Тумбакът тежи, мама пуфти, АПРИЛче на топло танцува и спи - тема 11

• 41 133
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Аз за около 130 лв. поръчах от Асда, като се ограничавах доста, понеже мъжът ми ще ходи февруари до Щатите в командировка и мисля от там доста неща да му поръчам  Crazy Направо ме е яд в България как се възползват, че хората дават мило и драго за децата си и така надуват цените на всичко  #2gunfire

# 106
От Щатите да ти носи Carters. Уникални!

# 107
  • Пловдив
Като чета за комплектите за изписване се сетих как аз преди 4г с моята свекърва ходих да пазарувам.Работих до последно и нямах време за четено из форума.Та купихме комплект за изписване доста плътен с дълги ръкави,ританки,шапка,пелена и доста неща с къс и дълъг ръкав.Е,изписаха ни с бодито без ръкав,защото беше 30юни.Та сега си имам за март чудно комплектче и още много неща.Единствено ми остана шампоан и нещо за мазане след баня и съм готова за бебока.В края на седмицата влизам в 8-ми месец и направо не мога да повярвам.

# 108
Здравей, Бейби!

Като за старт комплектът си струва, според мен. Това са два комплекта дрешки за различна темература- може навън или вкъщи; пелената ще можеш да я ползваш дълготрайно, дори и с други цветове, т.к. този цвят е универсален; шапчицата, лигавникът и ръкавичките ще е добре да ги имаш, но не мисля, че ще ти трябват повече от 1 бр., и то за всеки случай; Нека и опитните майки си кажат мнението, на мен ми хареса- мисля да се възползвам от твоя избор и да си взема и аз! Simple Smile

# 109
Вече активно сте се разпазарували, аз още не съм започнала. Но поне вече имам горе-долу идея кое от къде ще бъде поне за по-големите неща. Като пообиколя и магазините съвсем ще ми се изясни Simple Smile
Започнах да чета темата за Майчин дом. Повечето споделят, че са доволни. То е ясно, че всичко си е относително и за раждане и за болница в зависимост при кой как е минало. В сайта им пише, че има и дни на отворените врати всяка седмица. Ще взема да отида поне някаква представа да придобия.

# 110
Purple, ако имаш конкретни въпроси за МД казвай. 3 пъти съм лежала. Там си е до късмет с отношението май, аз съм доволна.

# 111
Манха, благодаря предварително. Ако нещо ми хрумне ще питам Wink

# 112
Purple, ако имаш конкретни въпроси за МД казвай. 3 пъти съм лежала. Там си е до късмет с отношението май, аз съм доволна.

Аз имам въпросче за МД и то е: Като родиш детето при теб ли седи, или ти го носят само за храненията?

# 113
Аз пък съм с хрема, дращещо гърло, и запушен нос. След бронхита, кистата на опашната кост, сега и това. Пффф. Пробвам се с Инфлуцид, Коризалия, ама мен нещо тая хомеопатия не ме оправя. Стискам лимони, бъркам мед.. не знам, да минава по-бързо, че много дразнещо.

Белинда, дано те е поразпуснало малко вече!

За изписването - сама ще си скалъпя нещо. За баткото си спомням, че не съм купувала комплект за изписване. Бяха ми подарили много хубаво боди с панталонки и връхно, и в същия цвят /сиво, бяло, киви рае/ одеало, което се закопчаваше с тик-так и ставаше на порт-бебе. Трябва да накарам майка да го изнамери. То тук няма зала за изписване, така че няма и кой знае какви царемонии по изписването. Но няма да забравя изписването на сина ми, имам "страхотни" снимки - мъжът ми болен от свински грип ли, какво ли, с 40 градуса и с една маска на лицето, нахлупил една шапка, че му трепереше всичко. Аз с раздърпания си анцуг, в който изкарах 9-ти месец, що ли пък да си измисля нещо по-прилично. За грим да не говорим, бяла като сирене - ми вземи си малко ружче, спиралка, няма да натежи. Та така се снимаме, бебето в коша, въобще не му се вижда лицето, че беше много студено. После си спомням, че видях снимките от изписването на момичето, с което бяхме заедно е реанимация - беше се облякла с прилични дрехи, хубаво палто, една хубава шапка-капела, гримче, гланц... стават си за рамка, един вид. На моите снимки може само да се посмееш, нали  Joy

# 114
В платените стаи на МД бебето е при теб 24 часа ако искаш. Това след реанимация и след като ти махнат дренажа ако имаш такъв. Аз бях в самостоятелна стая и си го гледах сама.
Ох и нашето изписване беше голям провал. Аз не приличам на нищо, по джапанки, защото ми забравиха обувките, а малкия се съдра да реве през цялото време.

# 115
Ето ме и мен.
Днес до София и обратно не знам дали от "хубавите" ни пътища имах контракции постоянно, а тъкмо се похвалих, че нямам вече.. Бебо също беше мнооого активен, не се спря  Laughing
Та.. проф. Марков каза, че всичко е наред, кистичката при бебо не расте и мога да си раждам където искам, бебо няма да има нужда от операция, просто като се роди трябва да се наблюдава тази кистичка пак. Много ми олекна!
Иначе има най-сладката муцункааа Crazy и ми е пораснал, вече е голям мъж 1.300  Crazy
Марков каза, че няма смисъл вече да ходим при него в София, да ходя в Благоевград на консултации.
На птибираме минахме през Аико и взех бебешко спално бельо , много свежи цветове е  Heart Eyes и една хавлийка.
Тази седмица ще идем и до гръцкото Джъмбо да разгледаме. Я ми кажете за пелената, каква трябва да е и за какво точно служи. Има 2 вида май.. newsm78 хич не ги разбирам и ще се радвам някоя от вас да  ми разясни  Mr. Green

# 116
Много хубави новини. Супер.  Hug Надявам се да предстоят само хубави неща.
Да се маха този сняг, че да няма още някой паднал и да се оправи времето, че да си разхождаме спокойно тумбаците. Но сега гледам времето - СТУД.  ooooh!

Хайде, пожелавам на всички да  минават по-бързо тези венци , зъби и други болежки.

Аз успях да се класира за фризьор. Засега нямам нужда от боя (да видим докога няма да имам бели коси), но пък подстригването беше брутално за околните. Много коса се отряза.
Успях да си запиша час за 3ФМ за утре. Надявам се този път да видим муцунката му и вече нямам търпение.
За комплект за изписване, няма да мисля. Шефката ми изяви желание да го купи като подарък. Не съм много разглеждала варианти, но все си мисля, че съм попадала на комплекти, които са доста по-малко части и съответно са основни неща и почти всичко влиза веднага в употреба. Отделен стои въпросът дали ще ни хареса като цветове и картинка.

# 117
  • Бургас
Dimitrinadid, много се радвам, че всичко е наред с фъстъчето. Сега ще дишаш спокойно.

Аз тази вечер сигурно ядох 4 пъти. Такъв зверски глад ме налегна. Първо ядох едно калорично тестено - захарно нещо, после си замазах съвестта с една ябълка и още бях гладна. Щях да си правя.....не ми се смейте. ....циганска баница  Joy, но мъжа ми каза да спра да храня бебчо с глупости и си направих салата. Сега мога да заспя спокойно  Grinning

# 118
От Щатите да ти носи Carters. Уникални!
+1 с две ръце. много хубави и качествени.

аз също нямах комплект за изписване, бях си купила едно мн сладко гащеризонче с жираф и боди. не помня дали имаше друго отгоре, но беше завито в едно огромно дебело одеяло и нищо не се виждаше от самото бебе Simple Smile
сега пак ще скалъпя нещо по мой вкус, може би в неутрални цветове, че пак си се съмнявам аз дали наистина ще е госпожица Simple Smile

моят зъболекар мина добре, 2-3 зъба на куп, в четвъртък пак, дано е последно. да живеят упойките, че иначе съм си умряла на стола с отворена уста, нищо, че упойката ме пусна чак в 20:30ч  Whistling

забравих да се похваля с покупките - поръчахме от амазон бебефон на моторола, без камера, за 40 лв, взех си и нова помпа+шишета. то се оказа същото като пари, за да си подменя силиконовите части и реших така. та това е, доволна съм, сега остава и да дойдат  Peace

# 119
В платените стаи на МД бебето е при теб 24 часа ако искаш.

Манха благодаря. А кога се заявява такава стая, при приемането ли.......защото аз искам да съм нормално и идея нямам кога ще започне раждане, та няма как предварително да кажа че като вляза да раждам ще искам такава стая? Предполагам е възможно и да няма свободни?!? и тогава сигурно настаняват в общте стаи, където пък не дават бебетата да стоят при теб през цялото време  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт