Зяпат мънички устенца, Августинче хапва си пюренцa

• 32 607
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Анси, пуешко има на Хип малко. Аз остатъка го слагам във формичка за лед и го съхранявам във фризера. За 2 лъжици през ден не ми се хвърля пюре. После вадя 2 кубчета и смесвам.

# 361
Така лиииии, явно там от където купувам не знаят, хм Sad

# 362
Дамян яде по 50-60гр и пита за още, но не смея... днес му е 5-ти ден тиква и утре ще дам и минаваме на морковче. Да ви попитам вие директно ли сменяте зеленчука или ги смесвате? Как да го направя, че четох варианти:

1. Ако давам примерно 10 ч.л пюре от тиква и ще минавам на морков, 1 ден давам 1ч.л. морков и 9ч.л. тиква, на 2 ден давам 2ч.л. морков и 8ч.л. тиква и така докато заместя цялото пюренце с  морков. Или...

2. Към 10ч.л. тиква всеки ден прибавям по 1ч.л морков и така увеличавам самото количество пюре.

3. Спирам тиква и почвам моркова с 1 ч.л първи ден, 2 ч.л. втори ден...

4. Друго?

Allistra, чета често, че говориш за мед, нали знаеш, че той е силен алерген?

Много хубаво стихотворение Linusha Simple Smile

# 363
Когато беше мъничка моята, много често спеше в Стоккето, нощ и ден Simple Smile
Снощи в 3:00 дойде все пак номер 7... Laughing Намерих я ококорена в тъмното, вместо да суче почна да дърдори и да гледа...нейсе, после похапна, свърши си работата и продължи да се кокори и бърбори...Интересното е, че нямаше плач както обикновено, а видимо се забавляваше. Заради всички тези дейности и гушкания мама стоя будна цял час.
Днес почивка от Бифидуса Simple Smile бтв имам спомен, че Бифидус е открита съвместно с учени от БФ на СУ Simple Smile
Много ми липсва гъстото, домашно мляко...за нея щеше да е идеално.

# 364
Писали сме едновременно Simple Smile
Медът не пречи на кърменето Wink Аз консумирам още от бременността.
Докато търсех инфо за меда, попаднах на това, може да ви е полезно - пише изрично, че захранването може да доведе до загуба на тегло и че същата се причинява от и от рефлукс:
http://kellymom.com/health/growth/weight-gain_increase/
Мега е много права, че го разглежда като вид диета Simple Smile
Ботулизъм през кърмата няма как да се развие и че самото бебе не трябва да го яде е вярно, но майката - напротив, особено хубав, домашен мед.
Ето и пълно инфо от Кели Бонята, която Хедра все цитира:
http://kellymom.com/nutrition/mothers-diet/mom-foods/#honey
Можеш да смесваш както искаш, щом вече си въвела единия, и то цяла седмица.
Между впрочем, на все повече места чета, че след 6 месец храносм.система на бебето е по-развита е вероятността да реагира зле е много минимална.
Както все обяснявам, че не влизам в кухнята...с това захранване... Shocked
киснене, готвене, замразяване и какво ли не има.
Скоро ще ми дойде книжката 100 пюрета на Анабел Кармел и ще ви я наснимам Simple Smile
И

Последна редакция: сб, 28 яну 2017, 09:01 от Allistra

# 365
Аз знам, че не трябва да се прекалява, не съм казала да не се яде.  Mr. Green

Дамян се изака... страхотия Laughing

Реших да изпека семките от тиквата, щом е био и те са био... ще видим какво ще стане.

# 366
Медът по принцип действа разхлабващо Simple Smile
Но аз не знам дали ми харесва така, цял ден миниатюрни акита...ако и тя да го обича, за мен е голяма играчка  Simple Smile Вчера не съм изяла повече от обичайното - 1 супена лъжица.
Само моята ли, като не се изака, се пъне драматично?
Тиквените семки са супер, Аника беше пуснала статия наскоро.
Ето и таблица колко са калорични различните храни Simple Smile
http://kellymom.com/nutrition/starting-solids/babyfoodcalories/

# 367
Яна, качих всичко, което педиатърката ми писа за захранванията във Фликр. Аз процедирах така както ми каза - въвеждаш по малко първия зеленчук, с който започнеш захранването, докато не замениш цяло хранене, три дни заменяш храненето със съответния зеленчук, например тиква, а от следващия ден редуваш цялото количество например ранен морков, пъщърнак, картоф, карфиол и т.н. А не както се въвежда първия зеленчук. Аз така вече всички зеленчуци въведох. Сама прецени как да го направиш. Аз споделям как аз го направих. Същото е сега с месото, бавно 8 дни въвеждам пуйка, докато стигна 150 мл, след това директно на 9 ден 150 мл зайче и така. В листите пише и как се въвеждат плодовете. С оглед килограмите на Анна Мария, които са нормални всъщност, кашите значително по-късно ще ги въведа.
Дано да съм полезна  bouquet
Алистра, и аз съм със стокке и имам чувството, че дълго време ще го ползвам като алтернативна кошарка, мебел Simple Smile много удобна количка...

# 368
Яна, аз направих следното.. Давах картоф 6 дни, на 7-мия дадох пак картоф и отделно 4-5лъжички тиква. Бях решила да ги въвеждам по отделно, но след това размислих и на 8мия ден си смесих картоф с тиква. После моркова пак го смесих с картоф, но постепенно, първия ден съвсем малко количество, втория ден половин морковче, третия вече сложих цял морков.
Алистра, чакам книжката с нетърпение да я наснимаш. Междувременно и аз ще потърся нещо. В една група във ФБ гледам доста интересни комбинации за пюрета Simple Smile
Няколко дни мисля да си починем от въвеждането на нови зеленчуци и да си похапва различни комбинации с вече познатите. След това мисля да дам тиквичка, обаче май ще трябва да дам готово, че не ми се чака сезона на тиквичките  Grinning
Меда не би предизвикал реакция, ако е истински домашен мед. Което ме подсеща, че имам цели 2  буркана с дом.мед - единия от които манов-любимия ми.
Малкия запонча да заспива рано, което съответно доведе и до ранно ставане. Преди спеше до 9:30, сега се буди в 7, съответно е крив в момента, мъчи се да заспи, а не може.

# 369
Анси, браво Simple Smile
Четох доста ревюта за най-различни книги и Анабел изглежда най-предпочитаната, но wholesomebabyfood и други подобни сайтове предлагат много интересни идеи.
Много сте красиви, действа ми много мотивиращо да изляза от пижамата  Party Въпреки че ММ е на работа и съответно и аз след малко почвам... Crazy
Трябва да ви кажа, че си излекувах много болезненото гърло само с мед и истинска тинктура от прополис, която с шестото ми чувство бях взела от Сардиния.
Но сега закусих шипков мармалад и чакам реакция...Шипката е чудесна за запичане и съдържа и много витамин C.

# 370
Алистра, и аз така лекувам гърло. Супер е!

# 371
Здравейте! Дея вчера я гледа свекърва 2, много хубаво се разбират. Аз бях на изпит. Сега я приспивам. Днес ще въвеждам каша от елда, а след два-три дни започвам месата. За тях се чудя, дали за начало да взема три-четири готови пюрета или направо домашни да давам.
Анси, това пухкавото с количката ли си го взела или е отделно? Много ми харесва. И вие сте много хубави! 

# 372
Хайде и аз да се разпиша с ОПИТИТЕ си за захранване... От 3 дена се мъча да дам картоф на Мартин, ноо без успех  Sad Много мрънка от няколко дена и точно по обяд вчера и онзи ден реве. Първи опит неуспешен. Вчера опитах пак - примляска 1 лъжичка и пак се разрева. Днес беше уж спокоен, но в момента, в който го оставих в кошчето да взема пюрето и пак рев. Даже и не усети, че му омазах муцунката. Е, след като му дадох да суче и след много люшкане и разхождане, мрънкайки и сучейки, заспа. Едно зъбче му прозира, та си мисля, че може от това да е така кисел. Ще оставя захранването за сега. След някой, друг ден ще опитам пак.

# 373
  • София
stassie, ние също имахме кофти опит с картофа, ако прецениш, може да го смесиш с тиква или морков и така да го предложиш следващия път, стига да нямаш против въвеждането на зеленчуци комбинирано. Аз така направих - първо картоф самостоятелно, а после в комбинация с тиква, пащърнак, морков, тиквичка.

ansy81
, благодаря за разясненията! bouquet

А някой знае ли откъде могат да се купят пюрета на едро (или поне в по-големи количества) на евентуално малко по-ниски цени? Най-евтино съм ги намирала в Кауфланд, но нямаме наблизо и основно пазарувам от една аптека или Lilly, където пък са малко завишени цените сякаш. Ако имате проверен сайт, още по-добре. Simple Smile

# 374
Ние днес с тиквата нищо не свършихме, рева като змей, не знам какво стана, не беше заради тиквата, а по-скоро беше огладнял и толкова неутешимо се разплака, че реших да не го мъча и му дадох да си суче. Заспа като къпан примлясквайки. Сложила съм кутийката в хладилника и се чудя дали утре ще е годна за ядене, с малко кърма е.

За готовите пюрета... гледам, че доста ползвате Hipp... аз лично съм ги срещала в оня списък на производителите ползващи ГМО храни и малко ме притеснява да взимам от тях, същото важи и за Nestle.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт