Зяпат мънички устенца, Августинче хапва си пюренцa

• 32 443
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Оризовата каша и банана запичат, пък Дея ака на всяко ядене днес 😀

# 61
  • София
someday, свекървата ще ходи преди работа да купува клинчета и блузки, понеже разбрах, че много бързо свършвали.

Надя, при нас е по същия начин, но с морковите и оризовата каша - до момента всеки ден се изхожда нормално, че и по два пъти, не я е запичала никоя храна. Simple Smile

# 62
Подкрепям, Лидъл са добри Simple Smile Признавам, че бях много предубедена, но дори в Италия свеки ходят редовно и все се намира по нещо интересно. Тук пък има Лидъл на всяка крачка, наскоро в нашето градче спретнаха по-голям и по случая пуснаха промоция един месец -20%  Mr. Green Ние пазаруваме храната от Tesco, имат много голям асортимент, а бебешката им линия F&F бие H&M отвсякъде (рокличката с мишката, която вече е блузка Simple Smile е оттам), отделно сега например всичко им е 60-70% намалено.  C&A също имаме в мола. Но аз си харесвам и Coccodrillo в Хипо, не съм фен на марковите дрешки, има много други неща, за които харча с по-голямо удоволствие.

Нашият режим е изпълнен с доста сън, но все пак тя е близо месец по-мъничка. Да ви предупредя, че с носенето на ръце бебетата могат да свикнат страшно много и да си вкарате голям автогол. Аз наблюдавам съседката, която го гледа хаотично, т.е. не се занимава да чете много, а прави каквото й хрумне, отделно първите два месеца е била при родителите си и всички роднини са го гушкали. Е, това бебе вече надава неистов рев ако не е държано на ръце  Shocked Кошмарно е и за нея, и за таткото, и за самото бебе, тъй като от много мачкане и носене му се нарушава двигателната координация. Бебето си има нужда от пространство да си играе, да се върти и т.н. Аз съм твърдо за спането в едно легло, цокането от гърдара като биберон, слинга и т.н. НО да се носи бебето НЕ. Като правим разходки в мола тя често се принуждава да го носи и да бута количката, а всяка вечеря с тях е изпитание, тъй като или тя, или таткото сменят хиляда пози със скимтящо и мрънкащо бебе.

При кърмените бебета има по-остри реакции спрямо храните, тъй като кърмата е изключително лесно усвоима и стомахчетата не са свикнали. Естествено, всяко бебе строго индивидуално се развива. Бях постнала в предишната тема за запека...Възможно е в първите няколко дни да няма изхождане, но това все още не е запек, а стомахчето се нагажда, не е нужно да се дават разхлабващи храни, но да се запази малкото количество. Запек е само ако с твърда консистенция.

Много ще съм доволна ако ни се увеличи ЗВБ групичката Simple Smile Вече съм изчела мнооого неща, след още няколко дни ще съм готова по-компетентно да се изказвам. Лесно е и е много аргументирано защо е толкова хубаво за бебето. Но е много непрепоръчително да се смесват ЗВБ храни и пюрета, защото бебето може да се обърка и да се задави. Моята гледа храната с интерес, но не седи и много искам да седи стабилно. Ще захранвам много бавно.

Или, доста таблички има за алергенни храни, бяхме поствали в предишната тема, има и консервативни варианти. И аз мисля, че към хистамина е реакцията и ще внимавам. То в крайна сметка истинското захранване ще е лятото в Сардиния, май ще опита почти всичко Simple Smile

Виолета не е виждала снимките във Фликър, защото не й давам телефона  Mr. Green Баща й е изключително ревнив и има огромна колекция от ножове  Mr. Green Все се изказва, че ще я прати в манастир, много ми е смешно Simple Smile Като съдя по реакциите й към Джузепе мнооого трудно ще я опазим, държи му ръчичката вече, гали го и какво ли не, много е чаровна и комуникативна Simple Smile Всичките ни мъже са толкова хубави, че ви взимам всички, ще направим ясла с езиково обучение  Mr. Green

Огромен пост стана, така че спирам...за завършек да споделя, че днес бяхме отново навън - час и половина на -6 и много хубаво слънчице, след това почивка на топло от половин час, взех си сладки с тиквено семе и домашна лимонада за из път, после още 40 минутки на -7 - Виолета беше много щастлива, аз също - мозъкът ми се освежава така и успях да поработя доста след това. От цокането й ми беше дошла прекалено много кърма и просто нямаше как да седим по цял ден вкъщи. Който не е почнал захранването като мен има много време, та мисля да сготвя нещо от индийската или японската кухня за ММ, докато още съм в настроение Simple Smile  Party

# 63
Здравейте мами, запис и от мен.Мама на бебе Христиан роден на 2.08.2016, 4.370кг, 54см нормално раждане(ако може да ни добавите).По домашни измервания в момента е 8.100кг и 70см.От понеделник започнахме захранване с картоф.Първия ден дали не беше мн гладен или просто като ново не се хареса мн мн,но вчера и днес не мога да му насмогна,забавя ли се почва да недоволства.На 14.01 се обзаведе с първото зъбче,а два дена след това и с второто.нямаше кой знае какви признаци само ръцете в устата( който са там от 2рия месец) нямаше нито температура,нито е бил кисел, дано и за напред да излизат така леко.От началото на годината спи цяла нощ от 21.00 до 6-7 h.
Да кажа и аз за контракциите.Вечерта преди да родя нямах абсолютно никакви признаци за предстоящо раждане.На 2ри сутринта в 6 h ми изтекоха водите и пак нищо,след два часа и половина вече бяхме в болницата, приеха ме с разкритие от 1см и без контракции.до обяд имах 3см и нещо като подготвителни контрации съвсем нищожни.Чак към 14h се почнаха по силните, но пак не бяха толкова непоносими.В 19.30h след система и 7-8см ме вкараха в залата,но с моя късмет контракциите пак не бяха мн интензивни и така след мн напъни в 21h най-накрая се запознах с малкото зверче Heart EyesТа почти не се "нарадвах" на силните и болезнеи контракции,но за сметка на това ми се зави свят да напъвам #Crazy Simple Smile
Извинявам се за дългия пост,но се възползвам докато зверчето ми спинка.Поздрави и хубава вечер на всички.

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 20:48 от Mi6elini

# 64
Алистра, ММ вече обмисля какво ще прави, ако Дея има гадже.. 😀 Иначе разликата им с Виолета е една седмица, не е много.
Аз много си обичам Лидл, преди работех там и сега като съм майчинство ми дават ваучери. Та ги посещавам поне веднъж месечно 😀 А и има техен магазин на 100 метра от нас.
Ние като хйодим на гости на свекърите, жената на свекъра (свекърва2), я разнася по цял ден, и после Дея е кисела 2-3 дни. Аз я нося общо 10 минути на ден.

# 65
Ние сме на ръце, когато му омръзне всичко и то за малко.
Мишелини, добре дошла!
Днес бяхме на гости на приятели,които имат бънджи, та използвах случая да го сложа за 2-3 минутки..ами нямаше такова щастие Simple Smile Та много се чудя другия месец да си вземем.
Малкия от няколко дни не спира да се разпява по цял ден,а днес почти не е спал, така, че се надявам тази вечер поне да заспи преди 12.

# 66
Ние имаме режим , който за сега следва ( след денонощните колики). Лягане 19 .00 ставане 06.00. Преди обед спане 40 мин, следобед 40 мин. Напоследък се буди през нощта, но не плаче, а си смуче пръстите. Тия зъби да вземат да избият вече...
Иначе въведохме в картоф, картоф + тиква , утре ще правя тиква + морков. Реших да въвеждам в комбинация.

# 67
Може ли да ме насочите към тема за АГ във Враца или да попитам тук някой има ли опит с раждане при д-р във Враца?

# 68
Според мен бебето не привиква към носене. Има бебета, които много искат и такива които не искат да бъдат носени. И едните и другите си го показват. Моят още след като направи месец и половина показа, че иска да го носим на рамо да разглежда, и че иска да заспива с люшкане или на гърда. До тогава не е носен изобщо-той първия месец само спеше и сучеше. Не се отлепихме от стола за кърмене. И като започна да провижда започна и да плаче като му омръзне да лежи. Сега денем по-рядко иска да го нося, основно като му се доспи. Но вечер, около час преди да заспи иска само на рамо-оглежда, гука, радва се. Ако го оставим и започва да плаче. За натежаването освен слинг или раничка, друго не се сещам. Чакам го да започне да сяда и ще го пробвам със слинга на гръб, така ще успявам и повече неща в къщи да свърша.

# 69
Мишелини, добре дошла  Hug Би рекорда за най-голямо бебе, че и леко раждане си имала, прекрасно  Heart Eyes Както казва моята акушерка, няма големи бебета, тялото на майката винаги откликва. Честити зъбчета на Христиан Simple Smile
Амели, и Виола беше непрестанно на рамо от първия месец и сега се смее с глас като я вдига ММ, а аз й хващам ръчичките. Но има хубаво носене и носене - разнасяне с неприятни седящи пози...Бебето привиква към всичко след третия месец, поне така е според книгите. Иначе е вярно, че темпераментите са различни, а и май мъжете повече търсят мама Simple Smile Аз първия месец също почти не излязох от спалнята Simple Smile
Нашият режим в момента е лягане към 21:30-22:00, кърмене около 2:00, кърмене около 5:30 (тогава става ММ и три-четири пъти в седмицата и Виолета иска да закусва с него и час по-късно заспива пак Simple Smile ставане към 9:00-9:30...почивка 10-15 мин на всеки два часа, следобед около час. Като цяло спи много добре, заспива често и сама и хубавото е, че си я местя както си искам Simple Smile Ако остана в леглото и до 10:00-10:30 откарваме с чести сукания..a аз обичам да го правя, кой знае кога друг път ще имам тази възможност Simple Smile

# 70
По повод на ревящите бебета от една стара тема в бгмама.
сб, 21 сеп 2013
10:09
bubcheto15
Публикации: 2 773
Не им се сърдете Smile И аз бях много горда с първото си дете, че не съм "допуснала" да спи в нащо легло, да я приспивам на ръце, да е залепена за мене и т.н. Всъщност чак 5г по-късно разбрах, че всъщност нямам никаква заслуга затова Twisted Evil Защото малкото първата си 1година прекара буквално срастнало за мене денонощно и към момента все още спи между нас, приспивам я всеки път и на обед и вечер, почти не играе сама и никой не дава да я гледа, пищи като заклана ако се опитаме да излезнем

# 71
Не разбрах много смисъла...Simple Smile Аз се водя по нея и съм много доволна, че не плаче.
Да пусна и аз цитат:
Ето това клипче мисля , че ще е много полезно и за други майки, на които им предстои лазене и сядане на бебето
https://youtu.be/engowF--8z0

# 72
Смисъла е, че понякога правим или не правим нещо защото бебето ни го позволява. Постнах го и за успокоение на майките с по-ревящи бебета. Понякога проблема не е в това, че правят нещо погрешно.

# 73
Чудех се по повод изместването на бебето в отделна стая и реших да питам вие какво мислите, какво сте чели или каквъв опит и примери около вас имате. Оставям на страна факта, че за мама е по-удобно да става и да кърми (ако бебето яде нощем) или да дава вода после и изобщо, ясно е - няма разкарване, няма доразбиване на съня и пр. Мама ще се жертва. Обаче за детето? Чела съм за плюсове и минуси и на двете опции за спане - при родителите (в кошара или на голямото легло) или в отделна стая. От плюсовете да спи отделно за мен е важна способността на детето да е се чувства спокойно, сигурно и уверено самичко. И затова не искам детето да спи при нас до втората, третата или петата си година. И така: кога за него е най-безболезнено да се отдели? Не мисля, че след като навърши годинката ще му е ок. Виждам го колко бързо дърпа напред и разбира вече какво се случва около него, може би моменът е сега поне за проба? Как ще действате вие? Ясно е, че всичко си е и индивидуално и плановете ни могат да си останат планове... Тук http://www.hera.bg/s.php?n=3699 казват че между 6 и 8 месец е най-подходящо.

Линуша, съгласна съм с това, което казваш по-горе.

# 74
Така е, въпреки че от собствен опит не знам. Следващото бебе сигурно ще е ревливо Simple Smile Аз обичам да разрешавам проблемите и това имах предвид. Може би и без четене щях да се сетя за всичко - слингове, ранни признаци на глад, бял шум, ефект на залъгалките, правилно сукане, спане корем върху корем, сто други съвета...но дълбоко се съмнявам. Не бих я разнасяла като чувал с картофи като универсална рецепта против неустановен плач или защото е скучно. В случая със съседката бебето й освен всичко не суче добре и проблемът се задълбочава, а тя не слуша и не чете. Така че държането може да успокои, а може и да отложи решението и плачът да стане рев. Иронията е, че Виолета ми се разплака точно като четях  Simple Smile...искаше да се изака, с общи усилия, сукане, люшкане и колело успяхме и сега пеем. Е, де да имаше решение на всичко...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт