Бъдещи първокласници 2017 - 2018 г.

 • 84 912
 • 717
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 756

Ние подадохме документи за най-желаното училище от детето. Тя е сигурна в себе си, че ще премине изпита достатъчно добре за да се класира/има 10 места/.

В ДГ изобщо не знам до къде са, със сигурност учат и буквите и цифрите/ купувахме допълнително помагала/. На нея математика и е по-интересна днес купуваме книжки със задачи за 1ви и 2ри клас на изд. ФЮТ та ще решаваме заедно у дома

По анг. език винаги знам до къде са, но учителката им е млада имаме страница всеки ден качва снимки, материали, песнички какво са взимали и т.н.
Следващата седмица отново им започва и плуването в градината.

Забравих да напиша, че е родена януари 2010г. и сме от Бургас.

# 31
 • Мнения: 408
При нас домашни няма. Тетрадки и помагала стоят в у-ще и реално нямам много престава, какво точно учат. Книжките мисля, че бяха "Ръка за ръка". Буквите ги учат разбъркано, един ден ми казва, че са взели буквата Щ, след седмица са взели Д. Също майсторят разни хартиени неща - с изрязване и лепене, от някоя от книжките, всеки ден. Не ходи на занималня.
Вчера поговорих с детето, че даже и да му е много скучно и да не му се занимава, ако иска вкъщи да не оцветява картинки допълнително, да се постарае в у-ще и да види госпожата, че умее. Помислих си, че ме е послушал, защото тя беше много доволна днес, похвали го, че днес е свършил пръв с всичките занимания и се е справил чудесно. Заяви, че явно му е трябвала почивка (пак не приема, че нещата са му скучни и това е причината). Когато аз го похвалих в колата, че се е старал повече, той ми заяви, че не се е старал, а днес са правили интересни неща, които са му харесали  Rolling Eyes
Явно ще трябва да изтърпя още 4 месеца и да се надявам в 1ви клас да му е по-интересно. Паралеката на госпожата, при която възнамерявам да го запиша се води математическа. Дано има повече за учене там.
А какви са тези елементи, които учат да пишат? Питах учителката, така и не ми обясни, а детето всеки ден ми дава зор да му пиша в тетрадка елементи и той да ги пише, а аз нямам идея за какво става въпрос.
Мислех, дали да не го запишем в математическо у-ще, но то е частно, а с баща му сме на различно мнение относно ползата от частното образование и не мога да го убедя  Confused
Ние сме в 41-во, София.

# 32
 • Мнения: 756

Елементите на ръкописните букви пишат децата. Подготвят им ръцете за ръкописното писане, което е голяма мъка в първи клас(едно време колко мразех телефонните жички Twisted Evil).
Ченгелчета, бастунчета, лулички и т.н.
В градината сме май на същите, но тъй като в тях има малко място за писане госпожите предложиха да им вземем допълнителни за работа по БЕЛ и МАТ.
По анг. ез тази година също започнаха да изучават буквите вкл. и да ги пишат.

# 33
 • Мнения: 408

Елементите на ръкописните букви пишат децата. Подготвят им ръцете за ръкописното писане, което е голяма мъка в първи клас(едно време колко мразех телефонните жички Twisted Evil).
Ченгелчета, бастунчета, лулички и т.н.
В градината сме май на същите, но тъй като в тях има малко място за писане госпожите предложиха да им вземем допълнителни за работа по БЕЛ и МАТ.
По анг. ез тази година също започнаха да изучават буквите вкл. и да ги пишат.

Благодаря ти! Довечера ще почна да му пиша, че му е голям мерак  Laughing

# 34
 • София
 • Мнения: 2 264
Здравейте, още един бъдещ първолак.
В нашата ДГ учат по Ръка за ръка, струва ми се , че системата не е добра като я сравнявам, например, с Моливко, по която учат доста познати деца. Мисля, че в училищата ги подготвят доста по-добре, ние нямаме нито домашни, нито стихотворения наизуст или нещо подобно.
Всела съм за в къщи за малко допълнителни занимания някои от книжките на Моливко и тетрадки на Кронос за писане.
https://ikkronos.wordpress.com/category/%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%b0 … 0%b2%d0%ba%d0%b0/
https://ikkronos.wordpress.com/category/%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%b0 … 0%b7%d0%b8%d0%ba/

# 35
 • Мнения: 11 549
Аз доста се колебаех къде да ходи предучилищна, но грам не съжалявам че е в училище. Подготовката ми се струва по- добра, в сравнение с групата им в градината- говоря с познати майки. Тук са 15- ина деца, докато в градината са над 28. Тук учат, докато в градината си карат постарому. А и вече има изградени навици в училище и няма да му се губят първите месеци в първи клас докато свикне с порядките.
В училище ще са шест паралелки първи клас- абсолютно всички госпожи са добри, проучила съм, а и се води най- елитното уж. Нашата е най- младата госпожа, около 40 и няколко. А сегашната му госпожица е завършила преди шест години, на 26- 27 е, но е наистина най- добрата и препоръчваната, та и малко с препоръки се класирахме. Децата я обожават. Две подготвителни са.

По английски учат думички- животни, цветове, букви не са вземали.

п.п. нямат право да дават домашни по закон, нас госпожицата ни пита дали сме съгласни, понеже така са процедирали с предните подготвителни.

# 36
 • Мнения: 9 343
Аз пък да ви се наоплача бъдещия първокласник изобщо не попана на учителки в градината. Толкова съм разочарована.... Не мога да си простя факта, че не го записах в у-ще да кара ПГ. Вече е късно да обърквам детето. Ще ги изтърпя някой друг месец и лятото ще наблегнем повече на подготовката за 1 клас. Наблюденията от дъщеря ми, която сега е първокласничка са, че тръгвайки на у-ще тряба да имат поне основите. Нещо, което по мое време беше недопустимо. Сега не наблягат на краснопис. Препускат из материала и по мое мнение ги натоварват с излишни неща, предвид възрстта им. Ако системата не се промени, нашите деца не ги чака нищо добро. Sad

# 37
 • Мнения: 756
За мен и при двата варианта за ПГ си има плюсове и минуси.
В ПГ в училище, децата по-плавно преминават в първи клас, но пък е само половин ден. Нас това ни отказа. Но малката е супер изпълнителна(познатите се шегуват, че изпълнява команди като войник), концентрира е, учителя за нея е авторитет.
Та не мисля, че ще има проблем с адаптацията градина-училище.

В ДГ обучението е целодневно. Програмата за обучение на 6г. си е същата.Децата трябва да усвоят определени знания. Имат си учебна програма за всеки ден, аз по всяко време мога да получа информация от учителките за всичко.

Анг. език в Бургас е част от учебната програма на децата в ДГ за 3-та и 4-та група(заявено желание на родителите) и обучението по език е безплатно. От септември програмата продължава и за училищата, за да няма прекъсване. През тази година преповтарят материала от миналата + азбуката на анг. език и писане на буквите.

Домашни и ние нямаме, а според мен няма и нужда. В първи клас поне първия срок ще преповтарят наученото в градината. Та ако всичко знаем, ще умре от скука.

Единствено се занимаваме по-усилено с математиката понеже и харесва и с балета.
А и другата седмица се връща на плуване. Laughing

# 38
 • Мнения: 408
При нас нямаше много колебания, дали да е в у-ще или ДГ. Едната учителка в грдината ни хич не струва, само крещи по децата, 3та група я изкарахме само до обяд. А и в ДГ бяха 32 деца в 3-та група, сега не знам, колко са, а в у-ще са 15, ако са всички, но винаги има отсъстващи.
Детето обаче тъжи за приятелчетата си от градината, даже го пращахме с тях на зелено у-ще през ноември (г-жата от градината го покани) и той беше много доволен. В у-ще нямат време да поиграят и да се опознаят. Там са от 08:30-12:15 като имат само няколко кратки почивки + една по-дълга за закуска. Липсва му този тип контакт, да потичат и да поиграят.
Сега казва, че ако можеше да избира, щял да избере градината, но да ходи само при едната учителка Simple Smile

# 39
 • София
 • Мнения: 1 406
Нашата щерка от сега плаче, че няма да е с децата в училище, защото всички ще са разпръснати.
При нас не седеше дилемата за четвърта група в градината или предучилищна в училище, защото учителката ни е невероятна, страхотен педагог, страхотен човек, и което за нас беше най-важното учи децата на отношение.
А иначе материал взимат, щерката си е блейка и не е в първите редици, но аз не я и натискам, все пак й е последна година детство, от 15/09 ще заляга над тетрадките.

# 40
 • Мнения: 11 549
Мина ни вчера родителската, ще събираме по 10 лв. за охрана и ни дадоха по един плик с напечатан в него лист за св. Валентин- нищо че не е наш празник, но децата щели да питат, и да напишем вътре с разбираеми за тях думи какво е любов, какво са те за нас и т. н. По същия начин ни бяха дали така и пликчета за Коледа- тогава им ги четоха в клас- какво са постигнали за изминалата една година, какво очакваме от тях през новата и т.н.
От какво се изумих. В градината носехме всеки месец по руло тоал. хартия, сапун и пакет салфетки, отделно 2 лв. за почерпки и рождени дни. Тук събрахме по 10 лв. в началото. От тях купиха почерпка за първия учебен ден, купува се тоал. хартия, сапун и хартия за бърсане. Сега щели да купуват почерпка за 8 март и щели да им стигнат парите до края на годината. Е, верно че са по 4 часа в училище и са по- малко деца, и все пак... И ни се пуснаха касови бележки за покупките да видим.
Стига съм се хвалила, но наистина съм доволна.

Нашите си играят. Сега следобед са от 13.30- 17.30, в 16.40 приключват със занятията и е игра докато ги вземем.

Закуските са еднотипни, предполагам и догодина ще са такива- или два портокала, или две малки кисели млека и ябълка, или саламка, или кашкавалка. Редуват се по двойки и ходят до стола, а оттам им дават щайгичка със закуската и си я носят в стаята. Похвалиха ги че вече  се хранят културно. Но е желателно и от вкъщи да се праща закуска, по разбираеми причини. Grinning На лавка не ги пускат и да не им даваме пари, да не ги преджобят по- големите.

# 41
 • Мнения: 9
Здравейте! И ние сме първокласници наесен, родени 11.2010г., от София за кв.Младост 1 имате ли мнения за училища( 125, 118, Шилер в 145 и Луис Карол в 10) и евентуално много важен е преподавателят, ако знаете добър в тези училища, който ще поема 1-ви клас от септември? Успех на всички:)

# 42
 • София
 • Мнения: 2 264
Шилер и Луис Карол приемат от подготвителна група, в първи клас само попълват, ако се е освободило място и то след изпит. За Луис Карол миналата година четох - имаше препитване по определени теми по английски и нещо като допълнително обучение от началото на септември, явно за уеднаквяване на нивото с другите деца. Сега, обаче, какво ще е с новите условия за прием, не се знае.
http://luiskarol.com/priem/
За другите две училища и аз се осведомявам от форума.

# 43
 • софия
 • Мнения: 1 707
И моята дъщеричка ще е първи клас тази година.Живеем в кв.Младост и сме се ориентирали за 81во и 144то и 39то училище.
Вече имаме само раница Херлиц ,допълнителна за маратонки и несесери ,моливи и канцеларските матеряли.

# 44
 • София
 • Мнения: 91
Записвам се да следя темата. Имам момченце в ПГ в детска градина от където съм много доволна. Роден е 03.2010г. Живеем в кв. Гоце Делчев и сме ориентирани към 104 ОУ, където имаме батко в 6-ти клас.

Общи условия

Активация на акаунт