е ъпдейтвал отдавна. Та сега ще има да мисля дали да го сменям юни месец.

Да това с Хип също е малко странно. Аз за повече от 3ма педиатъра съм го чувала и всички ги препоръчват пред домашното, което за мен също няма логика, особенно ако ползваш био или домашен зеленчук.

# 104
Жалко, защото помня, че в началото даваше много добри съвети и се отличаваше от останалите. Според мен има остър недостиг на педиатри, поне в Бургас е така. Прекалено много пациенти, прекалено много мисли за личните финанси...кога да чете и да се ъпдейтва този човек. Върху лекарската професия няма никакъв контрол, медицинските представители влизат на червен килим...та всеки малко по-свестен е все пак по-добре от другите на фона на всеобщото безхаберие. Между другото, в развити държави като Щатите си има консултанти по кърмене на щат към болниците, нутриционисти, хомеопати и т.н. -  хората отдавна не се допитват до педиатри по всички въпроси, когато бебето не е болно.

Общи условия

Активация на акаунт