Модни тенденции в прическите и всичко за косата - тема 11

• 64 256
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Мда, и аз забелязвам, че корените ми избиват още на второто измиване, но все се надявах, че не е от боята. В такъв случай какво правя? Купувам си сама боята и я нося на фризьорката? Сигурно ще се съгласи, макар че трябва да съм внимателна да не я обидя, че си я намерих и наистина съм доволна от жената, нищо, че ми е далече салона й Sad

Имам тези две снимки, и двете са от преди около година и половина. За жалост нямам много самостоятелни по-скорошни, надявам се тези да свършат работа. Косата ми сега е доста по-дълга, но цветът си е същия

Скрит текст:
Скрит текст:

# 661
Цвета ти е много хубав! Защо искаш да го съсипваш? Недей да се правиш руса.От личен опит ти казвам, много изтощава, поддържането е трудно, ще трябва на всеки две седмици боя и с твоите тъмни корени, вежди. Ще ти писне. Поддържането, продуктите, грижите-всичко ще трябва да смениш и да полагаш много усилия за да изглежда добре косата ти.Ще ти писне и ще се въртиш в омагьосан кръг и после ще се чудиш как да си върнеш тъмния цвят.
Аз бях като циганка руса, честно ти казвам, също съм с бяло лице като твоето. Еми, не ми отиваше особено.
А косата ми беше станала като метла. Само, че аз не се обезцветих ами се правих постепенно 1 година-голяма  грешка.
Ти си решаваш. Знам, че едва ли ще ме послушаш, защото и аз много исках да съм руса преди години и не се стърпях, та затова те разбирам. Simple Smile

# 662
Хубав цвят и гъста коса. Показаното златисто е доста светло, ти си бяла и според мен би ти отивало една идея по-тъмно. Няма да те разубеждавам да не се изрусяваш, аз като си бях навила на пръста руса коса и нямаше кой да ме спре.
За боята, няма защо да ти е неудобно да си носиш своя. Ако фризьорка ми се обиди за такова нещо, въобще няма да ходя при нея.

# 663
  • Пловдив
VSD много си хубава и лъчезарна  bouquet

Каролин Бингли , през тази една година, в която си изсветлявала  какъв оксидант си ползвала? Аз също съм на етап по светла коса, макар да обожавам тъмните коси, но искам някакво разнообразие, дължината не ми се пипа /освен за връхчета/, поне не още. Аз почнах постепенно с 6%, цвят 7.13 на Лакме Колаж. В корена където си е моя естествен цвят ми стана доста светло, по дължините почти не мръдна, но не стана фрапиращо зле. Преди това бях намазала с кокосово масло, в боята сложих Аплекчър и бих казала, че нямам никакви поражение или поне аз не усещам. От една страна ми е малко странна минималната промяната, от друга страна пък ми харесва. Кожата ми е доста светла.

# 664
VSD, много е хубав цвета ти. Но като реши една жена, че иска промяна трябва да я направи. Преди години и аз исках да съм руса, но винаги съм харесвала по-скоро златно-медните нюанси, такива които изглеждат естествени. И затова от кестенява коса само с едно боядисване постигнах златно-меден цвят. И след това си поддържах корените няколко години. По едно и също време си къдрех и изрусявах косата. Първо я накъдрих, после започнах да я изрусявам. Фризьорките изпадаха в потрес как съм постъпила с косата си... По-добре е да започнеш с по-тъмните руси цветове и постепенно да постигнеш светъл цвят. Така ще можеш да се видиш как си със светла коса.  bouquet

# 665
VSD, много си хубава  Flutter и много ти отива тъмният цвят.

# 666
VSD не си те представям руса.Много красива тъмнокоска си.

# 667
  • Варна
Благодаря на всички за хубавите думи, много сте мили  Hug
Много хора около мен ми казват, че цветът ми е много тъмен и ме състарява. Поне от година го слушам това, включително и от двете фризьорки, чиито услуги ползвам. Явно това ми е повлияло, иначе едва ли скоро щях да си променям цвета. А и някак идеята за някаква промяна ми беше харесала много  Blush В крайна сметка ще приема съветите ви да не правя такава драстична промяна и ще продължа с 6-ца, както започнах от вчера. После, когато успея да изсветля цялата коса, и ако не ми хареса, ще я направя малко по-тъмна.  

Помолих да ме снимат, за да си видя корените след вчерашното боядисване и... ето каква разлика се е получила в корена и в дължините  ooooh!:

Последна редакция: чт, 16 мар 2017, 13:06 от VSD

# 668
Бес е подбранд на Алфапарф и е най-нетрайната боя, която някога съм ползвала.

И при мен беше нетрайна, истинската Алфапарф си е много хубава  Peace

# 669
  • Пловдив
VSD, наистина си много хубава, а и тъмният цвят много ти отива. Разликата, която сега се е получила, е напълно в реда на нещата. Сега вече го знам, но преди година не - тогава при мен разликата беше още по-фрапантна Mr. Green Свиква се. Отделно аз си бях взела и оцветяващ шампоан по едно време(от тези в сашетата), за да не й се дразня на косата Laughing

# 670
  • Варна
Лятна буря, оцветителите от Лили, нали? И аз ги ползвам, добра идея  Peace

Чаровна, твой ред е. Краищата ли ще са или кичури? В петък, нали?

# 671
  • Пловдив
Да, от тях Wink

# 672
А как се постига еднакъв цвят на дължината и корена ?  Thinking По малък оксидант в корените ли ?

# 673
*dreamer*,не мога да кажа какъв е бил оксиданта, защото аз се правех при фризьор и след като си нагодих цвета, в къщи, но не съм обърнала внимание какъв е бил процента, сигурно е бил 6, защото 3 е за тъмни коси;това беше преди поне 5 години, ако не и повече
Съвет-ако ще го правите, при специалист, у дома с разни бои не си правете експерименти,те се смесват в салон, фризъорите знаят как, често са необходими няколко цвята за да се получи желания.
И не го правете както аз-постепенно, а по-добре отраз с изсветляващ продукт, така поне за 1-2 пъти ще постигнете цвета, който искате,за 15 минути когато ми парвиха балеажа, станах от тъмен, почти черен цвят, медно-русо. Друг е въпроса дали ще ви отива. Моят цвят беше златно-рижаво, тъмно русо, не беше лош, но определено не ми отиваше много. Simple Smile
Иначе в експериментите няма лошо. Аз не съжалявам, пробвах, веднъж се живее, исках да съм руса,да се видя и с такъв цвят. Косата обаче се съсипва доста, от тая гледна точка много съжалявам,това исках да кажа. Simple Smile

# 674
Момичета,пускам ви снимка и на моята коса Hug
 Hug

Последна редакция: ср, 15 мар 2017, 22:41 от pacolina_

Общи условия

Активация на акаунт