Бръснене на женското лице

• 34 637
  • 110
  •   1
Отговори
# 45
Скрит текст:
"мустаците" почнаха да растат, усещането да целуваш жена с набола "брада".... беше безценно, наистина.... Боцка бе, мама му стара, се едно мъж целуваш
Тя бръснеше ли ги? Знаеш ли как ги е махала? Или си ги носеше гордо? Simple Smile
Пък и не може да се сравнява мъжката брада с женски мъх. :stop
:
_Smile_ ето за това говоря. Peace
С депилиращ крем не е ли същото, все едно ги бръснеш?
Можеш да споделиш някой ден дали си доволна от фотоепилацията. Peace
Скрит текст:
Succulent точно вчера се сетих, че някои пилинг маски са "железни" и свалят мъх. Преди години ползвах една китайска,дето сваляше и мъха ми от лицето, същата работа и с желатиновата. Освен да си направя една и да се правя, че без да искам съм се оскубала. Mr. Green
а Kеа? това имах в предвид в по горно мнение, че жена с по окосмено лице, като се навапца с фдт или пудра в случая, гледката става гротескна. Crazy

Не е същото. Кремът, който ползвах беше като гел. Не мога да обясня разликата, но както писах лекари - ендокринолог и дерматолог, катрегорично забраняваха всяко третиране в началото, точно защото могат да станат и по-твърди, и по-тъмни, и повече. Факт е, че от всички мазила, депилиращ крем и лекарства, в момента само аз си знам за проблема (дори силно казано "проблем" вече).Много оредяха и намаляха. "Бръснене" дори не е било споменавано като вариант, по-скоро от кола маска твърдяха, че положението би се влошило. А и аз говоря за ивица около 1.5 см, не за цяло лице, както е при мъжете. За това и не разбирам жени, които нямат подобен проблем и  решават да си бръснат мъха.

А точно на такъв тип коментари "все едно целуваш мъж", "ти да не си мъж" и т.н. съм се наслушала доста и вярвайте ми, няма жена, която да не се притеснява от това. Хубавото е, че сега медицината и технологиите доста са напреднали и има много начини за отстраняване. От фотоепилацията ще мога да кажа какъв е ефекта след няколко процедури.  Simple Smile

# 46
И аз съм гледала клипчета,именно за бръснене с бръснач.Ами НЕ! Не го приемам.Има си други методи за обезкосмяване,ако жената има проблеми.Пък ако няма не виждам необходимост да се маха мъхчето. Rolling Eyes

# 47
  • Вестерос
О Боже  smile3544

# 48
  • София
Не! Не бих си бръснала лицето! Не виждам необходимост да го правя, но не го и приемам като метод за почистване на космите на лицето.

# 49
Не, не бих си обръснала лицето, изхождайки от сегашното му състояние, по-скоро бих упорствала с процедури фото/лазерна епилация. Имам по-тъмни косми на брадичката, но са единични и се справям лесно с тях.
Ако ми се появи някаква тежка форма на лицево окосмяване, тогава не знам какво бих правила, но бръсненето ще ми е последната опция, честно казано.

А пък с цел "пилинг-ефект" съвсем не бих правила контри, безумно ми се струва, не че не е логично или обосновано, просто не е моят метод.

# 50
както Joy би казала една позната:"Божкеееее. тия не са у ред" Laughing

# 51
В Турция си скубят с конец всички косъмчета по лицето, освен миглите и веждите. Хубаво е за по-мургави момичета, но бръснене не одобрявам.

# 52
Я! И аз сега за първи път разбирам за такова нещо. Звучи ужасно.
А и като знам, че космите ми дори махнати от корен пак растат бързо и са си черни, айде нема нужда. Grinning
И това с конеца не го разбирам. Не е ли като с епилатор или да си направиш кола маска?

# 53
  • София
 Категорично не! Като дете имах една възрастна леля с леко окосмяване, която в последствие отиде в старчески дом и там бяха започнали да я бръснат. Като ме водеха да я видя след това, чак ми беше плашеща- брадата се виждаше и бодеше точно като на мъж.

# 54

С депилиращ крем не е ли същото, все едно ги бръснеш?

Аз ползвам деп. крем за мустачките. Не е като бръснене. Никнат по-бавно. Поне при мен е така и процедурата я повтарям след 2 седмици. Понякога и с лентичка минавам. Но по-често с крем когато не искам да ме боли. Чувствителна съм.

# 55
Де бре, де бре, ти си жена, не може да не си чувала за други процедури. Това първо. Второ - аз се бръсна редовно, за да не боцка (имам предвид след 6-8 часа примерно, веднага ест.че няма да боцка!!) - трябва да е или контра или два пъти дневно. Е, мерси  hahaha hahaha
Чувала съм, но доста на това място се възпаляват от кола или епилатор. М/у другото я пробвах ти и ми кажи дали ще търпиш тези болки?
Депилатоар - не става гладко, а и си е яка химия, която води алергични реакции.
Фото и лазерна действа само на тъмни. Другите какво да правят?

Не се сравнявай с женските косми, не боцкат след толкова кратко като мъжките.

# 56
Ако е някакъв неприятен козметичен дефект или поради заболяване - по-добре бръснене, отколкото с косми. Ама да се бръсне мъха по цялото лице, че и челото -  Stop. Айде нема нужда от боцкащо лице.

# 57
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Колко отпимистично звучи бъдещето на децата ни.
Мъжете носят рокли(и от малки),а жените си бръснат лицата.Безмозъчен,откачен свят.

Какво ще рече..ами ако се налага? Ами като се налага,за тази цел си има лепенки,има пинсети.
A косъмчета по брадичката/над горната устна, абсолютно всяка от нас има,дали косъм,ще са два или повече,това е нормално...ама не сме хванали бръснача.

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 03:24 от Beautyholicа

# 58
Аз с конец си махах мъха над горната устна и около веждите, сега използвам една пружинка за тази цел...Но мъха под брадичката не съм го пипала. newsm78

Би ли обяснила по-подробно как с конец си махаш мъха и сега каква пружинка използваш?Благодаря.

# 59
Преди време имаше една тема във форума - една майчица се чудеше дали да обръсне косата на бебето, че да се сгъсти и искаше мнения  Grinning Всички я убеждаваха да не го прави.
Сега пък имало още по-нова мода  Laughing Честно казано, чувала съм за това и преди, и не се изненадвам, но не знаех, че е толкова модерно  Whistling Лудост.

Общи условия

Активация на акаунт