Сватба 2017 II част

• 54 922
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • London, UK
Дами поръчахте ли поканите, аз не мога да си харесам нищо в интернет. Всичко ми е голям кич. Още не съм си избрала и цвят и тематика на сватбата, може би за това ми е толкова трудно, но нищо не ми харесва. Мен ми се иска да е винтидж стил, но интериора на ресторанта ни е в бордо и ще мие малко трудно със съчетаването на цветовете. Ще се възползвате ли от агенция или вие ще си украсявате? Какви пари ви иска агенцията ?

Здравей, аз също още не съм поръчала покани. И аз имам голям проблем с избора. Харесала съм няколко, но все си сменям мнението в какъв стил искам да са. Освен това още не сме уточнили кумовете, така че и това ме бави. Хем ми се иска сватбата да е изискана в класически стил със строго официален дрескод, от друга страна ми се иска да е младежка и забавна, защото все пак аз съм на 25 и искам да стане купон за всички. Единствено сме уточнили цвета, което до някъде ни ограничава в избора. Също сме решили, че не искаме някакви скъпи покани на които вероятно никой няма да обърне внимание, така че гледам само неща до към 1.50 лв./брой и избора съвсем намаля. Харесала съм някой неща от тук http://weddingbulgaria.com и тук https://pokani.net/, както и от АлиЕкспрес. В зависимост кога уточним кумовете ще мислим дали имаме време да ги чакаме от Али-то или ще трябва от България да ги взимаме, пък и искам да ги видя на живо, че понякога не е това което е на снимката.
Няма да ползваме агенция, най-много да наема флористка, защото украсата ще е с цветя и може би малко балони. Панделки за столовете ни предоставя ресторанта безплатно, така че мисля, че нямам нужда от агенция.

# 601
Момичета, да ви се похваля - вече си имаме кумове! Те са прекрасно, здраво семейство с две дечица и са много добри хора, дано да са ни на късмет! Кумата умря от щастие, като й предложих! Буквално подскочи няколко пъти от радост, не можа да повярва и много ми благодари за оказаната чест. Simple Smile) Много беше мило, винаги съм си мечтала за такава реакция! Скоро ще ги поканим на вечеря да е всичко, както трябва! Heart Eyes

# 602
Ние решихме сами да направим поканите, както и повечето неща де, няма да ползваме агенция. Управителката на ресторанта е творческа натура и ми предложи да украсим заедно-ще купим цветя и балони, столовете са си с бели калъфи и не искам панделки.
Нямаме тема на сватбата, но харесваме т.нар. рустик стил и съобразихме повечето аксесоари с него.
Избрахме този модел покани https://pokani.net/component/jshopping/%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%82% … B8-70135?Itemid=0
но ще ги направим с бяла и лавандулова дантела.

# 603
 Да се включа и аз . Нашата дата е 20.08 резервирахме вече ресторант Монтесито , ритулна зала Студентска и църква . Готови сме и с фотограф и диджей, само за видео търсим още, защото не мога да избера на нормална цена хубаво видео. Какви подаръчета за гостите мислите да подарявате?

# 604
Момичета, довечера ще ходя дано засека свеки за поканите. Дано се разберем и ми ги направи както искам.
В петък си запазих час да меря рокли. Дано получа няколко шамара и се стегна да сваля излишните кг.

# 605
Пак бая сте изписали, момичетаа #Crazy Относно обувките - навярно и аз ще съм с 2 чифта, защото силно ме съмнява да изкарам и вечерта на токчета (никак не са ми удобни)  Tired Бяхте споменали за платформи - да отбележа, че са страшно удобни и много удачен вариант да си хем висока и стройна, хем да ти е удобно Laughing Ходила съм на сватби с платформи и изобщо не съм се измъчвала. А за поканите..уж мислим сами да си ги правим, но все още не съм стигнала до тях, търся дантелаТА. Знам, че няма да намеря същата, но пък все не ми харесват тези, които ми предлагат. На тези съм се спряла аз:
http://testeinladung.com/einladungskarten-hochzeit/einladungskar … t-selber-basteln/

# 606
Мони, гледала ли си в ибей или не искаш да е от чужбина?
Cloe, ти какво по-точно искаш, с което не е съгласна свекърва ти?  Rolling Eyes
Срещали ли сте някъде примерни текстове за покани, освен в pokani.net?

# 607
Ето тази видях и ми допада, но с поправки
http://www.svatbenstil.com/invitations_zara_pudra.html.
Бъдещата свеки се изцепи,че ще ги направи, но и на нея трябва да харесат.  И ми каза каква е тази дантела дето съм искала.
https://uk.pinterest.com/pin/267893877811168963/ искам такива с розова панделка.

Последна редакция: ср, 15 фев 2017, 09:16 от cloè

# 608
Ние в момента с майка ми си майсторим поканите.
Иначе агенция няма да ползвам, организирам си всичко сама, но декоратор ще имам. Спрях се на Валерия Рекалова - много е мила и отзивчива, цените й също са доста нормални. Бях говорила с няколко декоратори и офертите понякога доста им се различаваха. Аз си имам бюджет за декорация - всички влязоха в него, но ппри едни много елементи липсваха, защото други бяха по-скъпи от колкото трябва. Другите декоратори, с които си говорих са: Милена Николаева (Mimis Flowers) - нея също бих я препоръчала, въпреки че не се спряхме на нея. Цените й са малко по-високи от тези на Валерия, но отношението също е страхотно и пак са в рамките на нормалното. Другите са Manghee Weddings, Triart и Стелиана Левеке - от нея съм ужасно разочарована - първо, че беше надула изключително много цените (което го има и при Triart например), но докато те бяха готови да коментираме различните елементи и да търсим различни варианти, то Левеке искаше всичко да стане по нейния начин и сякаш казваше, че има само 1 вариант да направим декорацията. Каквото и да искам, все толкова щяло да струва - независимо колко и какви цветя.

Та, надявам се да съм помогнала, ако някой си търси декоратор.

# 609
Поли, в ибей не съм гледала. Само из али-то разгледах. По принцип не ми се иска много да ги поръчвам, предпочитам да видя първо, но ще взема да разгледам и ибей. SimonaVB, би ли споделила как вървят цените на декораторите? Все още не съм говорила с никого, но и аз ще трябва да имам декораторка.

# 610
Поли, в ибей не съм гледала. Само из али-то разгледах. По принцип не ми се иска много да ги поръчвам, предпочитам да видя първо, но ще взема да разгледам и ибей. SimonaVB, би ли споделила как вървят цените на декораторите? Все още не съм говорила с никого, но и аз ще трябва да имам декораторка.

Ами то много зависи от това, което искаш. Моят бюджет за декорация беше 1000 лв., одобрих си оферта за 1200, защото включих още няколко елемента. За тази сума имам букети (моя и на шаферките), бутониери и гривни за най-близките, фото кът, декорация за изнесения ритуал (нямам арка, а цветни герлянди), декорация на масите, табло за гостите (може и да пропускам нещо сега). Ще дам ориентири за елементи, защото общата цена зависи от тях:

Една маса само със зеленина и свещи - около 20 лв. (без покривка) - това е най-ниската цена, която получих, имах предложения и за същото нещо от различните декоратори, които варираха и до 80 лв.
За около 40 лв. на маса се включват и цветя, но тук цените вече ще варират от видовете им и количеството им - колкото повече цветя, толкова по-скъпо е. Аз понеже искам много зеленина, а цветята да са само акцент, затова и са ми малко по-ниски цените.
Покривка е около 25 лв. средно наема - навсякъде
Наем на табло - между 20 и 80 (в различните оферти), салфетки - около 1 лв. на салфетка, Букет - пак зависи какво искаш - между 60 и 150 получих. Тук ме изуми как един и същи букет буквално ми го оферираха на едно място за 70, на друго за 150 лв. 
Цветни герлянди - около 300 лв. Фото кът - около 100-200 лв.

Аз бих препоръчала да се изпратят оферти на няколко места, защото има доста големи разлики. И да питате и да говорите много с хората. Изпращайте им снимки, ако имате. Ако някой ви казва, че това е крайна цена, не работете с него - винаги има начин да се коментира. Не говоря да искате едно нещо, но на по-ниска цена от предлаганата, а да се търсят различни вариации, за да се намали цената. Все пак хората си калкулират и труда.

# 611
Тази, която си харесала е доста пищна Simple Smile даже ми прилича на бордюр на дантелените платове. Намират се такива, примерно обаче и цените стават солени, зависи какъв бюджет си си определила.

Аз имам един глупав въпрос, изобщо не съм обръщала досега внимание-изкуствен букет ли се хвърля? Мисля, че официалния булчински букет, но на едно място четох как който го хванел, трябвало да си го пази  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 15 фев 2017, 09:48 от Poliiii

# 612
Тази, която си харесала е доста пищна Simple Smile даже ми прилича на бордюр на дантелените платове. Намират се такива, примерно обаче и цените стават солени, зависи какъв бюджет си си определила.

Аз имам един глупав въпрос, изобщо не съм обръщала досега внимание-изкуствен букет ли се хвърля? Мисля, че официалния булчински букет, но на едно място четох как който го хванел, трябвало да си го пази  Rolling Eyes
Да , твоя букет си е за теб и хвърляш друг, за предпочитане изкуствен.

# 613
Благодаря ви за бързите отговори! bouquet А относно букетът за хвърляне и аз съм забелязала, че хвърлят изкуствен.

# 614
  • София
Аз си хвърлих моят и го подарих на момичето, което го хвана.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт