Зяпат мънички устенца, Августинче хапва си пюренцa

• 32 610
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Спокойно можеш да й забъркаш микс, вече си я захранила Simple Smile Картофа много бебета го мразят, защото си е блудкав. Бебетата харесват авокадо с тиква, ориз с круша...комбинациите са безброй.
Половин бурканче си е ОК. Не знам какво слагат в бурканчетата, но доста бебета после търсят само тях после...Та ако е ящна и й правиш домашно й капваш малко мазнина, както беше писала temesta, много умни съвети дава тя.

Ефектът от гелчетата много често е направо секунден, така че аз още не съм я захранила с тях. Ако се наложи ще правя близалки от охладени истории, а мрежичка или силиконов feeder ще поръчам, че ако отхапе и се задави с нещо... ooooh! ooooh! 

Много хубаво посещение сте имали, Моника Simple Smile

Аз чета интересни статии за бъдещото развитие на момиченцата: https://www.nytimes.com/2017/01/26/well/family/why-young-girls-d … mtyp=cur&_r=0

# 346
  • София
Определено не е от ящните, а ако се изразя като бабите - то няма и на кого да прилича. Аз като дете бях злояда, после "проядох", мъжът ми по-скоро обратното Grinning. Иначе си изяжда АМ, но не винаги - един път 150, друг път 130, трети път 90 и след един час останалото. Аз затова се водя по нея за захранването и ѝ давам толкова, колкото иска. То се разбира Simple Smile.

Да, Моника, аз точно тези взимам, както по-горе написах, понеже най-добрата ми приятелка е лекар (и майка на 2-годишно дете), живее в Германия и ги препоръча. Редовно им правили проверки, доколкото тя се е интересувала, така че поне няма съмнения относно качеството. Дори ми донесе каши на Bebevita оттам, а в България не се продават. Прибрала съм ги за по-нататък обаче Simple Smile.

Иначе наскоро и на нас ни гостува детенце на година и половина, обиколи целият апартамент, извади разни подправки от един шкаф, остави куп бисквити из целия апартамент, а на мъжа ми плейстейшъна толкова пъти го включи и изключи, че направо го виждах как се препотява вътрешно от напрежение Grinning. Определено е приключение.

# 347
Ако питаш мен по-добре така Simple Smile Ще израсне будна и чевръста Simple Smile
Нещо забавно:
https://youtu.be/pfxB5ut-KTs

# 348
 Laughing hahaha
Между другото, Алистра, за св.Валентин се чудя за снимка, семейна (аз,Мм,бебе и куче), гравирана върху дърво. Много добре се получава, но се чудя още, че единствента такава обща снимка е от коледната фотосесия  Confused То не че ще си личи, ама все пак.. не че ММ заслужава подарък,ама то това и за мен си остава  Mr. Green

# 349
Докато ни дойде време и ние да се залавяме с пюретата след 3 седмици, вие всичко ще се обсъдили и споделили вече, което е супер за мен - само чета и трупам инфо Simple Smile И аз се чудя за това заместване, бих искала да го забавя във времето колкото се може повече, ама ако на бебчо му е вкусно и се налапа с пюре/каша и после не иска мляко...

# 350
Ти се справяш прекрасно с кърменето - просто давай между храненията Simple Smile Един час-час и половина след кърмене е идеален момент - кърмата се е поразградила и му е интересно да опитва.

# 351
И на мен не ми се иска да замествам бързо хранене, но като гледам как отваря устичка и се изнервя като се бавя с лъжицата.. Май бързо ще заместим обедното кърмене.
А да питам аз тези, които са захранили, мъниците започнаха ли да пият повече вода? Ние каквото и да правим се събира максимум 50-60мл на ден.

# 352
Ако не иска не му давай вода. Предлагай.
Въпросът е да не вземе рязко да ти намалее кърмата...че после си е зор ако искаш да увеличаваш.
В кърмата има всичко необходимо - вода и изключително ценни мазнини, храносмилателната система на бебето няма какво толкова да извлече от една тиквичка.
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=626018

Последна редакция: пт, 27 яну 2017, 22:45 от Allistra

# 353
Алистра, преди години бях яла Активия и мн ме заболя коремът. Случайно бях заедно с мой приятел, работи в ХЕИ и тойми каза, че слагат слабително вътре, ама истинско . От тогава не ям.
За пащърнака ще пробвам с купено пюре, това е идея Simple Smile иначе ние заместихме обяда, не знам дали е гладен още, не давам АМ , само вода. Пие доста вода след захранването. Аз лично бързам със заместването, защото от АМ много качва килограми. Вече е 8400, а няма 6 месеца. Видимо не е дебело бебе, дори пълно не е, но ми се иска малко витамини да приема Simple Smile
Момичета, вие правите ли гимнастика? Ние покрай нашите разправии бяхме спрвли за 2 месеца и въпреки това на консултацията педи ме похвали, че си държал добре главата хаха без мое участие. Чудя се тогава за какво е тази гимнастика, явно без нея пак стават нещата

# 354
Боже...няма да се учудя ако точно това има Shocked
Щом и кърмени бебета има по 8-9 кг може просто да има апетит Simple Smile А и ако е над 68 см лесно се качва кантарът. Иначе сигурно е зажаднял за вкусове Simple Smile
Много е сложно с това ядене.....много ли е, малко ли е  ooooh! И така следващите 10 години поне.......
Чудя се аз без зъби как ще смуче моето крокодилче пържолите по ЗВБ...колко от тях ще заминат безславно по пода... Shocked
Гимнастиката е хубава за тонуса.
Ако като му хванеш крачетата се сковава, сигурно има нужда от малко масаж и гимнастика. На мен не ми остава много време и затова я слагам във ваната. Бях свалила от един сайт много полезно помагало "Синият делфин", ама е на италиански и pdf newsm78

# 355
Аз Активия ям почти всяка сутрин, откакто родих  Shocked но добавям вътре и голямо количество овесени ядки. До сега никога не ми е действала по никакъв начин, чак ме изумява рекламата по тв  Grinning като цяло я ям, защото ми харесва вкуса й, имайки напредвид, че кисело мляко до скоро мразех, заради майка ми, която няма да забравя никога как ме тъпчеше с него като бях малка  Laughing

Вода предлагам след всяко хранене/кърмене. Поглежда я жадно, прави няколко големи глътки и започва да се плюнчи  Grinning
Колкото до гимнастиката, той като е буден почти не се спира, много е активен, така, че мисля, че сам си я прави без проблем. Аз помагам само за завъртане по корем на ляво, че му е доста трудно,за обръщане от корем по гръб, което мрази и от скоро за набирането , което прави като се хване за ръцете ми Simple Smile
Между другото днес сглобихме бънджито.. няма такова щастие и радост. Обаче ме е страх да го оставя за повече от няколко минутки там Confused
И както заспиваше в 11-12 от няколко дни последната дрямка през деня е до към 5-5:30. От там седи буден до 20:30, едвам издържа без да дремне.. но пък после си заспива и спи поне до 2часа.
Изумена съм колко бързо влизат от един период в друг..

# 356
С бебе у дома

И тъй родих се аз!
Не бях очакваното кротък и неустоим,
но казаха на мама -
не бой се жено - всички са такива.

Прибра се мама у дома,
с надеждата човек да стана.
Мина месец, мина два,
мама бързо отрезвя.

От рев надеждата избяга,
съседите тактично се покриха,
тати амбициозен стана,
работи повече от мама.

Из поеми за уморени мами

# 357
Мега, моята девойка в края на петия месец тежи колкото твоето дете. Не е притеснително, Анна Мария се роди 4100. Относно количеството, тази педиатърка при която ходихме за захранването каза така: трябва да яде 5 пъти на ден, като едното хранене е изцяло пюре. Към момента малката е на този режим. Освен това ми каза да и давам 200 мл вода на ден. Аз успявам, правя и даже и чайче от лайка. Тези 5 хранения са по 150 мл, но това е готова смес АМ. Започвам с АМ в 06:30, зеленчуково пюре на хип в 10:15 (сега въвеждам пуйка и след 4 дни изцяло ще мина на месно зеленчуково пюре със зайче например), АМ в 13:30, АМ в 17:00, баня и АМ в 20:30 и дай боже сънчо да дойде по-бързичко. Вечер като се буди, вече осъзнавам, че не е за мляко, а поради дискомфорт и давам леко топла водичка, дологел едно зрънже на бибката и ...... в прекрасния случай като сега лежа на дивана в хола, а малката спи в количката хахахаааа. Дано да съм била полезна. Ааа след 3 дни минавам на Лактана био 2.

# 358
  • София
ansy81, от малките или големите пюрета изяжда по едно бебка?

# 359
Здравей, пюренца и половина от малките зеленчукови, а зайче и пуйка има само в големите в комбинация със зеленчуци. Големите само ги отварям за по 2 дни по 2-6 лъжички и ги хвърлям, но след 3 дни ще давам вече по цяло голямо пюре, защото само в тях има месце.

Общи условия

Активация на акаунт