Избор на училище за първи клас 2017г. ВАРНА

• 63 223
  • 406
  •   1
Отговори
# 390
  • Varna, München
Ако някой има информация кои учители ще поемат випуските от догодина, нека сподели- все пак затова сме тук и мисля че това е най важното за нас родителите. Пък после накъсмет Simple Smile до колкото знам, не са силен набор и ще има места Simple Smile

# 391
     Дъждовно време, така си е думата, така " се спрягат" тези училища. Думата е в условна употреба, според мен. Някога, когато аз бях ученичка , Климент и Кирил и Методий бяха "базови", там се обучаваха студенти по педагогика при съответните учители. Не че са "елитни" в същинския смисъл на думата, а предлагат повече часове по определени дисциплини  и имат по-големи изисквания към децата. От тези училища излизат деца с по-големи оценки от НВО. А че няма нищо елитно в същинския смисъл на думата, няма, никой не селектира , за да има елит.

Ясно, че е условно, но все повече ме дразни. Това, което тези училища правят много успешно, е да се отървават от проблемните деца, в случай че са се излъгали да ги приемат. Часове предлагат, да, но вече се предлагат в почти всички училища. По-скоро им вървят платените школи. А колкото до НВО, не се заблуждавайте. Докато квестори и проверяващи  са колеги от същото училище, резултатите няма да са реални.

# 392
Е в някои училища се отървават от проблемните, в други пък на проблемните не правят проблем, сакън да не изтърват бройката...
Точно по тези причини детето се сбогува с кварталното училище, класната до последно твърдеше,че проблем нямало..само дето психологът беше на друго мнение от разказаното.

# 393
  • Щастлива мама на 3 слънца
За мен е по важно подготовката на детето след самото училище
Там я ясно ,че не могат да научат колкото Трябва

# 394
Средата е от голямо значение. Бях в по- калпаво основно училище и по- свястно средно. Учителката по математика в основното беше значително по- стабилна, сериозна, организирана. Но.., на пролет нареждаше по 20 и не помня колко души на опашка, да ги изпитва за тройка, защото не може да остави на 2/3-ти от класа двойки за годината. За един учебен час не можеше да изпита цялата върволица, та си помнеха реда за следващия път. Така по 3-4 поредни занятия отиваха да се занимава с тях, докато другите блеехме по баирите. Ако класа не беше толкова слаб, това време щеше да се използва за други занимания и децата щяха да вървят напред, вместо да остават назад, покрай слабите ученици.
В средното учителят беше разсеян и слаб преподавател. Класа беше избран, с приемен изпит по математика и съответно колкото и да се отпускаха децата, нивото си вървеше много по- високо. Де да можеше втория клас да е с първата учителка. Понякога колкото и да  работи учителя, каквито и усилия да полага, ако децата са от кол и въже събирани, не се получава.

# 395
  • Varna, München
Затова е важно и вниманието на семейството, възпитанието. От години забелязвам двете крайности - или много натиск над децата от родители и учители, или оставени на произвола на съдбата

# 396
Няма да има елитни и неелитни,  ако във всяко едно поне до ІV клас се учат един и същи неща, както беше някога. Нека всички деца да имат равен достъп до образование, а вече поне след V ще се преориентират според интереси- изкуства, мат. и т.н

Hug Hug
За обратната миграция не знаех.

# 397
  • Варна
Здравейте! Момичета, за училището в Кайсиева градина някакви отзиви?

# 398
  • Варна
Но пък така е справедливо за постоянно живеещите от години на един адрес!Браво на който е предложил този критерий!!! Ако тази опция я имаше тази година при кандидатстване,детето ми нямаше да влезе с триста зора едва на 2ра класация в нашето квартално училище(елитно при това и с огромен наплив).И какво се оказа в последствие? 2/3 от децата в класа живеят в много отдалечени квартали(Виница,Аспарухово и т.н).И заради фалшивите адресни регистрации направени от родителите на тези деца няколко месеца преди кандидатстването за училището ни,едва не изпаднахме от класациите ние с 20-50годишната уседналост на един адрес.Преди нас в точките са нейните съученици живеещи на километри от училището(за разлика от нашите 300 метра).

Ама аз какво да направя, че живееш в даден район от години? Ние  няма да се местим заради училище, за което писах, че не е кой знае какво. Просто така се случва във времето. И да, ще направя всичко възможно да я приемат, защото ще ни е по район, независимо от кога живея там!

# 399
Barbera ,разбира се че всеки родител прави най-доброто за детето си.Изказвам си мнението и щом е прието като решение явно и други хора мислят като мен.Желая ви успех с приема в желаното училище.Само да ти кажа че по-важно е детето да има добра учителка и свестни съученици.Това ще стимулира детето да ходи с желание на училище.А самото училището не е толкова важно дали е по-специално или квартално.
Всъщност вашият случай е коренно различен от примерите които съм дала.Вие ще се местите и ще живеете там,а аз визирах САМО хора които не живеят на адресите на които са регистрирани.Затова и няма нужда да ми се сърдиш😉

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 10:34 от bubka:)

# 400
Щом не е кой знае какво училището, ще ви приемат без проблеми.

# 401
Ние ще се целим в Неофит Бозвели и Никола Вапцаров. Моля някой да сподели мнение Simple Smile

# 402
  • Варна
В двете ще ви приемат без проблем.
За Вапцаров съм чувала по-добри отзиви.

# 403
Дайте мнение за учителите в "Захари Стоянов", който е попаднал на добра учителка, нека да препоръча някоя?
Благодаря предварително!

# 404
  • Varna, München
Здравейте, има нова тема за 2018/2019 избор на училище Варна.

Общи условия

Активация на акаунт