Екзотични почивки /Тема 2/

• 72 467
  • 574
  •   1
Отговори
# 525
Не е много екзотична дестинация, но ще се радвам да ми дадете съвет.
Египет.
Кои месеци е Ок да се посещава? Simple Smile

# 526
За Египет специално си има тема. Иначе времето за посещение винаги е подходящо - зависи каква е целта му.

# 527
Някой да препоръча фирма за коли под наем на Мавриций?
Какво е положението с комарите на острова?
Четох, че официалният език на острова е английски, говори ли местното население наистина английски или по-скоро френски / местния език?
За обмяна на валута къде ще ми препоръчате, в България още или на място?

# 528
  • София
Един фотопътепис за Малдиви - Bandos Island Resort:
https://diana-cacaotours.blogspot.com/2024/11/blog-post.html

# 529
Някой да препоръча фирма за коли под наем на Мавриций?
Какво е положението с комарите на острова?
Четох, че официалният език на острова е английски, говори ли местното население наистина английски или по-скоро френски / местния език?
За обмяна на валута къде ще ми препоръчате, в България още или на място?

Здравейте,
Относно комари - ние не сме имали никакви проблеми и не сме усещали да има. Мнозинството знае английски. Ние теглихме директно от банкомати с револют, като на местата, на които можем, плащахме с карти.

# 530
Благодаря, вече почивката ни мина отдавна, но все пак 😃

Иначе март 2024 имаше комари на Мавриций, не твърде много, но мен лично ме ухапаха 6-7 пъти (не съм се мазала). Особено в националния парк с водопада и Червената земя.
За съжаление там никъде по хотелите няма мрежи за комари, много ми е чудно как не са стигнали до това елементарно средство за спокоен сън. Тоест вътре се спи само на климатик или на 30 градуса …

По принцип не бих се уплашила от няколко комара, но точно тогава имаше епидемия от денга.

Относно парите, ние обменихме на летището кеш.

Мнозинството разбират английски и могат да вържат няколко изречения. На нас ни беше важно защото не бяхме отседнали в ризорт, а обикаляхме и всичко сами си организирахме.

# 531
Чили, страхотни места, надмина всички очаквания.

# 532
  • София
Здравейте.На 15 февруари отиваме за 4 дни в Сингапур и после за 6 дни на Боракай.Ако има някой с по-нова информация за двете места,ще съм много благодарна.

# 533
Здравейте.На 15 февруари отиваме за 4 дни в Сингапур и после за 6 дни на Боракай.Ако има някой с по-нова информация за двете места,ще съм много благодарна.
Аз ще съм на 17.02 в Боракай, какво те интересува?

# 534
  • София

Аз ще съм на 17.02 в Боракай, какво те интересува?
[/quote]

Събирам обща и полезна информация.Примерно за  хубави заведения и нещо интересно на острова,също така и не мога да намеря да си купя от тук Филипинско песо.
За Сингапур ,каквото прочетох е доста старо също.

# 535
Смени си там песо или тегли, ако имаш Револют или някаква подобна карта.
На острова няма кой знае какво за правене, все пак е миниатюрен 6км, и широк под 1км дабе 600м по-голямата си част.
Освен хубави плажове и някакви разходки из морето няма друго, 6 дни ми се струват прекалено много за това място.

# 536
  • Пловдив
Ние смених ме пари в Тавекс/ за Филипини/.Наистина не знам какво ще правите 6 дни там.Белия плаж е прехвален,най-обикновен градски плаж,без шезлонги и сянка,с дълга търговска улица успоредно, заведения и сергии-нищо особено. Ние бяхме в Movenpic,с частен плаж, хубав -но пак нищо кой знае какво. За сметка на това сърцето ми остана на Бохол-залези,приливи,отливи,морски звезди и романтика.. За мен страхотно място,но хората са различни и затова ви желая невероятна почивка!

# 537
Здравейте на всички. Предстои ни пътуване до Бразилия. Всякакви съвети биха били полезни, като задължително какво да си вземем и какво не. Също така, дали си струва да се посети Монтевидео, че пътя до там ще е доста, поне да знаем дали си струва за да го заявим или не. Предварително благодаря на отзовалите се. ☺

# 538
Ами аз живея в Бразилия, ако се сетиш нещо, питай.
Иначе не се сещам какво да кажа. Вероятно сте с агенция, те ще ви кажат каквото трябва.
В Монтевидео не съм бил, но според мен няма нищо особено интересно там. Ако много държите да обикаляте, идете до Колония Дел Сакраменто, то е и по-близо до Буенос Айрес (ако минавате оттам де). Иначе някое старо градче в Бразилия също ще свърши работа.

# 539
Neuromancer благодаря, че се включи. С агенция сме, да, но тъй като ни казват да си изберем кое да се посети, точно за Монтевидео ще е около 16 часа като време да отидем-посетим-върнем, а чета че не е нищо особено, та се чудим дали да си спестим толкова път. Иначе за сега се запасих с репелент против комари и дъждобрани 😂.

Общи условия

Активация на акаунт