Зяпат мънички устенца, Августинче хапва си пюренцa

• 32 441
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Някои неща си идват ествествено, като да ги гушнеш като плаче, да го оставиш върху коремчето си (то самото се нагажда) и др. Но не виждам как ще се сетя как да му помогна да засуче правилно или пък да го нося в слинг, като незнам че съществува. Така, че както във всичко баланса в много важен. Съгласна съм и че трябва да се търси причината за плача и да се действа спрямо нея. Изобщо такова решение дето да е общовалидно за всички бебета не мисля че съществува 😀.
Аника, според мен и това си зависи много от бебето. Чела съм много различни мнения, но според мен за това рецепта няма, просто твърде много фактори играят.

# 76
Алистра, много хубав линк. Това, че е хубаво бебето да е босо и другаде съм го срещала. Добре че се задава лято 😀

# 77
Късметлийки сме, че ще прохождат, докато е топло, през сезона на прасковите и дините, ех... Simple Smile
По въпроса за съня има страшно много литература и няколко школи. Може и след 3 М да се приучва, а може и да не се "научи" никога и да търчи с мечето от стая в стая на по-късен етап...Никнат ли зъби много бебета/деца се будят по сто пъти - кърмени или не. Други имат по-здрав сън от самото начало. Нощните будения не са само за хранене. Има и теории, че ако бебето спре да те търси може и да е преценило, че си ненадежден родител. Лично аз като беше съвсем мъничка я оставях да спи навсякъде, включително и в кошарката си. В последната си играеше и неусетно се унасяше. И до ден днешен освен ако не й е дискомфортно по някаква причина хич не подбира къде да легне. Събуди ли се, търси ме с поглед и види ли, че съм наблизо, заспива, но не е задължително да ме има. Ще я местя по-нататък, а ако не иска няма да я приучавам. Планирам да взема стабилна кошарка на колелца, защото като почне да пълзи и прохожда ще е нещо страшно. Вътре ще спретна малък лунапарк. Потенциално проблемен е тодлър периодът 2-5 год. възраст, когато детето от кошарката може да скочи в леглото на родителите и без никога да е спало там. Трябва да е психически много спокойно и уверено, за да не се случи това, а тук вече според мен освен до дълбочината на родителската връзка опираме и до характер и индивидуалност, а не до това къде е спало. Теории много, ние по това време ще сменяме държавата и ще си имам проблеми от друго естество. Дано в това отношение е приспособима като мен, а ако не е ще се постарая да не я травмирам.

Последна редакция: чт, 19 яну 2017, 00:50 от Allistra

# 78
A тази много подробна и изчерпателна книга за съня д-р Сиърс написва в отговор на д-р Спок, чийто методи счита за ужасяващи:
https://www.amazon.de/gp/aw/d/0316107719/ref=mp_s_a_1_1?__mk_de_ … 1L&ref=plSrch

И накратко от сайта му:
http://www.askdrsears.com/topics/health-concerns/sleep-problems/ … -yes-no-sometimes

Интересното е, че в различните държави се гледа по различен начин на това. БГ е по средата. В традиционните е общоприето бебетата и децата да спят заедно с родителите си, докато в други се практикува тайно и едва ли не се счита за нещо срамно - САЩ и Япония са на двата полюса, ето американец, живял в Япония:
http://borninjapan.net/2009/07/09/steeped-in-culture/

Последна редакция: чт, 19 яну 2017, 05:48 от Allistra

# 79
Хаха Алистра, това с ненадеждния родител ме развесели. Сигурно някой си е рекъл, абе дай да им намерим малко успокоение на тия майки и татковци дето ги будят по 100 пъти вечер. Радост да им създадем малко, да се радват че са надеждни 😀😀. Хехе и бабите като почнат да ме съжаляват ще им го вметна 😘.

# 80
Не точно някой си Simple Smile установява го с едно скорошно изследване Karl Heinrich Brisch, завеждащ отделението по психосоматична медицина към педиатричната болница към университета в Мюнхен, беше публикувано в SDD. Има и други, разбира се. Специално това е било разработено, за да докаже пораженията върху бебешкия мозък, когато бебето се оставя да плаче, вкл. при т.нар. методи на "приучване". Не че това ще впечатли бабите, едно си баба знае... Simple Smile
Аз отново съм със свръхлактация и вече се консултирам само с дебелата книга на LLL. Оказа се, че и грешно съм цедила при напрежение, трябвало е само по 30 секунди  ooooh! И никаква следа от зъби на хоризонта, а днес е и мъгливо  Tired Гледането на бебе си е нонстоп learning curve... Party

# 81
Добър ден и от нас.
Алистра и аз не знаех, че само 30секунди трябва, ами ако нищо не тръгне или не те облекчи.
Виола доста  често се успокоява и явно дава сигнали.

Ние снощи пак имахме тежка нощ.Заспа в 20.00, събуди се в 21.00 и така до 00.00 часа.Сутринта стана в седем и сега заспа.

# 82
Съгласна съм с Амели и Линуша за носенето на бебето. То си показва какво иска. Ние носим Крис, харесва му да е изправен и да разглежда, пипа разни неща, гледаме се в огледалото (винаги се усмихва на себе си като се види, харесва се Grinning), опознава... Ако не плачеше за ръце, нямаше да го разнасям, но не искам да го приучавам и да го уча на "дисциплина" като го оставя да плаче до сълзи и хълцане, само защото "не трябва" да се учи на ръце. Предпочитам да го вдигна, да направим обиколка на апартамента и след това да го оставя някъде Simple Smile Напоследък обаче се занимава повече с играчките, мисля че сам ще се "отбие" от този навик Simple Smile

# 83
  • Пловдив

Оказа се, че сме с атопичен дерматит(установихме го след посещения при 2ма гастроентеролози, кожен и алерголог). За захранването трябва да се консултираме с алерголога (все още търсим към коя храна е алергичен и се обрива). Предполагам ще започнем 6тия месец, но ще е бавно захранване..

И на беба и поставиха диагноза атопичен дерматит. На 5 месеца и половина е. Тя отдава вече е на адаптирано мляко. Бяхме на алерголог, бях убедена че ще излезе АБКМ, тестваме я и за моя изненада излезе алергия към яйца (жълтък и белтък). Аз още не съм я захранила, защото изчаквах да сложим третата ваксина, но я отложиха първо заради грипната епидемия, а сега заради дерматита. Мисля да започна захранването след 2 седмици, когато ще навърши 6 месеца. Междувременно минахме на хипоалергенна формула на АМ. Сега вече съвсем съм объркана как ще захранвам с тази алергия Sad Утре сме на гастроентеролог и ще му задам куп въпроси.
Много дълго стана ...
Ще може ли да изпратите и на мен паролата за flickr?

# 84
Mimoce, съчувствам ти, много е гаден този АД, надявам се обривите ви да не са силни. Страхотно е, че сте установили алергията, като избягваш яйца, захранването няма да е проблем. Във ФБ има група Родители на деца с АБКМ, там може да намериш полезни съвети. В повечето случаи до годинка, две, дечицата израстват дерматита и алергиите.

# 85
Аз съм 109% от времето с бебето и всъщност напълно ви подкрепям. Моята теза беше, че бебето комуникира какво иска (когато има доверие сигналите са по-ясни), но е възможно да не бъдат разчетени правилно от родителя. Ще дам реален пример. Бебето е гладно, но го болят венците и освен това суче плитко. Отказва гърдата, майката си мисли, че не е гладно. Взима го на ръце, успокоява се. Защо - защото майчината прегръдка е много силен антидот и на глада. Когато бяхме като скачени съдове ММ често я е гушкал и я е разхождал, докато свърша нещо набързо или ако е ядосана и трябва да е спокойна, за да суче. Това е прекрасно. Не е прекрасно да не се нахрани бебето, а да продължи да се разнася, при това с часове  Shocked Има изследвания, че бебето може да привикне да е гладно. Ще посуче плитко да се позалъже (като не знае как другояче), после пак ще поплаче и ще иска на ръце, защото помни много добре, че това успокоява. Същото е ако не може да се изака - има много други по-ефективни начини. Ако има колики също - то иска да спи.  Така е и по време на стачка. Гърдата е лоша, пуска твърде много мляко, дави го, опитва се да го убие. Пак е гладно, но ще се задоволи и по друг начин. Така че едно е да разглежда, друго е перманентно да е на ръце...Лично аз полагам усилия да я забавлявам и да я привиквам към гърдата, а ако има нужда или сме в скок - към слинга. Има и много други нюанси. Доказано е, че бебе, приспивано с люшкане, не само си го търси, а и много трудно заспива само. Така вероятността да се развика през нощта се увеличава. Позите при държането дълго време не са естествени за бебето. То не може да ходи, нито да седи. Няма как да се постигне правилно обгръщане и жабка като в слинга. То един слинг е наука как се слага правилно, ергораниците в началото не са препоръчителни...Но бебето всичко това не го знае. То иска да се успокои и помни какво го успокоява. А ако не бъде хранено правилно, с много сън, игри, гимнастика и прочие, то се изтощава и привиква -човешката природа е ориентирана към оцеляване, в мама не плаче, но...
Понякога е трудно да се изразят мисли с писане от телефона Simple Smile Аз съм абсолютно против бебето да се оплаква и да не се откликва, просто за мен панацея няма, потребностите са много, индивидуални и могат да се моделират, култивират и да прогресират.
Както й се опасявах, Виолета е сърдита на гърдата  Sad т.к. през нощта направо я изкъпах с мляко. Пръска като фонтан и от легналата поза. Закрепихме положението засега и ограничавам стимулацията със сукане "биберон"...
За облекчаване се цеди само докато тръгне млякото или се слага бебето и се отделя. Погрешно е да се продължава, т.к. така не може да се активира хормонът, намаляващ лактацията и проблемът се задълбочава. Т.е. трябва да се слага само на една гърда, а другата да стои много твърда, за да разбере тялото, че млякото е твърде много.

# 86
Пращам, mimoce  Hug
Или е права, не се тревожи, с внимателни грижи ще се справите  Hug Страхотно е, че е установено. Има специални схеми на пo-бавно захранване при алергии, а и наистина се израства Simple Smile

# 87
  • Пловдив
Да, надявам се че ще го израсте Simple Smile

# 88
Ако бебето суче плитко постоянно, то все си мисля че майката ще забележи, няма ли да боли? То аз основно ако имам неприятно усещане по време на кърмене решава, че не е захванал хубаво. В началото получих вазоспазми от плитко засукване (зърното ми му идваше голямо за устичката и за да не се дави засукваше плитко, като порастна отмина) и беше много болезнено. Сега ако не усетя болка или не се деформира зърното (скоро не се е случвало да излезе като "червило"), приемам че е засукак както трябва. Направо ме хвърли в размисъл, ще се следя повече. То не заради примера с носенето, ами защото моят много често яде-на 2-2.5 часа, рядко изкарва 3.

# 89
О, Амели, при теб трудно може да стане това. Ти знаеш как да го поставяш правилно, имала си и консултант. Някои бебета сучат по-често, особено ако правят дълги паузи през нощта. Не е признак, че не му стига млякото. Освен това гърдата е много повече от мляко за бебето Simple Smile
Визирах майки, които не могат да поставят бебето правилно. Имам реален пример, майката е ползвала силиконови зърна и не е  наясно въобще как се преминава към гърда. Зърната губят чувствителността си с времето, а и има едно хващане, при което не боли, но пак е плитко (Хедра и KellyMom имат инфо по въпроса).
Освен това при сученето за успокоение има едно особено гризкане, което пак е плитко. Въпросът е, че някои бебета като гризкат, употребяват залъгалки и прочие, си задоволяват и глада така, тъй като се пращат сигнали към стомахчето, които са идентични с тези при реално сукане. А има и с много силно изразен сукателен рефлекс.
Аз направо се измъчих с тази свръхлактация, надявам се до утре да е под контрол, че с това предно мляко й се разказва играта и на нея, и на мен. Сучем лактоза на поразия за успокоение  Cry Поне е вече много осъзната и не й се стачкува, плюе, лигави се, дърпа се, но пак се връща. А и й стигат няколко цокания, после го издърпвам. Давам й да е доволна, истината е в баланса, ама да се постигне... Praynig

Общи условия

Активация на акаунт