Избор на училище за първи клас 2017г. ВАРНА

• 63 583
  • 406
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте! И аз ще имам първолак тази година и сме се насочили към Гео Милев, макар Неолит Бозвели да е до нас. Не ми се иска да е там. Ще се радвам, ако има някой, който да сподели впечатление за Гео Милев.

# 76
Lima.lima логиката е точно такава - децата от ПГ кандидатстват наравно със всички останали и биват класирани според броя точки, които са събрали (разбира се шанса им рязко спада, ако не са с адрес в района на училището).

В линка, който си дала към Цар Симеон се вижда, че са се съобразили (донякъде) с наредбата  Simple Smile

# 77
Да, горе долу придобих представа от критериите на "Цар Симеон". Предполагам, че и в другите училища ще са подобни.

# 78
Мога да дам инфо за Черноризец Храбър синът ми е там от първи клас. Като база остаряла ,опитват се да я подобрят. За учителите които ще поемат първолаците всичките са ОК Евтимова -мн. амбициозна, има една Вичева за нея казват че е по креативна  и децата в занималнята успяват да си подготвят дори и разказвателните. Има занималня за вс.клас. Спокойно квартално училище. На НВО 4кл. Децата показаха миналата година много добри резултати /ама те през годината решават по-трудни контролни от НВО/

# 79
Здравейте! Записвам се и аз да следя темата. На есен синът ми ще бъде първолак и от доста време проучвам възможностите. Регистрирани сме в района на Климент, така че това ще ни е първо желание. Смущава ме факта, че няма занималня обаче, тъй като не мога да си позволя частна такава. Ще се подготвяме вкъщи.Мисля да пробваме и в Кирил и Методий след като излезе и районирането за там. Руското също представлява интерес, но се опасявав, че нямаме шанс заради адреса.
Така, че информацията за тези училища би ми била много полезна.

# 80
Аз също се интересувам от Руското и Кирил. Чувам за руското за някаква дискриминация на децата, специално отношение към русначетата - дали обаче тези в изчисленията са обективни? Все пак когато става въпрос за детето му всеки родител е по-чувствителен.

# 81
Моята дилема е да запиша ли детето при позната/близка учителка, или при непозната(която също е добра).
И в двата случаи има + и - и направо се чудя какво да правя. Дайте вашето виждане за предимствата и недостатъците на двата варианта.

# 82
Щом непознатата е добра, бих избрала нея, за да бъде обективна.

# 83
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
При непознатата бих заложила аз, има вероятност иначе да си развалим взаимоотношенията.

# 84
Някой има ли информация кога ще са ясни критериите и изобщо реда за подаване на документи?

# 85
  • Варна
Ето го графика на дейностите. Дано да се вижда, че съм през телефона.

# 86
Аз не успявам да отворя изображение.

# 87
# 88
Много благодаря! Това ще важи за всички училища доколкото разбирам и класирането ще излезе по едно и също време, при което може да се избира между 2 и повече училища, ако детето е прието. А критериите различни ли ще бъдат за различните училища и кога ще бъдат обявени?

# 89
В Климент си обявиха графика на дейностите по приема и критериите.

Вижда се, че са решили са на всяка цена да "бутнат" децата от подготвителните групи ВЪПРЕКИ наредбата - на практика при тях водещ критерий не е адреса, защото за адрес в района може да получиш и 10-20 точки, а за подготвителна група вземаш 50 точки.

Силно се надявам останалите да не се подведат по пошлия им пример.

Общи условия

Активация на акаунт