Избор на училище за първи клас 2017г. ВАРНА

• 63 549
  • 406
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Извода е който иска конкретно училище навреме да си сменя адресната регистрация Simple Smile
Изобщо всичко е толкова идиотско измислено...
Няма как да ме накарат да запиша децата си с 30% от други. Училището е прекрасно, ново, учителките са много мили, загрижени, измислят какви ли не методи да налеят в главите им, но да не забравяме "материала". Крайна съм, но изкарахме 1 година в такова училище и знам за какво говоря. Да речем, че нямах друг избор тогава, но повече не бих си го причинила.

Преди време бях останала с впечатление, че поне малцинствените групи са в отделни класове, не е ли така  Cry
Районирането изглежда просто като нещо, което трябва родителите да надлъжат и да се водят фиктивно някъде.. Рязко всички ще заживеят близо до най-елитните училища  Rolling Eyes

# 361
Водещ критерий 'уседналост' е справедливо изискване,според мен.Какво ли не видях тази година при кандидатстването и класациите😲 Луд късмет имахме,че без фалшива адресна регистрация влезнахме в училището което ни е до дома.Дом в който мъжа ми живее 50г,а аз 22г.И въпреки това едва на 2ро класиране успяхме.Бяхме на предела да отпаднем.И защо?Заради болните амбиции за елитните училища😞От 2 седмици контактувам с другите майки и се оказва че моето и само още няколко дечица живеем в района на училището.Другите са в далечните квартали...Въпреки това те влезнаха още на 1ва класация.А ние едва не изпаднахме...

Последна редакция: ср, 27 сеп 2017, 16:30 от bubka:)

# 362
  • UK
Има ли дечица които са приети в 'Гео Милев'?
Искам малко информация за училището,  преподаватели, условия. Благодаря ви  bouquet

# 363
Toва с уседналостта обаче трябва да отчита факта, че може някой непосредствено преди първи клас да КУПИ и да ЗАЖИВЕЕ в имот в района на училището. Такива хора биха останали на опашката, защото са със скорошни адесни регистрации, а всъщност са тези, които имат истинското право на уседналост.

# 364
Водещ критерии 'уседналост' е справедливо изискване,според мен.Какво ли не видях тази година при кандидатстването и класациите Луд късмет имахме,че без фалшива адресна регистрация влезнахме в училището което ни е до дома.Дом в който мъжа ми живее 50г,а аз 22г.И въпреки това едва на 2ро класиране успяхме.Бяхме на предела да отпаднем.И защо?Заради болните амбиции за елитните училищаОт 2 седмици контактувам с другите майки и се оказва че моето и само още няколко дечица живеем в района на училището.Другите са в далечните квартали...Въпреки това те влезнаха още на 1ва класация.А ние едва не изпаднахме...

Когато детето ми беше в първи клас казах нещо подобно на класната му, тя подскочи като ощипана, че не била в комисията.

В ДГ , която желаех най-много за детето и беше най-близко ,майка ми и вуйчо ми са били възпитаници, ама не- нямало места. Майка ми е на 70+ , а вуйчо ми- светла му памет- отдавна покойник.Имам и снимчицата им с карнавални дрехи на входа на градината.

Критерият уседналост следва да е водещ и стриктно съблюдаван.

# 365
Такива хора биха останали на опашката, защото са със скорошни адесни регистрации, а всъщност са тези, които имат истинското право на уседналост.
Тоест хората с уседналост 5 г.(та до 50г) нямат истинско право ли?Или визирате спрямо временно регистрираните?

# 366
      Визираме тези, които се "разшетват" преди първи клас да сменят регистрациите.
Някои дори не си знаят "новите" адреси, ако ги попиташ къде се намират.

# 367
Визирам, че ако си купя имот до оградата на училището през април, съм дори след тези, които шмекерски са си сменили адресите маалко преди нова година.
Ако съм собственик на имот в района не бива да се гледа от кога. Надявам се няма луди дето ще купуват и после продават имот  за едното място в училището.
Уседналост да има само за тези, които нямат собственост, а "живеят" на адреса на майка си, леля си илк просто са си платилу да се водят в района

# 368

Уседналост да има само за тези, които нямат собственост, а "живеят" на адреса на майка си, леля си илк просто са си платилу да се водят в района
Уседналост трябва да има за всички.И ние сме собственици на дома в който живеем ,а не наематели и  ако имаше адекватно условие за уседналост при тазгодишното кандидатстване,щяхме да си спестим доста нерви и безсънни нощи.А пък нека има и подточка за току-що придобили имот😉

# 369
Значи да чакаме догодина новите критерии... По стара традиция би следвало да са още по- калпави и от сегашните.

# 370
  • Варна
   А чували ли сте, че от някои училища ходели да проверяват по адресите?  newsm78  Прочетох безброй теми напоследък и не мога да се сетя къде срещнах това твърдение, но беше за Варна (странно, но не ставаше дума за Славейков...  Sunglasses)

# 371
Големият наплив е за 3 училища -Славейков, Найден Геров и Климент..Всички други увеличават паралелките и успяват да поемат почти всички желаещи..Проучете по едно резервно и изберете там добър учител. Ако не стане в “топ" училището имате вариант, ако не ви хареса в номер две след първия срок местенето е по-лесно!

# 372
За Кирил не се ли натискат? А за Руското?

# 373
  • Варна
Големият наплив е за 3 училища -Славейков, Найден Геров и Климент..Всички други увеличават паралелките и успяват да поемат почти всички желаещи..Проучете по едно резервно и изберете там добър учител. Ако не стане в “топ" училището имате вариант, ако не ви хареса в номер две след първия срок местенето е по-лесно!

Всъщност моите амбиции не са за т.нар. "най-желани" училища, а просто да не попаднем в Елин Пелин или Арабаджиев... Реве ми се  Cry

# 374
  • Варна
  А чували ли сте, че от някои училища ходели да проверяват по адресите?  newsm78  Прочетох безброй теми напоследък и не мога да се сетя къде срещнах това твърдение, но беше за Варна (странно, но не ставаше дума за Славейков...  Sunglasses)
Проверяват, ама май не от училището, а социалните, ако в района им фигурират деца , които не са записани никъде на училище / и за предучилищна май проверяват/.Точно преди ден случайно попаднах на такава проверка като минавах край един вход,Жена, която доколкото чух беше май от социалните издирваше дете, което не е записано никъде.Някаква жена живееща във входа ѝ обясняваше, че детето заминало някъде си/ може би в чужбина...предполагам/.Но не беше със сигурност от някое училище проверката.Знам, че някои училища звънят на резервите, ако някой се откаже да се записва, но по адреси не знам да проверяват.

Общи условия

Активация на акаунт